Boek in de kijker 26 Liefde van je leven n.i.Monteny

Liefde van je leven                                   n.i.Monteny

Een zomerse roman over de liefde en het groot lot.

Korte inhoud : Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Wat vind ik ervan? 

De cover is van een mooi koningsblauw en doet denken aan een hotel of landhuis in een warm land.  Het is uitnodigend want alle lichten branden.  Het verhaal is onderverdeeld in verschillende dagen waarin telkens twee verhaallijnen lopen.  Er zijn twee hoofdpersonages : Liesl (34) en Rebecca (21).  Twee liefdesverhalen van twee verschillende generaties.  Je houdt die verhalen goed uit elkaar omdat er telkens een plaats en tijd bovenaan staan. De auteur heeft een vlotte pen en het verhaal leest als een trein.  Er zijn enkele sappige passages maar daar vertel ik niets over.  Dat moet je zelf ontdekken. Het boek eindigt heel mooi maar niet zoals ik het verwachtte.  Dus dat is een pluspunt.  Ik was verrast.

Enkele mooie quotes :

p. 62 : Een mens kan nooit weten wat hij wil,  omdat hij maar één leven heeft dat hij niet aan zijn voorgaande levens kan toetsen, noch in zijn volgende levens kan herstellen.

p. 134 : Vriendschap op het eerste gezicht, zou dat bestaan?

p. 205 : “Wat ik wil zeggen is dat je nu het idee hebt dat je wereld zal vergaan als je je relatie opblaast, omdat je gelooft in het idee van de Ware.”

p. 206 : Mijn geluk hangt niet af van Issa, maar van wat ik met Issa heb.  Van wat we samen van onze relatie maken.

p.286 : (humor) Warm. Koud. Regendouche. Handdouche.  Het paneel is bepaald onduidelijk.  Voor je deze douche kunt bedienen, heb je blijkbaar een universitair diploma nodig.

p. 334 : Wat ze de laatste week had ontdekt, is hoe fijn het is als mensen je op prijs stellen, gewoon om wie je bent.  Ze hadden hun hart voor haar geopend, zonder dat er touwtjes aan vasthingen.

 

ISBN : 9789461317322

Publicatiedatum : 31/05/2018

Pagina’s : 345

Uitgever : Van Halewyck

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 19,99

 

Over de auteurN.I. Monteny is het alter ego van Nathalie Le Blanc. Ontdek haar boeken hier. Zij is journaliste bij het weekblad Knack Weekend.

Tijdens het schrijven van haar scriptie over Monty Python’s Flying Circus, bedacht Nathalie Le Blanc dat professioneel scriptieschrijver haar ideale beroep zou zijn. Maar dat is illegaal, dus werd ze journalist. Ze werkte 16 jaar als freelancer voor bladen als Libelle en Feeling, en voor weekendbijlages van kranten als De Morgen en De Standaard.Daarnaast schreef ze ook een vijftal boeken als ghostwriter, iets wat verrassend dicht bij die thesis-droom kwam. Sinds februari 2016 werkt ze als redacteur en coördinator Human Intrest op de redactie van Knack Weekend.

Ze woont haar hele volwassen leven alleen, vandaar ook haar interesse in het onderwerp. Met Solo schreef ze haar eerste non-fictie boek, waarin ze op zoek ging naar het antwoord op de vraag waarom vandaag steeds meer mensen alleen wonen en wat dat betekent voor die alleenwoners en voor de maatschappij.

Nathalie Le Blanc toont hoe alleen wonen een fenomeen is geworden, en hoe onze maatschappij ermee omgaat. Nooit in de geschiedenis van onze soort woonden zoveel mensen alleen. Zowel in Vlaanderen als in Nederland bestaat een op de drie huishoudens uit één persoon, en demografen verwachten dat dit aandeel nog zal stijgen. Die toename is deels te verklaren door het stijgende aantal relatiebreuken en onze hoge levensverwachting, maar alleen wonen is ook steeds vaker een bewuste keuze. Meer mensen dan ooit tevoren hebben er de middelen voor en de levensstijl sluit aan bij waarden die we vandaag hoog in het vaandel hebben staan. Vrijheid, privacy, zelfontplooiing. Een echte sociale revolutie dus, maar veel horen we er niet over. In Solo brengt Nathalie Le Blanc als eerste de zeer diverse groep alleenwoners in kaart: jongeren en ouderen, mannen en vrouwen, singles en alleenwoners met een relatie. Ze zoekt uit waarom ze met zoveel zijn en wat ze gemeen hebben. Want wie alleen woont, moet z’n leven net iets anders inrichten en krijgt vaak te maken met hardnekkige vooroordelen en onbegrip. Le Blanc achterhaalt ook wat het psychologisch met een mens doet om korte of lange tijd alleen te wonen en peilt naar hoe we als maatschappij met dit relatief nieuwe fenomeen omgaan.

In mei 2017 verscheen haar eerste fictieboek, Weg van Jou, in 2018 volgde Liefde van Je Leven, allebei onder het pseudoniem N.I.Monteny. Niet om geheimzinnig te doen, maar om een duidelijk onderscheid te maken tussen realiteit en fantasie. Is een artikel of boek gesigneerd met Nathalie Le Blanc, dan is het gebaseerd op onderzoek, interviews en meer van dat. Is het gesigneerd met N.I.Monteny, dan komt het volledig uit haar verbeelding. De N staat voor Nathalie, de I voor Iréne en dat was samen met Monteny de naam van haar oma. De Monteny’s waren een vissersgeslacht uit de Oostendse Vuurtorenwijk, ook bekend als den Opex en Iréne was de jongste van elf. Ze deelde haar liefde voor lezen, zwart-wit films en alles Brits met haar kleindochter.

Basorexie.’ ‘Wat?’ ‘Ken je dat woord, Helena?’ Hij zegt haar naam heel nadrukkelijk. Ze schudt neen. ‘Het is een lelijk woord voor een geweldig gevoel. De plotse aandrang om iemand te kussen.’ Ze slikt. Ze herkent het gevoel. Heel even zitten ze stil, alsof iemand ergens op een pauzeknop geduwd heeft, hun gezicht op amper een paar centimeter van elkaar. Helena glimlacht, ze weet wat er nu komt. Net als Klaus zich vooroverbuigt, gaat de deur van de gang open. ‘Hola!’ Milla kijkt verbaasd. ‘Jullie zitten gewoon wat te kussen. Jezus, op jullie leeftijd.’ De tiener loopt met haar neus in de lucht de keuken in. Terwijl alleenstaande moeder én eeuwige vrijgezel Helena op haar nichtjes past en een acute aanval van basorexie probeert te bedwingen, kust haar schoonzus Anouk op een bruiloft een man die niet de hare is. In een garderobekast. Patriarch en weduwnaar Bob rijgt ondertussen de internetdates aan elkaar en Helena’s zoon Alex vraagt zich af of samenwonen met zijn vriendin Anna wel zo’n goed idee was. Een lente en een zomer lang raast een storm door de familie Van Antwerpen die de relatiekaarten stevig door elkaar schudt. En dan is er nog dat telefoontje van een televisiezender.

ISBN : 9789461315199

Publicatiedatum : 26/05/2017

Pagina’s : 325

Uitgever : Van Halewyck

Prijs : € 19,99