Nog meer leesplezier in september

Nog meer leesplezier in september !!!    (deel 1)

Zoals jullie weten, lees ik graag boekenmagazines.  Die bestaan nog niet zo veel, maar toch…   En in het “Boekenmagazine” van september vond ik alweer een hele reeks boeken die mij interesseren.  Die zet ik hier voor jullie op een rijtje.

“Leven zonder filter”       Fleur van Groningen

Deze titel sprak mij onmiddellijk aan.  Het maakte me nieuwsgierig.  Leven zonder filter.  Wat zou dat betekenen?  Ik dacht erover na en kwam tot de conclusie dat het moest gaan over mensen met een bepaalde overgevoeligheid die daar geen weg mee kunnen.  Ik vermoedde dat ze een boek daarover geschreven had, nl. over hoe je daarmee kan omgaan in de realiteit.

Wel, het is dus een boek over hoe je kan omgaan  met je hoogsensitiviteit.  Er bestaan natuurlijk al heel wat boeken daarover, maar deze is toch wat apart.  Ze vertelt over haar eigen hooggevoeligheid en hoe ze daar heeft mee leren omgaan.  Een waargebeurd verhaal, dus.

 

Voel jij je anders dan de meeste mensen? Krijg je meer indrukken binnen? Ben je sneller moe? Maar heb je ook meer oog voor detail? Ervaar je intense emoties, voel je anderen makkelijk aan en streef je naar diepgaande contacten? Dan ben jij mogelijk hoogsensitief.
In Leven zonder filter vertelt Fleur openhartig en met zelfrelativering over de zoektocht naar haar gebruiksaanwijzing. Hoe ze ontdekte dat ze hoogsensitief is en zich daar aanvankelijk tegen verzette, uit schrik voor labels en zweefteven. Tot ze ondervond dat de eigenschap naast nadelen ook voordelen kent.

ISBN : 9789492626073

Publicatiedatum : 30/08/2017
Pagina’s : 256

Uitgever : Horizon

Ondertitel : Mijn ervaring met hoogsensitiviteit

Prijs : € 19,99
************************************************************************************
 Aspe is terug !!!  “Mijn lezers zeggen me dat ik moet blijven voortdoen.”
“De butlerknop”                     Pieter Aspe
Een vrouw breekt samen met de beste vriend van haar zoon in bij een ex-minnaar.  Een tijd later wordt ze dood aangetroffen naast haar auto.  Ze blijkt vermoord.  Van In en Versavel belanden op een dood spoor, want er is geen motief en het slachtoffer werd niet seksueel misbruikt of beroofd.  Van In en Versavel onderzoeken de zaak, met op de achtergrond de dreiging van een oorlog die Europa dreigt te verscheuren.
ISBN : 9789022334393
Wordt verwacht : 13/09/2017
Pagina’s : 320
Uitgever : Manteau
Uitvoering : Met harde kaft
Editie : 1e editie
Prijs : € 24,99
In het Boekenmagazine staat een mooi interview van hem dat ik graag overneem want het geeft een klare blik op zijn nieuw boek.   Het prikkelt me ook om hem te lezen.
Interview :
Pieter Aspe (begin dit jaar) : “Ik zal een nieuw ritme moeten vinden.  Ik begon altijd ‘s ochtends, zette 1700 woorden op papier en hield er dan mee op.  Dan had ik de namiddag vrij met mijn vrouw.  Nu zij er niet meer is, begin ik wellicht pas in de namiddag met schrijven.  Anders oogt de dag zo leeg.  Nadien kijk ik naar series, die helpen me om niet na te denken.  Dankzij National Geographic val ik uiteindelijk toch in slaap.  Het zijn methodes om te overleven.  Je kunt de rouwende weduwnaar niet blijven uithangen.  Bij kennissen probeer ik dat nu te vermijden – noch zij, noch ik willen die intimiteit met elkaar delen.  Dus bedien ik me van de truken van de foor om mijn verdriet te verhullen.”
“De goesting is er weer”
“Als ik weer begin te werken, gaat het beter. (…) het enige wat je kunt doen, is wachten tot het verandert.  Ik besef dat ik niet ten onder mag gaan aan verdriet, mijn vrouw zou dat niet gewild hebben.  De goesting is er weer.”
De laatste Van In?
Volgens goede bronnen zou de veertigste Van In wel eens de laatste kunnen zijn.  Opnieuw een afscheid dus.  Al twijfelt Pieter Aspe of het effectief de allerlaatste wordt.    “Begin ik nadien met iets nieuws, iets totaal anders?  Mijn lezers zeggen me dat ik moet blijven voortdoen.  Ik weet het dus nog niet.  Nee, ik denk niet dat ik ooit over mijn ervaringen zal schrijven in de Van In-reeks.  Dat past daar simpelweg niet in.  Misschien doe ik het wel in een volgend project, in samenwerkingsverband.  Wie weet werkt het therapeutisch.”
Waardoor liet je je inspireren voor “De butlerknop”?
“Ik las een artikel over een organisatie die werkelijk alles voor je kan regelen.  Stel : je wil een tafeltje in een sterrenrestaurant dat altijd volzet is en liefst nog voor vanavond.  Dan bel je naar die organisatie en zij regelen het voor jou.  Het spreekt voor zich dat die organisatie een cliënteel heeft dat vooral bestaat uit de rijken der aarde.”
En toen was “De butlerknop” geboren?
“Mijn fantasie gaat dan natuurlijk nog een stap verder.  Tafeltjes en concerttickets zijn één ding, maar stel dat je minder goede bedoelingen hebt?   Dat er, ik zeg maar iets, iemand dringend moet verdwijnen?  Dat opent perspectieven voor een misdadig plot (lacht).”
Heb je zelf ooit een butlerknop gebeld?
“Ik ga zeer graag uit eten, maar meestal hoef ik niet te reserveren in de plaatsen waar ik graag kom.  En voorts ben ik een vredelievend man dus van mij moet er niet meteen iemand verdwijnen.”
 ***************************************************************************************
“Shadowology”           Vincent Bal
Vincent Bal : “Shadowology is een bundeling van de schaduwtekeningen die ik nu sinds iets meer dan een jaar maak en die furore maken op de sociale media.  Het zijn eigenlijk foto’s waarin ik iets bij de schaduw van een voorwerp heb getekend en zo allerlei verrassende dingen aan het licht breng die in de schemer verborgen waren.”
De schimmige shadow art van Vincent Bal: een ode aan de verbeelding.”
De pers is bijzonder summier.  Dat klinkt vrij mysterieus en het vraagt in ieder geval om een woordje uitleg!
 Wat moeten we ons bij die “ode aan de verbeelding” voorstellen? 
“Iedereen ziet wel eens een schaduw of een wolk waarvan je denkt : “Hey, dat lijkt net een olifant!”, of “een hamburger” of “een kabouter”.  De hele wereld zit vol met vormen die in onze verbeelding worden ingevuld.  Toevallig zag ik op een ochtend een olifant in de schaduw van mijn theekopje.  Ik heb er een blad onder gelegd, en met enkele lijntjes het beest voor iedereen zichtbaar gemaakt.  Toen ik het deelde op Instagram, merkte ik dat veel mensen het leuk vonden, dus stelde ik mezelf de uitdaging eentje te maken.  Het is verslavend en leuk.  Sindsdien is geen enkele schaduw veilig voor mijn verbeelding, en verlaat ik nog zelden het huis zonder een stiftje en tekenpapier.  Het is fascinerend, omdat je op de foto’s de twee werelden simultaan ziet bestaan.  Je kan bij het kijken switchen tussen realiteit en fantasie, tussen theekopje en olifantje.  Ik verzin er ook altijd een geestige titel bij, want de tekeningen hebben altijd iets poëtisch en grappig.”
  
ISBN : 9789401444880
Publicatiedatum : 07/06/2017
Pagina’s : 150
Uitgever : Lannoo
Gewicht : 467 gr
Uitvoering : Met harde kaft
Afmetingen : 220 mm x 180 mm x 10 m

Prijs : € 14,99
***********************************************************************************

Volgende week nog meer leesplezier !!!