Aftellen tot Kerstmis : 2 december

Dag 2 van de adventskalender :

Een happy stone met Rudolf, het rendier, erop. Kerstmis is de periode waarbij je overal heel veel beeldjes of afbeeldingen ziet van rendieren.

Rudolph the Red-Nosed Reindeer is een fictief rendier bedacht door Robert L. May. Hij introduceerde het personage in een verhaal geschreven in 1939, in opdracht van Montgomery Ward. In dit verhaal is Rudolph de aanvoerder van de negen rendieren van de Kerstman. Het personage is sindsdien onlosmakelijk verbonden geraakt aan de verhalen rondom Kerstmis en de Kerstman.

Wat meer uitleg over het rendier zelf:

Rendier

Het rendier (Rangifer tarandus) is een zoogdier uit de familie der hertachtigen (Cervidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Cervus tarandus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Rendieren komen in het wild voor in de taiga en toendra van Noord-Europa, het noorden van Azië en Noord-Amerika. Het rendier is lang geleden in Euraziëgedomesticeerd en wordt nog altijd gehouden door de inheemse volkeren van de boreale en arctische zones, onder meer de SaamiEvenkenNenetsen en Tsjoektsjen. Ze worden gehouden voor hun vlees, hun huid, als trekdier, als rijdier en soms ook voor hun melk. Noord-Amerikaanse rendieren worden veelal kariboe genoemd. In tegenstelling tot andere hertachtigen, dragen zowel de mannelijke als de vrouwelijke dieren een gewei.

Het gewei van het rendier is heel indrukwekkend…

Vandaag is het een leuk doeboekje : Stap maar op mijn bezemsteel. Grappige spelletjes met de heks. Zoek figuren in de tekeningen, volg de lijnen om iets te ontdekken, patronen aanvullen, verschillen zoeken, strikken zoeken in een tekeningen, enz… Heel mooie en kleurrijke illustraties.

Dit alles overgoten met een heerlijk theetje van Thélene. De typische kerstsmaken : Een zwarte thee met kaneel en sinaasappel. Heel lekker! Ik kom direct in de kerstsfeer terecht. De smaken zijn heel goed te herkennen. En het is goed voor je gezondheid. Ik zocht wat op over kaneel en honing in thee.

Is kaneel thee gezond?

Kaneel bezit antibacteriële eigenschappen die veel ademhalings- en darminfecties kunnen tegengaan. De gedroomde combinatie van honing en kaneel werkt efficiënt als een natuurlijk middel tegen een vervelende hoest. Slijmen raken opgelost als je beiden mee in je tas thee dropt, waardoor je hoest ook vermindert.

thinkstock

7 gezondheidsvoordelen van kaneel en honing in je thee (bron : HLN)

Immuniteitsboost
Thee is hoe dan ook een verstandig drankje bij een sluimerend hoestje of een nakende verkoudheid. Combineer kaneel met honing in je warme kop, en jouw natuurlijke afweersysteem schakelt een versnelling hoger. Kaneel bezit antibacteriële eigenschappen die veel ademhalings- en darminfecties kunnen tegengaan. Honing bestrijdt dan weer de groei van bacteriën die onder meer verkoudheid en griep veroorzaken.

Cholesterolverlagend
Als je op regelmatige basis honing en kaneel in kleine dosissen consumeert, kan je de hoeveelheden slechte cholesterol in je lijf verlagen. De combinatie van de twee ingrediënten gaat verstopte aders te lijf, waarmee het risico op een hartaanval verkleint. In combinatie met een gezonde levensstijl, uiteraard, wonderen hoef je ook niet uit het niets te verwachten.

Natuurlijk middel tegen blaasontsteking
Niets zo vervelend als een blaasontsteking, maar voor je naar de apotheek rent, kan je het eerst zelf proberen verhelpen met… inderdaad, een honing-kaneelcombinatie. Beide voedingsmiddelen bezitten antibacteriële eigenschappen die een blaasontsteking de kop kunnen indrukken.

Snelle hoestremedie
De gedroomde combinatie van honing en kaneel werkt efficiënt als een natuurlijk middel tegen een vervelende hoest. Slijmen raken opgelost als je beiden mee in je tas thee dropt, waardoor je hoest ook vermindert.

Gebalanceerde bloedsuikerspiegel
Kaneel en honing op het menu zetten, helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kaneel houdt het insulineniveau in het bloed onder controle. Het voordeel van zo’n evenwichtige bloedsuikerspiegel is dat je minder trek hebt in vette en zoete dingen, en ook de kans om diabetes te ontwikkelen neemt af.

Help je spijsvertering een handje
Een kaneel-honingcombinatie verwijdert gifstoffen uit de dikke darm. Honing bezit eigenschappen die de darmflora ten goede komt, doordat het zoete goedje vrije radicalen stopt. Kaneel helpt geruisloos, doordat het kruid ervoor zorgt dat er minder gasvorming in de darmen is.

SOS slechte adem
Niet zo gek dat er kauwgom met kaneelsmaak op de markt is, want kaneel en honing helpen tegen een slechte adem. Ook voor dit lichamelijke ongemak komen de antibacteriële eigenschappen van beide voedingsmiddelen van pas. De geurtjes na het eten van ui en look die wel eens durven ontstaan, kan je snel bestrijden met de honing-kaneelcombinatie.

Geen theedrinker? Smokkel wat honing en kaneel in je smoothies, yoghurt of op een sneetje brood. Even lekker en evenveel voordelen.

Kom beste Rudolf

Stap maar op mijn bezemsteel

Kersenthee drinken

#haiku