Rose Harbor : een hele mooie reeks

Debbie Macomber

Jo Marie Rose heeft haar man verloren. Op zoek naar rust en de mogelijkheid van een nieuwe start, vestigt ze zich in het kleine kustplaatsje Cedar Cove. Maar hoe begin je opnieuw na een gelukkig leven samen? Als Jo Marie een kleine bed & breakfast te koop ziet staan, beseft ze dat dit haar kans is. Haar eerste gast is Joshua Weaver, die voor zijn zieke stiefvader komt zorgen. De twee mannen hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden en Joshua heeft weinig hoop dat dat nog zal veranderen. Tot hij een oud-klasgenoot van zijn middelbare school tegenkomt, die hem doet inzien dat het nooit te laat is voor verzoening en vergeving. De andere gast is Abby Kincaid, die naar haar geboorteplaats Cedar Cove is teruggekeerd voor de bruiloft van haar broer. De laatste keer dat ze er was is twintig jaar terug en niet voor niets: het schilderachtige havenstadje herbergt voor haar vooral pijnlijke herinneringen. Door haar familie en oude bekenden weer te zien, begrijpt ze dat ze niet kan blijven weglopen voor het verleden als ze ooit verder wil komen.

Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: The inn at Rose Harbor
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789022564097
Uitgever: Boekerij

*****************************

Sinds haar verhuizing naar Cedar Cove voelt Jo Marie Rose zich steeds meer thuis in het kustplaatsje, zeker nu ze bevriend is geraakt met haar buren. Nu is het lente, en Jo Marie heeft een klusjesman ingehuurd die haar gaat helpen bij het aanleggen van een rozentuin. Ze verwelkomt ook twee nieuwe gasten. Annie Newton is in Cedar Cove voor het huwelijksjubileum van haar grootouders, maar zelf worstelt ze met een gebroken hart. En Mary Smith, een succesvolle zakenvrouw, kijkt door een nare ziekte terug op haar leven en komt het enige waar ze ooit spijt van heeft gehad rechtzetten.


Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Rose Harbor in bloom
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789022565124
Uitgever: Boekerij

***********************************

De zomer is een drukke tijd in de bed & breakfast van Rose Harbor en eigenares Jo Marie Rose en klusjesman Mark Taylor hebben samen veel tijd doorgebracht met het draaiend houden van de zaak. Ondanks goedbedoelde hints van anderen houdt Jo Marie vol dat Mark niet meer is dan een vriend. Maar dan wel een vriend aan wie ze verdacht veel denkt… Omdat hij niet graag over zichzelf praat weet Jo Marie weinig over Marks leven. Ze neemt zich voor meer over hem te weten te komen, maar eerst moet ze haar eigen verleden onder ogen zien – en ze moet ook nog drie nieuwe bezoekers verwelkomen die, net als Jo Marie tot voor kort, op zoek zijn naar nieuwe wegen in hun leven. Wat hen allemaal bindt is de zoektocht naar liefde. Maar het vereist moed om die te kunnen toelaten.

Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Love letters
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789022571729
Uitgever: Boekerij

****************************************

Sinds de opening van de Rose Harbor Inn heeft Jo Marie Rose allerlei interessante mensen ontmoet, maar het is vooral klusjesman Mark Taylor die haar onverdeelde belangstelling heeft. Hun vriendschap begint voorzichtig uit te groeien tot iets meer, tot Mark plotseling aankondigt dat hij uit Cedar Cove zal vertrekken. Jo Marie is met stomheid geslagen; net wanneer ze haar hart weer voorzichtig durft te openen, dreigt ze opnieuw de man om wie ze geeft te verliezen. Intussen verwelkomt Jo Marie ook twee nieuwe gasten, de jeugdvriendinnen Kellie Crenshaw en Katie Gilroy, die het stadje bezoeken voor een middelbareschoolreünie. Kellie wil eindelijk de jongen die ooit haar hart brak de waarheid zeggen. Katie wil juist een nieuwe poging wagen met James, die ze nog altijd als haar grote liefde beschouwt. Drie vrouwen met elk hun eigen liefdesgeschiedenis. Zal het hen lukken het verleden af te sluiten en te omarmen wat de toekomst hun zal brengen?


Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Silver linings
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789022573099
Uitgever: Boekerij

**************************************

Negen maanden geleden verliet Mark Taylor Cedar Cove halsoverkop om een fout uit zijn verleden te herstellen. Hoewel Mark eindelijk zijn liefde aan haar heeft verklaard, weet de eigenaresse van Rose Harbor, Jo Marie Rose, niet zeker of hij ooit nog terugkomt. Ze is echter vastberaden om naar de toekomst te kijken en begint weer te daten. Ze vindt gezelschap in een huurster die ook een nieuw hoofdstuk in haar leven begint. Emily Gaffney, een jonge lerares, herstellende van haar tweemaal gebroken hart, verblijft in de bed & breakfast tijdens haar zoektocht naar een eigen huis. Ze heeft de hoop om ooit te trouwen opgegeven en nu droomt ze ervan kinderen te adopteren. Emily heeft een oogje op een bijzonder huis, waar genoeg plek voor hen zou zijn, maar de eigenaar ervan is ontzettend onbeleefd. Toch groeit hun lastige relatie uit tot een vriendschap. En misschien zelfs wel meer dan dat…


Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Sweet tomorrows
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789022581049
Uitgever: Boekerij

**********************************

Over de auteur :


Debbie Macomber is een Amerikaanse auteur van romantische romans en hedendaagse vrouwenfictie. Zes van haar romans zijn films gemaakt voor tv en haar romanreeks Cedar Cove werd aangepast in de gelijknamige televisieserie.

Ik las de eerste drie delen. Supermooi verteld. Prachtige beschrijvingen van de natuur. Debbie Macomber laat gekwetste mensen samenkomen om mekaar te helpen. Die mensen beïnvloeden mekaar steeds positief. Er komen hele rijke levensverhalen aan bod. Zo romantisch. Ik lees zeker de twee laatste boeken ook.