Wat is een “doodle”?

Wat is een “doodle”?

Een “doodle” is een schets, een tekening zonder duidelijk doel.

Een tekening die ontstaat door gedachteloos lijnen op papier te zetten. Bijvoorbeeld tijdens een oninteressante vergadering maken mensen dit soort tekeningen…

 

 

 

Hartjes, vlinders, bloemetjes… Jij maakt vast ook wel eens doodles in je agenda of schriften. Als je op school zit te luisteren naar de docent of als je belt met je BFF. Je pakt pen en papier en begint kleine tekeningetjes te maken zonder dat je erbij nadenkt. Maar die doodles kunnen wel iets zeggen over wie jij bent en hoe je je voelt. Check het hier!

Bloemen

Bloemetjes-tekenaars zijn echte familie-meiden. Jij hebt het duidelijk leuk thuis! Als je een hele bos bloemen tekent, ben je ook nog eens erg sociaal.

 

 

 

 

 

Vlinders, vogels en bijen

Sierlijke vlinders en vrolijk fladderende bijtjes betekenen dat jij je nog niet wilt binden. Je bent happy single!

 

 

 

Hartjes

Hartjes betekenen dat je een romantische girl bent en van echte meisjesdingen houdt.

 

 

 

 

 

 

Patronen

Als je een patroontje tekent, wil het zeggen dat je heel gefocust en serieus bezig bent. Trouwens, wist je dat je beter oplet als je patronen tekent in de les?

 

 

 

Pijlen

Jij gaat recht op je doel af. Waarschijnlijk weet jij al precies wat je later wilt worden en wat je moet doen om dat te bereiken.

 

 

 

 

Huis

Als jij een supermooi huisje tekent, wil het zeggen dat je het prima naar je zin hebt thuis. Is jouw huisje rommelig getekend? Dan kan het betekenen dat je het thuis niet zo fijn hebt.

 

 

 

 

Spinnenweb

Een spinnenweb betekent dat iemand je iets laat doen wat jij eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Je voelt je gevangen. Help, snel wegwezen!

 

 

 

 

Namen

 

Als jij je eigen naam opschrijft en mooi versiert, dan betekent het dat je graag in de spotlights staat. Staat er een andere naam op je papier? Dan is die persoon heel belangrijk voor je. Bijvoorbeeld je crush of je BFF!

 

 

 

Sterren

 

Sterretjes betekenen dat jij een superpositieve denker bent. Je ziet in iedereen iets goeds. Daarnaast heb je veel energie.

Poppetjes

 

Als je veel poppetjes tekent, ben jij erg succesvol. School gaat jou waarschijnlijk makkelijk af en niks kost jou veel moeite.

Dit zijn enkele betekenissen die ik op internet vond, maar staar je er niet blind op.  Het kan ook zijn dat je ze gewoon allemaal graag tekent……. 

 

Om mijn eerste blad met “doodles” erop te tekenen, ben ik weer eerst in potlood tewerk gegaan en dan overschrijf ik alles  met zwart van rechts naar links (omdat ik linkshandig ben !!!). 

Waar vind je inspiratie ?

Overal om je heen !!!  Kijk rustig rond in je huis, in de tuin, in je kamer, in de winkel, …   Overal zijn er dingen die je heel eenvoudig kan overtekenen.

Je kan ook op internet van alles vinden : op youtube vooral ook video’s en da’s leuk om naar te kijken.

Ik vind persoonlijk heel veel bij : Doodles by Sarah op  www.youtube.com/user/sarazorel

Sarah geeft prachtige voorbeelden van doodles over Harry Potter, Op reis, Ijsjes, Herfst, Moederdag, Valentijn, enz….     Ook vind je inspiratie om je agenda (Bulletjournal : daar vertel ik later iets over) leuk te plannen.  En doodle woorden zijn ook leuk… Dat is zoals creatief schrijven.  Dat deed ik vroeger regelmatig in de klas wanneer ik een nieuw W.O.-onderwerp begon.  Zo in ‘t groot op het bord :

De ijsjesdoodles-video is mijn favoriet op dit moment!  Je krijgt echt zin om er eentje te eten…

Ik hoop dat je er zin in gekregen hebt om wat te gaan doodlen ….   Je mag gerust eens je doodles doorsturen.

Veel succes !!!

 

Eén antwoord op “Wat is een “doodle”?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *