Boekjes voor de zomer

Boekjes voor de zomer !

Ssst… Poes slaapt      (Marijke Rondelez)

Inhoud : 

Poes is de beste jachtkat van het land. Ze woont in een groot kasteel. Alle muizen zijn bang van haar, dat weet Poes wel zeker! Nooit is er een muis te zien in het kasteel … of toch? Poes heeft het zo druk met eten, slapen, zich wassen … dat ze niet ziet hoe het kasteel wemelt van de muizen. Een heerlijk prentenboek dat elke poezenliefhebber vertedert! Zoek en tel de witte muisjes op elke pagina.

Over de auteur :  Marijke Rondelez is opgegroeid in Roeselare, maar woont ondertussen in Meeuwen. Ze startte op 9-jarige leeftijd met het volgen van tekenlessen aan de Academie van Roeselare. Sindsdien is ze altijd verbonden gebleven aan een academie: eerst als leerlinge, later als docente. Ze is heel blij dat ze van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken. Naast lesgeven, maakt ze illustraties in opdracht. Ssst… Poes slaapt is haar eerste boek.

Eigen mening : Het is een leuk prentenboek vol humor, met gekleurde illustraties over dubbele pagina’s.  Er is een sfeervol geheel gemaakt met kleurpotloden.  Hier en daar zie je ook perspectief in de tekeningen.  Tekst en prenten vullen mekaar mooi aan.

ISBN :  9789462910089

blz.: 32

vanaf 3 jaar

Uitgeverij : De Eenhoorn

Prijs : € 12,95

Vervolg erop : verschijnt 15 augustus 2017

Poes   Waar ben je?     (Marijke Rondelez)

Een sfeervol prentenboek voor kattenliefhebbers.  Het tweede deel van de schattige poezenreeks.

Inhoud : “Tot straks, Poes,” zegt vrouwtje.  Doe jij maar een lekker dutje.”  Maar Poes wil helemaal geen dutje doen.  Stiekem loopt ze met vrouwtje mee.  Ze springt in de trein, vrouwtje achterna.  Vrouwtje heeft niets in de gaten.  Plots zit de trein vol met kinderen.  Ze zien Poes meteen.  Poes rent snel weg!

 

 

ISBN : 9789462912052

blz. :  32

verschijnt : 15 augustus 2017

vanaf 3 jaar

Uitgeverij : De Eenhoorn

Prijs : € 12,95

 

Slimme Lotje      (Lieve Baeten)

Na het plotse overlijden van Lieve Baeten na een ongeval, lag dit boek half afgewerkt op haar tekentafel.  Wietse Fossey, haar zoon, besloot om het boek te voltooien.  Hij werkte één jaar intensief aan het verder inkleuren van het verhaal en wist de typische toon en de sfeer van de Lotje-boeken te bewaren.

Inhoud : Lotje vindt een kleine koffer voor haar deur. Met haar allerbeste toverspreuk krijgt ze de koffer niet open. Lotje zoekt hulp. De dokterheks in het ziekenhuis vertelt Lotje dat de koffer ‘de Kleine Koffer voor Grote Heksen’ is. In het Heksenstation weet de Reisheks haar net hetzelfde te vertellen: ‘Dit is de Kleine Koffer voor de Grote Heksen’. Dan denken Lotje en Poes heel diep na. Uiteindelijk slaagt ze erin de koffer open te toveren en ze vindt een brief. Lotje wil weten wie de brief geschreven heeft. Ze vliegt naar de Grote Heksenschool. En in de Grote Heksenschool verneemt Lotje dat ze de eerste Heksenproef met succes uitgevoerd heeft en dat ze nu een echte Grote Heks is. Maar dat wist Lotje allang…

Eigen mening : Het is een meeslepend verhaal over geheimen en slim zijn.  Ze bekijkt de problemen met een kinderlijkheid zoals alle kinderen doen.  Toch vindt ze een manier om de koffer open te toveren.  Het is een spannend boekje voor vierjarigen.

ISBN : 9789462912373

blz.: 32

verschijnt 15 augustus 2017

Vanaf 4 jaar

Uitgeverij : De Eenhoorn

Nog andere Lotje-boeken :

  

 

De muis die er niet was    (Giovanna Zoboli & Lisa D’Andrea)

Inhoud : Er was eens een kat.  Zijn vacht had streepjes en zijn kop zat vol met muizen.  Er was de muis met een scheve staart, de muis met een slecht humeur…  De kat had het zo druk met aan muizen te denken dat hij voor zijn vrienden geen tijd meer had.  En dan was er nog die ene muis die hij zich maar niet voor de geest kon halen, hoe hard hij ook probeerde…

 

 

Eigen mening : Een schattig en grappig prentenboek met vertederende illustraties boordevol muizen en katten.  Een bijzonder verhaal over de zoektocht naar vriendschap.  

ISBN : 9789462912359

blz.: 40

verschijnt 15 augustus 2017

vanaf 5 jaar

Uitgeverij : De Eenhoorn

 

 

 

Sprookjes voor prille lezers 

Sprookjes blijven ook vandaag betoveren en verrassen.  Nu kunnen de jongste lezers deze klassieke verhalen zelf ontdekken.  De reeks “Er was eens… ” hervertelt de bekendste sprookjes in eenvoudige woorden en korte zinnen.

Twee nieuwe verhalen verschijnen op 1 juni 2017

De sneeuwkoningin

Hans Christian Andersen & Daniela Volpari

ISBN : 9789462912427

vanaf 6 jaar / AVI – E3

blz.: 32

Prijs : € 8,95

 

 

Hans & Grietje

gebr. Grimm & Max Narciso, Marieke Ferrari en Andrea Cagol

ISBN : 9789462912434

vanaf 6 jaar / AVI – E3

blz.: 32

Prijs : € 8,95

Bekende sprookjes herverteld in eenvoudige woorden.   Prachtig geïllustreerd voor beginnende lezers op leesniveau AVI – E3.   Zijn reeds verschenen : “Assepoester” , “Pinokkio”, “Roodkapje” en “De drie biggetjes”.

Over twee weken post ik er nog enkele.   Misschien zit er hier al iets tussen voor je kinderen of kleinkinderen???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *