Kinderboeken voor Sint en Kerst 2020 (deel 2)

Een moppenboek voor beginnende lezers op AVI-E3. Lach mee met Sam, Noor en hun familie. Vanaf 6 jaar. Kinderen ontdekken het plezier van lezen met dit bijzondere boek.Na de twee succesvolle moppenboeken Moppen op een bordje en Een mop met een bij bij slaagt Riet Wille er opnieuw in om moppen, raadsels en grapjes op AVI-niveau te vertalen voor prille lezers. Richard Verschraagen voegt in zijn kleurrijke illustraties extra grapjes toe.

 • Productcode (EAN): 9789462914926
 • Verschijningsdatum: 2/09/2020
 • Aantal bladzijden: 63
 • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
 • AVI-niveau (oud): 3
 • Prijs : € 10,95

Wat vind ik van het boek?

De cover trok mij erg aan en dekt volledig de lading. Het boekje heeft een handig formaat om mee te nemen. De mopjes zijn hilarisch en heel goed gevonden. Ook dicht bij de leefwereld van de kinderen. De tekstjes zijn kort en gemakkelijk te lezen vanaf 6 jaar. De mopjes zijn gemaakt op AVI-niveau voor prille lezertjes. De kleurrijke illustraties maken het extra leuk. Ze vullen de grapjes beeldend aan. Dat wordt echt genieten en lachen geblazen met de kinderen.

**************************************

Drie kinderen zijn helemaal alleen met kerst. En ze hebben ook geen cadeautjes, en geen lekker eten, en zelfs geen kerstboom. Verdrietig zitten ze in de keuken, als ze ineens een heel raar geluid op de trap horen… Het is Pippi! Op haar paard! En op haar hoofd staat een kerstboom, met lichtjes erin en vlaggetjes en lekkers. Ze heeft ook cadeautjes bij zich, maar eerst moet er gedanst worden. Mét de kerstboom!

Dit Pippi-verhaal werd pas na de dood van Astrid Lindgren ontdekt, ergens in een bibliotheek in Stockholm. Gelukkig kunnen we er nu allemaal van genieten! Met warme en humoristische tekeningen van Annet Schaap.

 • Productcode (EAN): 9789021681160
 • Verschijningsdatum: 11/11/2020
 • Aantal bladzijden: 28
 • Uitgeverij: Ploegsma
 • Reeks: Pippi Langkous
 • Afmetingen: 207 mm x 207 mm
 • Prijs : € 12,99

Wat vind ik van het boek?

Dit boek dompelde mij terug onder in mijn kindertijd en ik dacht met veel nostalgie ook terug aan de kindertijd van mijn zonen. Ik las graag voor uit de boeken van Pippi en samen met de kinderen heb ik ook genoten van de films. Meer dan ooit bewonder ik Pippi om haar zelfstandigheid en haar onbaatzuchtigheid die haar heel gelukkig maakten. Ze is en blijft een voorbeeld voor vele jonge vrouwen. Nu zou ze een vrouw met ballen zijn!!! Dit boekje is een plezier om te lezen en zeker om naar te kijken. Het is een soort Scrooge-verhaal met Kerst. De weldoener tijdens de feestdagen. Pippi spreekt zowel kinderen als volwassenen aan. Ze blijft actueel. Dus een echte aanrader !!!

****************************************

Grappige verhalen voor eerste lezers over een ongewone vriendschap. Met bijzondere, speelse illustraties. AVI 4 / AVI-M4. Muis heeft een zwaard en draagt een harnas. Ze is een ridder. Draak is gewoon Draak. Ridders vechten tegen draken. Maar Muis en Draak vechten niet met elkaar. Ze zijn de beste vrienden. Samen beleven ze een heleboel stoere en grappige avonturen. Draak geeft een feestje, Muis rijdt als een ridder op een paard, Draak en Muis spelen verstoppertje,… De volgzame Draak volgt de bazige Muis in alles. Maar af en toe maken ze ook wel eens ruzie…

 • Productcode (EAN): 9789058386489
 • Verschijningsdatum: 4/10/2010
 • Aantal bladzijden: 48
 • Uitgeverij: Eenhoorn, Uitgeverij De
 • Afmetingen: 167 mm x 247 mm
 • Prijs : € 15,95

Wat vind ik van het boek?

