Happy Stones

Voor mij is een Happy Stone een uiting van creativiteit en vriendschap. Je beschildert een steen met acrylverf en tekent er iets leuks op of zet er een mooie tekst op. Die steen leg je dan ergens op een plaats waar veel mensen komen. Zo kunnen ze die gemakkelijk vinden. De bedoeling van zo’n steen is dat het iemand blij maakt. Vooral kinderen vinden het heel tof en spannend om zo’n steen te vinden. Je kan het dan ergens anders plaatsen of ook meenemen naar huis en op je kamer leggen. Een leuke herinnering. Wanneer onze Free wat groter is, zullen we samen op stap gaan om stenen te zoeken. We zullen ze dan beschilderen en op onze wandeling ergens op een leuke plek laten liggen.

Dit is mijn project voor deze winter. Ik ga veel happy stones maken en overal in mijn buurt en in Oostende leggen. Telkens zal ik een foto maken en min of meer een richtlijn geven van waar die te vinden zullen zijn. Op de achterzijde zul je een facebook adres vinden. Zo kun je je steen melden op fb. Dat is leuk voor de maker ervan en ook voor de groep. Ik zal meedoen met de groep : Happy Stones Belgium. Wat verder vind je hoe alles ontstaan is…

Ik ga volgende week aan de slag met de eerste steen. Ik zal regelmatig een post plaatsen op deze blog. Je zal mijn stenenverzameling zien groeien.

Hieronder vind je de facebookpagina van Happy Stones Belgium

https://www.facebook.com/groups/1608893965964860/about/

Wat zijn Happy Stones?

Een Happy Stone is een steen die beschilderd is door iemand (MAKER) die hem ergens achterlaat om een toevallige VINDER blij te maken. Bedoeling is dat de VINDER zijn of haar vondst in eerste instantie komt melden op deze pagina en de steen verder laat reizen.

Help een gevonden Happy Stone dus om zijn reis verder te zetten. Dit doe je door hem op je volgende wandeling/tocht/uitstap… een nieuwe plaats te geven. Happy Stones zijn dus beschilderde stenen die zo vaak en zover mogelijk willen reizen met als doel zoveel mogelijk vinders blij te maken.

Wat is ons doel bij HAPPY STONES BELGIUM?
HAPPY STONES BELGIUM is een groep voor kleine en grote creatievelingen die steentjes maken om over het hele land te verspreiden en de vinders ervan blij te maken.
HAPPY STONES BELGIUM wil kinderen en hun ouders, broers & zussen, kleinkinderen & grootouders, neven & nichten, buren, vrienden… samen aan het knutselen krijgen. (In eerste instantie uiteraard nog coronaproof) daarna hopelijk snel samen aan een zo lang mogelijke tafel.
HAPPY STONES BELGIUM wil oma’s op dinsdagavond steentjes laten ‘primeren’ om op
woensdagmiddag met de kleinkinderen te kunnen knutselen, opa’s kunnen deze op donderdag vernissen en in het weekend kan er gewandeld of gefietst worden om steentjes te droppen.
HAPPY STONES BELGIUM wil aantonen dat sociale media ook op een leuke manier kunnen gebruikt worden. Door aanstekelijke foto’s te posten wanneer je een steentje vond, door elkander te laten meegenieten van je creaties, door te bewijzen dat een steen naast een maker ook vele vinders nodig heeft om een mooie reis te maken.
HAPPY STONES BELGIUM wil mensen aanzetten om er op uit te trekken en gewoon een leuke dag te hebben. Wordt dit gecombineerd met een vondst, dan is dit extra leuk. Is dit niet zo, laat dit dan ook niet aan je hart komen.
Hopelijk had je een leuke wandeling, leerde je iets nieuws kennen, je kwam dan wel geen Happy Stone tegen, maar misschien zag je een ree of een ijsvogeltje of konden je kids een eekhoorn spotten. Laat dit vooral het opzet zijn.
HAPPY STONES BELGIUM is een groep waar je van elkaar zaken bijleert, mensen praten er over hobby’s zoals geocaching en GR-wandelen, anderen ontdekken leuke wandelroutes, nieuwe natuurgebieden, plekken om met je kids te bezoeken…

Graag hieronder nog even de basisregels om een steentje te maken in het kort.

  • Geef je steen eerst een laagje primer/grondverf.
  • Gebruik enkel acrylverf of acrylstiften/permanente markers.
  • Geef je steentjes nadien altijd minstens 2 laagjes vernis (bij voorkeur bootvernis).
  • Plaats steeds de volledige groepsnaam op je steen ‘HAPPY STONES BELGIUM’ best voorafgegaan door een blauw Facebooklogo.
  • Plaats je naam of alias op de steen en plaats er een # voor. (bijv. #milan).
  • Gebruik NOOIT andere elementen om je steen af te werken: vb. plastic oogjes, stickers, geprinte en gekleefde papiertjes als tag. Dit komt op termijn los en komt in de natuur terecht. Hou het enkel bij verf en stiften. We gaan consequent foto’s van dergelijke steentjes verwijderen. Dit om niet in de problemen te komen met allerlei (natuur)organisaties.
  • Idem voor andere technieken i.v.m. bekleden van steentjes ( bijv. servettentechniek, decoupage…).

The Kindness Rock Project : Hoe alles begon …

Dit is een heel mooi boek dat je kan gebruiken als inspiratie :

Maria Mercedes Trujillo Arango

Hieronder vind je enkele filmpjes die je kunnen inspireren om aan de slag te gaan :

Veel creatief plezier en tot volgende week !