Adventskalender 2020

Kerstmis neemt een belangrijke plaats in ons leven. We leven er telkens graag naartoe. We verlangen naar die gezellige momenten met onze familie. Dit jaar is het echter een “raar” jaar. We mogen niet knuffelen, niet samenkomen met de hele familie, geen groot feest houden, … We missen heel veel… Maar misschien is het ook de moment om even stil te staan bij wat we allemaal wel nog hebben en kunnen. Zoals samen een mooie wandeling maken, genieten van de natuur, een nieuwe hobby ontdekken, terug tijd maken voor dat boek dat we al zolang willen lezen, facetimen met je kinderen en kleinkinderen, de lokale winkels steunen en lekkere schotels halen bij de horeca, ons huis opruimen, brieven naar mekaar schrijven, aan dat verhaal beginnen, … Zoveel moois…

De Advent helpt ons af te tellen tot Kerstmis. Vierentwintig dagen lang… Daarvoor bestaan er heel veel adventskalenders. Ik heb er dit jaar drie die ik mag opendoen : eentje met geschenkjes die te maken hebben met boeken, eentje met tips om beter te schrijven en eentje met boekentips. Dat zul je wel allemaal zien verschijnen.

Toen mijn kinderen klein waren, had ik elk jaar een leuke adventskalender: eentje van Lego of van Playmobil, eentje met chocolaatjes, eentje met leuke quotes, enz… Ik probeerde soms heel creatief uit de hoek te komen. Dit jaar dacht ik eens om een soort doe-adventskalender te maken.

Je kan kiezen welke boom je elke dag gaat inkleuren. Die met de bollen met cijfers of die met de versierde bollen. Elke dag eentje… En dan elke dag zal er ook een tekening verschijnen die je in vijf stappen kan maken. Zowel voor groot als klein. Doe het op je eigen manier en beleef er plezier aan.

Aan de slag !!!

Print deze tekening hieronder uit en kleur elke dag een bol.

Of verkies je deze versierde bollen? Die kan je ook uitprinten.

Tot morgen !

Nog enkele kalenders om te knutselen :