Iedereen telt

Kristin Roskifte (vertaald door Sylvia Vanden Heede)

Dit is een kijk- en zoekboek, een kleurrijke blik op onze wereld.

Tel de mensen, voel met hen mee en ontdek hoe hun verhalen verweven raken.

Voor iedereen die nieuwsgierig is en goed kan kijken. En als je hard genoeg zoekt, vind je misschien jezelf!

  • ISBN-nummer: 9789401460293
  • Verschijningsdatum: 12/06/2019
  • Aantal bladzijden: 64
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Afmetingen: 250 mm x 350 mm
  • Prijs : € 18,99

Over de auteur :

Kristin Roskifte is een Noorse illustrator en auteur. Ze heeft al meer dan tien jaar ervaring als freelance illustrator en haar werk heeft haar vele prijzen en geweldige recensies opgeleverd.

Wat vind ik van het boek?

Wanneer ik de hardcover bekijk, word ik blij. Zoveel leuke kleuren! Een echte kleurrijke blik op de wereld. Zo staat het op de achterflap. Wel, het is zeker juist wat ze beloven. Eerst begint het boek rustig en elke pagina komt er meer kleur aan te pas. Op elke pagina vind je een groot cijfer dat aanduidt hoeveel mensen er op de tekening staan. De omgeving is sober getekend met blauwe lijnen, maar de figuren brengen steeds meer kleur mee. Met hoe meer mensen we op de wereld zijn, des te meer kleur brengt dat mee. Een mooie gedachte. Dus je telt de personen en ondertussen lees je ook wat het verhaal is van sommige mensen. Telkens is er een “plaats, omgeving” waar mensen dingen kunnen beleven. Dit kan aanzetten tot (filosofische) gesprekken over het leven.

Hiermee begint het … één kind dat zich vragen stelt…
Hier bevinden we ons op een bakwedstrijd. Ik moet heel even denken aan de Bake Off Vlaanderen…

En zo gaat het door tot we op het einde alle mensen op deze planeet geteld hebben. Nee, wees niet bang, het wordt niet ellenlang tellen. Op een bepaald moment springen de getallen per 5 en dan per 100 tot het volledige aantal mensen.

Het is ook een zoekboek want de korte tekstjes zetten je aan om de personages te zoeken. Het einde is heel verrassend en kan aanzetten tot het vertellen van je eigen verhaal.

Als laatste toemaatje krijg je nog twee bladzijden met filosofische vragen over het leven EN figuren die je in het boek kan terugvinden.

Dit is echt een heel apart boek om met jonge kinderen te gaan filosoferen over het leven.

Op het allerlaatste hokje helemaal op de laatste bladzijde staat een QR-code. Als je die niet kan ontcijferen, dan kan je via een link.

Hier krijg je de tekst van de geheimen achter elke pagina. Echt spannend en leuk om te lezen. Zo leer je nog beter naar de tekeningen te kijken.

Een echte aanrader !!!