De cover is sprekend : het gaat over een ridder muis en een draak. Die zijn beste vriendinnen. Een ongewone vriendschap. De teksten bestaan vooral uit dialogen tussen draak en muis. Dat maakt het leuk en grappig om te lezen. Het leest vlot voor beginnende lezers (AVI-M5 / AVI 4) De tekeningen zijn zeer kleurrijk en bevatten ook leuke patronen. Er zijn pagina’s waarbij er uitgeknipte figuren zijn. Wat een fijn werk. Die zetten nog wat meer beweging in het verhaal.

Hieronder vind je een filmpje van hoe ze Ridder Muis verfilmd hebben. Zo zie je de mooie tekeningen tot leven komen.

https://www.facebook.com/watch/?v=1665669390249142

***********************************

Dit is een prachtige verzameling van 24 kinderliedjes van over de hele wereld, schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. In het boek en op de bijbehorende cd vind je 24 populaire volksliedjes uit evenzoveel landen, die allemaa op een of andere manier een band met Nederland hebben : van Syrië tot Suriname en van Griekenland tot Ghana.

 • Productcode (EAN): 9789047626763
 • Verschijningsdatum: 28/02/2020
 • Uitgeverij: Uitgeverij Rubinstein
 • Prijs : € 17,99

Wat vind ik van het boek?

Een heel tof boek met gevoelige liedjes over een oma met wolkenwit haar en een paarse bamboefluit, grappige liedjes over twee gekke ganzen en een kat met zeven levens… Alle liedjes zijn vertaald en bewerkt door Koos Meinderts en door Thijs Borsten opnieuw gearrangeerd, en worden gezongen door Peer de Graaf en Izaline Calister. De liedjes brengen je onmiddellijk in de sfeer van het land. Ze zijn leuk om te horen en mee te zingen, eenvoudige melodietjes met de typische kenmerken van de oosterse muziek of de afrikaanse muziek en nog vele andere. Hier en daar staat er zelfs een kort stukje liedtekst in de taal van het land.

De tekeningen zijn heel levendig en blij. Allemaal blije mensen die graag zingen. Ook telkens met de typische kledij van het land. Echte folkloreliedjes. Mooie kleuren en prachtige klederdracht. Ze spreken de kinderen heel erg aan.

Op het einde van het boek zie je 4 bladzijden met alle vlaggen met de herkenbare personages uit de liedjes.

En dan helemaal op het laatst vind je de liedvolgorde van de cd. Totale luisterduur : 55 : 42 minuten.

Heel bruikbaar voor in klas maar ook leuk voor thuis om nieuwe horizonten te verkennen met je kind.

****************************************

100% Coco Tokyo is het vijfde, los te lezen deel in de 100% Coco-serie van Niki Smit over modevlogger Coco. Razend populair onder meisjes vanaf 11 jaar. Met coole stickers bij de eerste druk! De 100% Coco-serie is ook verfilmd en bekend van Netflix.

De Style Tiger goes to Tokyo! Coco gaat naar Japan om mee te doen aan The Big Kawaii Show! In deze tv-show strijden vijf kandidaten om wie de schattigste outfit kan maken.

Samen met haar nieuwe fashion friend Colette duikt Coco in de wereld van kimono’s, unicorns, Harajuku Girls en natuurlijk SUSHI. Al snel heeft ze een crush op de Japanse Yuki.

Maar is Yuki wel zo schattig als hij eruitziet? Of blijft Bruno toch haar grote liefde?

NIEUW: met dagboekfragmenten van Bruno!

 • Productcode (EAN): 9789026151545
 • Verschijningsdatum: 3/11/2020
 • Aantal bladzijden: 280
 • Uitgeverij: De Fontein Jeugd
 • Reeks: 100%-serie
 • Nummer in reeks: 14
 • Prijs : € 15,99

Hieronder vind je de grappige boektrailer : om van te watertanden. Ik ga mee naar Tokyo !!!

https://www.facebook.com/uitgeverijdefontein/videos/3463237353744838

Wat vind ik van dit boek?

