Bullet Journal : januari en februari

Het is reeds een hele tijd dat ik nog iets postte over mijn bullet journal. Dat komt omdat ik veel meer bezig was met het lezen en recenseren van boeken. Dat neemt veel tijd in beslag. Ik had ook niet altijd evenveel zin om erin te werken. Tja, dat gebeurt bij iedereen eens…

Ik heb mijn journal wel wat vereenvoudigd. Er zijn dingen die ik vroeger deed, maar nu niet meer. Het is nu mijn vierde journal die ik gebruik. En telkens verander ik van onderwerpen. Ik neem ook dingen mee. Die onderwerpen schrijf ik dan over. Een beetje werk, maar de moeite waard. Ik wil niet telkens opnieuw gaan zoeken in mijn vorige journals. Bijvoorbeeld : de adressen van de uitgeverijen en contacten. Die schrijf ik weer eens netjes over want er verandert wel het een en ander tijdens een jaar.

De onderwerpen die ik elk jaar meeneem zijn o.a. “Gelezen boeken” en “Leesexemplaren.” De gelezen boeken zijn de boeken die ik gedurende het hele jaar lees geordend per maand. Ik las er reeds 5 en 2 strips. En dan de leesexemplaren; dat zijn de boeken die ik toegestuurd krijg van de uitgeverijen. Vorig jaar waren dat er 103. Voor januari kreeg ik er reeds 6. Ik ben daar heel blij en dankbaar voor. Daarom neem ik ook steeds mijn verantwoordelijkheid door ze te lezen en te recenseren. De uitgeverijen volgen dat op.

Ik heb ook een quote gehandletterd vooraan in mijn journal. Zoals jullie weten, hou ik nogal van mooie quotes. Hier komt mijn handletterhobby van pas. Mijn lievelingsquotes hebben meestal iets te maken met boeken.

Dan heb ik terug een kleine legende van de “keys” gemaakt. Dat zijn enkele sleutelicoontjes die ik telkens weer opnieuw gebruik om mijn posts en taken aan te duiden. Wat moet ik nog doen? Is de taak al helemaal klaar of niet? Wat schuif ik door naar de volgende week? Welke events heb ik? Wat heeft er voorrang? En wie is jarig? Enz…

Dan heb ik nog een quote gemaakt in verband met januari, de eerste maand van het nieuwe jaar. “A fresh start isn’t a new place, it’s a mindset.” We zien januari steeds als een nieuwe start, maar het is geen nieuwe plaats maar een nieuwe intentie. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën, enz…

Ik heb er een nieuw onderwerp bij gestopt : De plaatsen waar ik op reis ga of bezoek dit jaar.

En dan zeker niet vergeten : de films die ik uitzonderlijk graag zie en de speciale boeken die ik lees. Je kan die lijsten zo lang maken als je wil. Misschien moet ik na enkele maanden een nieuwe tekening maken omdat deze dan volgeschreven is. Geen probleem!

En dan nu de titelpagina van januari. Soms in het Engels, soms in het Nederlands. Hangt af van mijn mood… Januari krijgt als thema : katten. Dat zal jullie zeker niet verwonderen omdat ik een grote kattenliefhebster ben.

En dan beginnen de weken. Die nemen telkens twee bladzijden in. De ene kant neem ik voor de 7 dagen en de andere kant neem ik voor mijn taken en blogposten. Ik ga die “to do/to blog” pagina’s telkens omlijnen met washi-tape van dezelfde tekening of kleur. Zo herken ik makkelijk maand per maand. Ik heb nu al een redelijke collectie washi-tape en gebruik dat graag. Het maakt de bladzijden veel mooier en af.

Ik maak ook minder versieringen : is anders te druk en neemt teveel tijd in beslag.

Ik haal mijn inspiratie deels uit mijn omgeving en eigen gedachten maar ook van Pinterest en YouTube. Hieronder vind je mijn Pinterest-adres.

https://nl.pinterest.com/danielleg1842/

Hieronder vind je ook ideeën voor bullet journal EN handlettering

https://nl.pinterest.com/danielleg1842/bulletjournal/

Voor YouTube hoef je maar “bulletjournal” in te tikken en je krijgt een hele schat aan ideeën. Je kan je zelfs abonneren op de filmpjes en ze verwittigen wanneer er iets nieuws verschijnt.

En dan heb ik reeds wat verder gewerkt en ben begonnen met februari. Het is voor mij een speciale maand want dan verjaar ik. Dit jaar 2020 niet op de laatste dag maar op de voorlaatste (de 28ste). Elk jaar vier ik mijn verjaardag met mijn gezin en ook eens apart met mijn vriendinnen. Dan zoek ik altijd iets speciaals uit om samen te doen.

Voor februari heb ik veelkleurig washi-tape gekozen :

Voor maart heb ik al iets op zicht, maar dat blijft nog een verrassing. Hier houd ik op. Ik hoop dat jullie wat meer informatie hebben en ook eens graag aan de slag willen.

Veel journal-plezier !!!

Nog enkele voorbeelden van YouTube. Wat wel wat hinderlijk is, zijn de reclameberichten. Maar die duren gelukkig niet lang.Dit is voor februari. Heel mooi ! Klik op de link.

https://youtu.be/xeFMZXCFUB8