Wat brengt de Sint voor onze kleine Free?

Free is nu 9 maanden jong. Ze is een prachtmeid en kijkt heel graag in boekjes. Dat is niet zo verwonderlijk want haar mama en haar twee grootmoeders vinden boeken heel belangrijk. We lezen allemaal erg graag.

Al jaren lang werkte ik met de Spiekpietjes in mijn klas. De kinderen waren grote fans van de leuke verhalen. Daarom kocht ik een Spiekpietje. Ik wist niet dat ze verkocht werden in een meisjesversie : Spiekgrietjes. Dus toen ik die bij mijn oud-collegaatjes van de Standaard Boekhandel zag staan, kon ik er niet aan weerstaan. Zo krijgt ze voor de eerste keer een popje : een bruintje met krullen zoals haar mamy. Als je goed kijkt, zie je dat ze een mobieltje in haar handje heeft. Zo kan ze al wat ze ziet en hoort over de kindjes doorbellen naar Spanje.

In de doos zaten ook een aftelkalender en een mooi boek. Deze zijn voor Free nog wat te moeilijk maar ik hou ze voor volgend jaar.

Dit is een heel grappig boek met fantastisch mooie tekeningen. Zo levendig en kleurrijk! Ik word er heel blij van.

Korte inhoud :

Op een dag staat Sinterklaas op met een dipje. Hij wil geen Sinterklaas meer zijn. Samen met de Spiekpietjes mijmert hij over een nieuwe baan en alles waar hij van houdt. Misschien wil hij wel bergbeklimmer worden, of een popster of een leuke kleuterjuf. De Spiekpietjes hebben goed nieuws voor Sinterklaas en bezorgen hem de perfecte baan!

Hieronder kun je Siska Schoeters beluisteren die een leuk gesprek heeft met Thaïs Vanderheyden over het ontstaan van de Spiekpietjes en nu ook de Spiekgrietjes. Want mijn popje voor Free is een Spiekgrietje.

Thaïs Vanderheyden werd ook heel erg bekend door haar boekje tijdens de vorige Corona-lockdown : Dagboek van een quarantaine mama. Hilarisch !!! Ik volg haar op instagram en daar post ze regelmatig van die leuke grapjes.

https://www.instagram.com/thaisvanderheyden/?hl=nl

www.thaisvanderheyden.com

 • Productcode (EAN): 9789463889186
 • Verschijningsdatum: 10/06/2020
 • Aantal bladzijden: 50
 • Uitgeverij: De Limonadefabriek
 • Auteur(s): Thaïs Vanderheyden
 • Afmetingen: 198 mm x 254 mm
 • Prijs : € 15,99

Wie is Thaïs Vanderheyden?

Thaïs Vanderheyden

Thaïs Vanderheyden is kunsthistorica maar als kind volgde ze tekenles in de kunstacademie van Brugge. Dat was toen al een echte passie. In 2009 was ze op zoek naar een geboortekaart voor haar tweede zoontje. Omdat ze niet vond wat ze wou nam ze zelf pen en papier genomen en creëerde zelf een kaartje. De oude liefde was er weer! Een paar maanden later had ze een heuse portefolio geschilderd en daarmee stapte ze naar Clavis Uitgeverij. Het begin van een mooie samenwerking en vele leuke en succesvolle prentenboeken, waaronder de populaire Spiekpietjes.

Thaïs gaat ook voorlezen in scholen, boekhandels en bibliotheken en brengt dan haar verhalen samen met de kinderen tot leven. 

www.thaisvanderheyden.com

Het volgende cadeautje is een puzzel met de vormen van beestjes in de tuin. Omdat Free zo graag in de tuin zit en veel naar buiten kijkt, vond ik dit wel een gepast geschenk. Ze kan ze goed vastnemen in haar handjes en proberen ze in de juiste vormen te krijgen. Is een kleine uitdaging voor haar. (vanaf 10 maanden) Gekocht in de Action.

Dit is een schatkist met zes dikke, kartonnen boekjes om heel wat nieuwe woordjes aan te leren. Deze vind ik superleuk !!! (vanaf 12 maanden)

 • Productcode (EAN): 9789463546614
 • Verschijningsdatum: 1/09/2021
 • Aantal bladzijden: 12
 • Uitgeverij: Lantaarn Publishers
 • Afmetingen: 178 mm x 226 mm
 • Prijs : € 9,99

En als laatste heb ik nog een boekje van Dikkie Dik. Ze kent Dikkie al want ze heeft het piano muziekboekje al. En dat vindt ze magisch, met die muziek. Ik zing dan altijd het liedje mee en ze glundert dan en klapt in haar handjes.

Een Sinterklaasverhaaltje over de favoriete kater van Nederlandse en Vlaamse peuters! In het flapjesboek ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas’ van Jet Boeke wil Dikkie Dik nog lang niet slapen. Wat als hij slaapt als Sinterklaas langskomt? In dit kartonboek wacht Dikkie Dik vol verwachting of hij de hoeven het paard van Sinterklaas al hoort op het dak. Maar telkens als hij denkt hem te horen is het een ander dier. En daar wordt Dikkie Dik zo slaperig van…

Achter elk flapje zit er iets grappigs om te ontdekken. Dat vindt Free al zo leuk!

Dit zijn de sinterklaasgeschenkjes voor Free. Ik hoop dat jullie hebben meegenoten. Ik wens jullie een hele leuke sinterklaasavond met je kinderen en/of kleinkinderen. Geniet ervan!

Ik heb nog een toemaatje : Sinterklaasliedjes !!!!