Het is de eerste keer dat ik een boek lees van 100 % COCO en ik vind het heel leuk en verfrissend. Het gaat dus over een meisje dat een modevlogger is. Ik ben wel al wat gewoon op internet en ik volg een modevlogger Marta Sierra. (marta_sierra) Maar deze reeks is toch wel heel leuk voor jonge mensen. Deze keer gaat Coco naar Tokyo. Ik was twee jaar geleden in Japan en herken heel goed de plaatsen waar ze naartoe gaat en ook de leuke dingen die ze meemaakt. Het is een dagboek dat af en toe onderbroken wordt door een smsje. Dat vind ik heel eigentijds. Af en toe staan er ook Japanse tekens in, de tekeningen zijn “schattig” is echte Kawaï en er is ook washi-tape getekend. Het boek brengt je helemaal in de Japanse sfeer.

Er is een stukje dat ik heel graag las en ook herkenbaar was voor velen. Ik geef hier dat stukje mee :

19.10 Hachiko Statue

Shibuya Crossing is het grootste kruispunt van de wereld. Vijf gigantische grote zebrapaden met daaromheen hoge gebouwen vol knipperende reclameborden en Japanse commercials op schermen. Het is hier knetterdruk. We staan nu voor Hachiko Statue, een beeld van een hondje. Dat is echt een heel erg zielig verhaal. Hachiko was de hond van een professor. Deze professor had zijn hond niet alleen geleerd om met hem mee naar zijn universiteit te lopen, de hond kon zijn baas ook helemaal zelf (met de metro!!) ophalen. Precies op de plek van het beeldje wachtte de hond altijd superbraaf tot zijn baasje klaar was met werken. Dat was rond 1920, vermoedelijk was het hier toen wel iets minder druk? Op een dag stierf de professor op zijn werk aan een hartaanval. En dus stond die schattige Hachiko de hele avond voor niets op zijn baasje te wachten. En hij bleef daarna nog ruim negen jaar terugkomen naar deze plek. Uiteindelijk is hij hier ook gestorven. Omdat heel Japan inmiddels dolverliefd was geworden op dit trouwe hondje heeft hij hier een eigen standbeeld gekregen. Hachiko zelf is na zijn dood opgezet. Zo kun je hem nog altijd bewonderen in het Nationaal Museum of Nature and Science in Tokio. Dat lijkt me wel een beetje weird. Ik geloof dat ik hem dan toch liever een vredig grafje had gegeven…

En nu gaat het grote Shibuya Crossing-avontuur dan echt beginnen : wij gaan oversteken. Ik heb dit al zoooveel YouTubers zien doen en voel me super excited!!! Vlogcamera in mijn hand, de Style Tiger gaat het grootste kruispunt ter wereld oversteken.

Leuk verteld, toch !!!

Shibuya Crossing Tokyo
Hachiko

Een grote aanrader voor wie graag eens naar Japan zou willen gaan.

*******************************

Juno verkleedt zich elke dag als iemand anders. Ze is een bliksemjager of een diepzeeduiker, en zelfs een feest met slingers. Haar broertje Billy speelt mee. Maar Juno’s verbeelding kent geen grenzen en haar spelletjes worden steeds wilder. Billy vindt het niet meer leuk, en Juno zelf eigenlijk ook niet. Hoog tijd voor een rustpauze…

Elke dag iemand anders is een ode aan fantasie, verkleden en spelen. En over hoe fijn het is om een broertje te hebben dat je echt goed kent.

 • Productcode (EAN): 9789045123998
 • Verschijningsdatum: 18/02/2020
 • Aantal bladzijden: 26
 • Uitgeverij: Querido
 • Prijs : € 15,99

Wat vind ik van het boek?

De cover dekt helemaal de lading! Je ziet Juno staan met twee personages achter zich die zij ook uitbeeldt. Ze wil telkens iemand anders zijn… elke dag van de week. Haar fantasie is groot en haar broertje speelt het spel mee. Maar Juno wordt steeds geweldiger en dreigt vanalles kapot te maken. Dat vindt Billy niet meer zo leuk. Hij wil ook dat ze nog iets anders is …

Een heel lief verhaal tussen broer en zus. Korte zinnetjes en kleurrijke tekeningen met veel beweging in.

