Mijn handletteringavontuur (Deel 3)

Mijn handletteringavontuur (Deel 3)

Dit is reeds de derde week dat ik af en toe tijd neem om even te oefenen.  Ik doe het enkel als ik wat tijd over heb.  Maar eenmaal ik begin, kan ik moeilijk stoppen.  Dus soms wordt het wat laat…  Het is een ideale ontspanningsoefening.  Ik word er heel rustig van en hou ervan om mij te concentreren op die mooie letters en hun versieringen.  Het is echt een leuke hobby.  Ik merk ook dat ik op straat meer rondkijk naar alle winkelnamen en zo beter kijk naar de vorm en het uitzicht van die letters.  Ook als ik de krant lees of een tijdschrift, dan let ik op hoe ze hun letters tekenen.  En dan zie je heel wat.  Er is een oneindige variatie.  Dat maakt die hobby zo boeiend.

Hieronder zie je mijn vorderingen.  De ene oefening ging soms wat beter dan de andere.

Hier mocht ik zelf woorden bedenken en de kalligrafi-trick toepassen.

Je schrijft een woord in schoonschrift en brengt verdikkingen aan aan bepaalde kanten.  Zo lijkt het op de klassieke kalligrafie.

 

 

 

 

 

Teken hier je geluksgetal op verschillende manieren. Ik koos “3” omdat ik het geluk heb gehad om 3 kinderen te mogen krijgen.  Het getal 3 komt ook veel voor in legendes, verhalen, geloven, enz…  Het is een magisch getal, vind ik.

 

 

 

 

Bij de volgende oefening mocht ik rond elke gegeven quote een gepast kader tekenen.  Dat vond ik heel leuk.  Zo begin ik weer wat meer te tekenen.

 

Deze oefening vond ik heel plezant en creatief.  Ik mocht eigen cadeaulabels tekenen.  Misschien een ideetje voor jou.

 

 

 

 

 

Hier mocht ik in woorden tekenen wat ik vandaag gegeten en gedronken had.  Omdat ik op mijn werk at, was het een broodje kaas en daarna een tiramisu.  Tja, een zoetigheidje past altijd …

 

 

 

 

En deze oefening is mijn lievelingsoefening van deze week.  Ik mocht om me heen kijken en de woorden tekenen van wat ik toen zag.  Wel, ik zat toen juist in de tuin ….  Bij “potlood” had ik mij wat misrekend.  Dus er staat maar een stukje op.  Ik heb ook geleerd dat ik eigenlijk beter eerst met potlood werk en dan alles in stift zet.

 

 

Tja, dat doe ik wel als ik een net kaartje wil maken, zoals ik vorige week voor mijn zoon en zijn vriendin maakte.  Ze waren enthousiast.

 

 

En als laatste oefening mocht ik een boterham opvullen met een leuke tekst.  Ik vond niet direct een gepast versje en dacht toen maar aan al wat er op een boterham kan bij het ontbijt en wat je dan drinkt.  Dus schreef ik de woorden er telkens maar opnieuw in.  Ik vond dat een leuk patroon (chocopasta, kaas, confituur, water, koffie, thee, enz…)

 

Ziezo, dat was het weer voor deze week.

  

Ik heb wel nog een leuk boek over handletteren : tips en technieken voor handgetekende letters en alfabetten.  Je krijgt een heleboel alfabetten op heel veel verschillende manieren getekend.  Echt superleuk.  Je vindt er de juiste letters voor iedere gelegenheid of voor iedere persoon.

 

Elk alfabet heeft een eigen naam.

 

Deze met bloemen en blaadjes vond ik heel mooi.  Die zal ik zeker nog gebruiken.

ISBN : 9789089988188

Uitgever : Librero

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 7,95

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *