Boek in de kijker 25 Kongokorset

Kongokorset                      Herlinde Leyssens

Dit boek werd mij aangeraden door mijn collega Lisa uit de Standaard Boekhandel Vlaanderenstraat.  Het lijkt me een heel interessant en boeiend verhaal.  Staat dus ook op mijn to read – lijstje !

Korte inhoud : Gabrielle Deman groeit op in het Brussel van 1900 tussen de kunstenaarsvrienden van haar vader Edmond, uitgever en boekhandelaar: Théo van Rysselberghe, Maurice Maeterlinck, Léon Spilliaert. Maar zij droomt ervan de wereld te ontdekken. Albert Sillye, commandant van de Force publique, is haar ticket naar Kongo. Na hun verloving vertrekt hij naar Afrika om zijn bruidsschat bij elkaar te verdienen.

Terwijl Gabrielles minutieuze voorbereidingen op een koloniale wetenschapscarrière haar naar Engeland en Frankrijk brengen, houden ze er een passionele correspondentie op na.

Op 2 juni 1904 is het eindelijk zover: samen reizen ze naar Afrika voor een huwelijksreis vol kleurrijke figuren en donkere gevaren. Kan Gabrielle er haar grenzeloze ambities vervullen? Hoever gaat ze om haar naam in de geschiedenisboeken te doen verschijnen? Wie is de Gabrielle die drie jaar later terugkeert naar het oude Europa?

Over de auteur : Herlinde Leyssens is master in de taal- en letterkunde, gehuwd, moeder van drie dochters en zaakvoerder van twee ondernemingen.  Sinds jaren schrijflustig, debuteert deze auteur fenomenaal met Kongokorset, een roman gebaseerd op historische gegevens uit het Afrikamuseum in Tervuren: dagboeken, liefdesbrieven en foto’s uit de nalatenschap van Gabrielle, die ze verrijkt met haar ervaring en verbeelding.

 

ISBN : 9789460016530

Publicatiedatum : 14/06/2018

Uitgever : Vrijdag, Uitgeverij

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 22,50