***************************************

Lekkere sprookjes. Verzameld in een extra dikke bundel. Door de auteur van de Spiekpietjes. Vanaf 3 jaar. Een sprookjesboek om van te smullen. Hoe ontsnapt het koekenmannetje aan gulzige dieren? Kan een klein erwtje een prinses uit haar slaap houden? Waren de drie beren blij met het bezoekje van Goudlokje? De antwoorden lees je in deze heerlijke voorleesbundel vol vrolijke en kleurrijke illustraties.

 • Productcode (EAN): 9789462914902
 • Verschijningsdatum: 13/08/2020
 • Aantal bladzijden: 42
 • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
 • Prijs : € 19,95

Wat vind ik van het boek ?

De cover is prachtig! Je ziet eigenlijk al 4 sprookjes afgebeeld. Kun je ze raden? Door de kleurrijke tekeningen zijn de kinderen aangetrokken om in het boek te gaan neuzen. Ik kende het verhaal van het Koekenmannetje nog niet. Echt een heel leuk verhaal afwisselend met korte tekstjes en sprekende tekeningen. De prinses op de erwt kennen we wel. Heel grappige verteld en leuk getekend. Dan heb je nog het sprookje van “Het wijze kippetje”, “Goudlokje en de drie beertjes” (door het andere lettertype en de herhalingen, heel herkenbaar.) “De vos en de raaf” en “De krekel en de mier” zijn ook schitterend uitgebeeld.

Zeker een aanrader !!!

Goudlokje en de drie beren
De krekel en de mier

*******************************

Heerlijk en kleurrijk (voor)leesverhaal. Over de vriendschap tussen de dieren in de zoo. In samenwerking met Pairi Daiza. Een rijk geïllustreerd verhaal over voetbal, dieren en vriendschap.. Gorilla is moe … en slaapt de hele dag. De dieren in de zoo maken zich zorgen en doen alles om hun goede, oude vriend op te vrolijken. Niets helpt. Dan is er een spannende voetbalmatch. Gorilla herleeft tot groot jolijt van zijn vrienden. Het voetbal werkt beter dan de medicijnen die Gorilla krijgt maar de match duurt niet eeuwig. De dieren smeden een plan …

 • Productcode (EAN): 9789462914865
 • Verschijningsdatum: 17/06/2020
 • Aantal bladzijden: 32
 • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
 • Type: Boek
 • Leeftijd: 7 tot 9 jaar (voorlezen vanaf 5 jaar/ zelf lezen vanaf 8 jaar)
 • Prijs : € 15,95

Wat vind ik van dit boek ?

Dit is een heel ontroerend verhaal over samenhorigheid, vriendschap en afscheid nemen. De cover is heel mooi en lief. Ik had echt zin om dit boek open te slaan. Op de eerste bladzijde staat een mooie tekst over wilde dieren. Ze zijn prachtig, maar niet iedereen kan ze zomaar zien. Daarom kun je ze bezoeken in de prachtige zoo van Pairi Daiza. Daar worden de dieren met grote zorg en respect behandeld. Deze woorden stemden mij alvast heel blij. Er zijn dan vier korte verhalen over de avonturen van de gorilla en zijn medecompanen. De gorilla is nogal depressief. De dieren willen hem helpen, maar weten niet hoe. Totdat er op een groot scherm aan de ingang een voetbalmatch is van de Rode Duivels. Daar is Gorilla grote fan van. Hij komt wakker en kijkt en leeft weer op. Hij kent alle Rode Duivels bij naam en vertelt ook over de voetbalvrouwen… Om Gorilla uit zijn lusteloosheid te krijgen, organiseren ze een voetbalwedstrijd.

Op het einde van het boek is er een korte uitleg over de gorilla. Heel interessant. En op de allerlaatste bladzijde staat een korte tekst over een kleine jongen die droomde over een sprookjestuin met prachtige wilde dieren. Uiteindelijk richtte hij er zo een op… Pairi Daiza…

Een heel mooi boek voor kinderen en volwassenen die houden van wilde dieren en van … Pairi Daiza.

**************************************


Bijzondere illustraties en een krachtige tekst. Over een mama die ziek is. Het meisje in dit prentenboek probeert het verdriet een plek te geven. Vanaf 5 jaar. Een aangrijpend verhaal over hoe een gezin omgaat met een diagnose die de wereld op z’n kop zet. ‘Op een dag droeg ik twee verschillende sokken. Maar mama zag het niet eens’, vertelt een meisje. Mama heeft zorgen want ze heeft een boze knoop in haar lijf. Hoe komt die knoop daar? En heeft iemand er schuld aan?

