Winnie de Poeh / Winnie the Pooh

Winnie De Poeh                      A.A. Milne (auteur)   en  E.H. Shepard (Illustraties)

Iedereen kent wel ons bekendste Disney – beertje :  Winnie de Poeh.  Al van jongsaf aan was hij mijn lievelingsbeer.  Ik vond het altijd zo leuk dat hij die potten met honing zo gretig leegde.  En zijn vriendjes, de dieren van het bos, waren steeds zo grappig.  Nu nog, wanneer ik naar die tekeningen kijk, dan word ik blij. Het zijn prachtige illustraties.

Toen ik vorige week deze prachtige editie zag, kon ik niet anders dan hem te kopen voor mijn Kerst !

Winnie De Poeh : De complete verzameling verhalen en gedichten

 

Het boek zit verstopt in een kartonnen doos.  Je kan hem er gemakkelijk uitschuiven.  De kleur van de cover is warm bordeaux.  Het is erg aantrekkelijk.

 

 

De letters en de Winnie zijn mooi verguld.  Echt een collectors item.  Er is een algemene inhoud : Winnie De Poeh ; Het huis in het Poeh-hoekje ; Toen we nog klein waren ; Nu we al zes zijn.    En dan krijg je in ieder deel nog eens hoofdstukjes of een andere verdeling.

Er zijn verhalen , maar ook grappige gedichten.

 

Deze verzamelbundel bevat de vertellingen van A.A. Milne uit Winnie de Poeh (1926) , Het huis in het Poeh-hoekje (1928) en de versjes uit Toen we nog klein waren (1924) en Nu we al zes zijn (1927).

De knuffeldieren van Milnes zoon Christopher Robin, Poeh, Knorretje, Iejoor, Teigetje, Kanga en Roe, stonden model voor de verhalen.  Hun avonturen beleven ze in het Ashdownwoud, waar Milne en zijn gezin woonden.  Het bos en de dieren werden in de tekeningen van E.H. Shepard met veel liefde afgebeeld en de door hem getekende plaatsen zijn nog steeds te bezichtigen.

 

 

De complete verzameling werd voor het eerst gepubliceerd in 1994.  Deze prachtige cadeaubox is speciaal gemaakt ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van het verschijnen van de allereerste verhalen van Winnie de Poeh.

 

 

 

Hieronder zie je nog enkele bladzijden als proevertjes.  Steeds zo mooi getekend en zo poëtisch geschreven.

ISBN : 9789000334339
Publicatiedatum : 08/08/2015
Pagina’s : 432
Uitgever : Van Goor
Ondertitel : de complete verzameling verhalen en gedichten
Extra : Winnie de Poeh
Gewicht : 2029 gr
Uitvoering : Met harde kaft
Afmetingen : 292 mm x 226 mm x 36 mm
Editie : 1e editie
Prijs : € 39,99

In 2017 kwam er een hele mooie film uit over Christopher Robin en Winnie De Poeh.

De trailer van de film : Goodbye Christopher Robin :

En hier vind je de Walt Disney film :

Hier hoor je de stem van A.A.  Milne : 

Over de auteur : 

 

Alan Alexander Milne was de zoon van John Vine Milne en Sarah Maria Heginbotham. Zijn vader en moeder waren beiden leraar. Zijn eerste onderwijs kreeg hij van zijn leermeester H.G. Wells op de Henley House School, waarna hij naar de Westminster School en het Trinity College in Cambridge ging. Vanaf zijn vierentwintigste werkte hij voor het humoristische tijdschrift Punch. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak diende hij in Frankrijk. In de oorlog schreef hij enkele toneelstukken en verzen.

Op 24 juni 1913 trouwde Milne met Dorothy Daphne de Selincourt waarna zij op 21 augustus 1920 hun eerste en enige zoon Christopher Robin kregen. Na zijn geboorte verhuisden ze naar Cotchford Farm in Hartfield vlak bij het Ashdown Forest. In deze periode begon Milne serieus te schrijven. Hij schreef een detectiveverhaal The red house mystery, enkele korte verhalen, 25 toneelstukken, enkele romans, een autobiografie It’s Too Late Now en veel kinderverzen. De beroemdste van deze verzen is Vespers, een gedicht dat hij schreef als cadeau voor zijn vrouw. Op 6 november 1924 kwam zijn eerste boek uit: When we were very young, een verzameling verzen waarvan er al enkele in Punch gestaan hadden. Hij droeg dit boek op aan Billy Moon zoals hij zijn zoontje noemde.

Milne werd vooral bekend dankzij Winnie-the-Pooh dat in 25 talen vertaald is en vele boekenplanken siert.

In 1925 was het debuut van Winnie de Poeh in een kerstverhaal voor zijn Christopher Robin. Het verhaal speelt zich af in het Ashdown Forest waar Christopher Robin veel speelde met zijn teddybeer Winnie de Poeh. Dit verhaal en nog vele anderen over Poeh en zijn vrienden worden gebundeld in het boek Winnie-the-Pooh dat op 14 oktober 1926 uitkwam. Hierna schreef Milne nog twee boeken met kinderverzen: Now We Are Six in 1927 en The House At Pooh Corner het jaar daarna.

In 1952 werd Milne invalide na een beroerte en een operatie aan zijn hersenen. Na een lang ziekbed overleed hij in 1956.

Hieronder vind je de biografie van Alan Alexander Milne in het Engels : 

Over de illustrator : 

Ernest Howard Shepard (Londen, 10 december 1879 – Lodsworth, 24 maart 1976) was een Brits tekenaar en boekillustrator.

Shepard kreeg internationale faam door zijn tekeningen in kinderboeken als De wind in de wilgen (The Wind in the Willows) van Kenneth Grahame en Winnie de Poeh (Winnie the Pooh) van A.A. Milne.

In de Eerste Wereldoorlog diende Shepard in het Britse Leger. Hiervoor ontving hij het Military Cross.

Hieronder vind je de biografie en de werken van E.H. Shepard :

In het Nederlands : 

In het Engels : 

 

In het Fins : (grappig om te horen en om te zien)

Counting numbers …

Ziezo, ik hoop dat je het leuk vond om nog eens terug te keren naar je kindertijd.  Ik doe dat af en toe.  Is wel eens nodig om te ontsnappen aan die hectische wereld.  Dan kom ik tot rust…