 • Productcode (EAN): 9789462914957
 • Verschijningsdatum: 2/09/2020
 • Aantal bladzijden: 28
 • Uitgeverij: De Eenhoorn
 • Type: Boek
 • Leeftijd: Peuters, 4 tot 6 jaar
 • Prijs : € 15,95

Wat vind ik van het boek?De hardcover is heel kleurrijk en de tekeningen trekken je aan. Het is een gezellig en warm boek over een meisje en haar mama. De mama is zwaar ziek. Ze heeft een knobbel in haar lijf. Het meisje wil haar mama helpen. Ze wil haar weer blij maken maar ze voelt dat het niet goed gaat met haar mama.

Dit is een goed verhaal om gevoelens ter sprake te brengen over ziekte en afscheid… Zo kan een kind een naam geven aan die emoties. Er kan over gepraat worden. Het is een lief en warm verhaal.

****************************

Dé jaarlijkse sensatie voor jong en oud: Guinness World Records 2021 bevat weer duizenden verbazingwekkende records. Maak in deze spiksplinternieuwe Nederlandse editie kennis met de meest verbluffende en illustere recordhouders. Ontdek hoe zij de top bereikten.

De compleet nieuwe editie 2021 bevat duizenden verbluffende records en barst uit zijn voegen van de sublieme foto’s. ‘Ontdek het heelal’ staat centraal in deze editie. De vormgeving ondersteunt het thema met kaarten, loupes en een spectaculaire augmented reality; er valt ongelooflijk veel te ontdekken. Daarnaast besteedt het boek uitgebreid aandacht aan gaming en videogames. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin. Succes verzekerd!

 • Productcode (EAN): 9789026151866
 • Verschijningsdatum: 18/09/2020
 • Aantal bladzijden: 255
 • Uitgeverij: De Fontein Jeugd
 • Afmetingen: 230 mm x 305 mm
 • Prijs : € 24,99

Wat vind ik van het boek?

Zoals elk jaar, staan er weer superleuke records in. Altijd boeiend om te lezen en te bekijken.

******************************

Wat vreet een venusvliegenvanger?
Hoe sterk is een reuzenwaterlelie?
Kan een cactus bloeien?

Lees het allemaal – en nog veel meer – in dit Briljante Bloemen Boek.
Ontmoet allerlei kleurige, vreemde, vleesetende en wonderlijke bloeiende planten van over de hele wereld. En ontdek waar ze groeien, hoe ze overleven, hoe ze dieren lokken en nog veel meer…

Kun je ook de bijzondere bloembol vinden die in dit boek is verstopt?

 • Productcode (EAN): 9789047712053
 • Verschijningsdatum: 5/06/2020
 • Aantal bladzijden: 61
 • Uitgeverij: Lemniscaat
 • Afmetingen: 238 mm x 348 mm
 • Prijs : € 16,95

Wat vind ik van dit boek?

Een schitterend boek !!! Een groot boek vol met weetjes over bloemen. De illustraties vind ik wondermooi! Een plezier om ernaar te kijken. Een duidelijke inhoudskaart en korte interessante tekstjes bij de prachtige tekeningen. Ze spreken erg aan door de vele felle kleuren. Een boek waar ik blij van word!!! Op het einde vind je informatie over de zaden en hun verspreiding, over gevaarlijke en dodelijke bloemen, over de betekenis van bloemen, hoe je de bloemen en planten kunt redden, hoe je je eigen bloemen kan kweken, uitleg over moeilijke woorden in verband met bloemen, enz… Er staat ook kort wat uitleg over de Kew Gardens in Londen. (De auteur werkte samen met mensen van Kew Gardens.) Ik bezocht die jaren geleden met mijn gezin en die tuinen zijn werkelijk fantastisch mooi en heel belangrijk voor vele bloemen en planten. Je kan ook doorheen het boek de gouden tulpenbol zoeken. Dat is een leuke activiteit. Achteraan krijg je dan de pagina’s waar je die bol kan terugvinden. Je kan er een spelletje van maken met je kind. Op het laatst vind je een alfabetisch register. Er staan heel wat bloemen in dit boek. Een must voor de natuurliefhebber.

***********************************