Poëzieweek dag 3

Wat doe je als je eens iets anders wilt doen dan anders?   Ga je op avontuur?  Ga je shoppen?   Ga je zwemmen?   Ga je lezen?

 

 

Een dag vrijaf nemen van alle zorgen.  Kan dat?   Kan ik dat?  Wel, vroeger heel moeilijk, maar nu wel.   Wanneer ik enkele dagen gewerkt heb en dan 2 vrije dagen heb, daar kan ik zo van genieten…    Dan blijf ik lekker gezellig thuis cocoonen : wat houdt dat in?  Lezen, bloggen, een feuilleton kijken, met mijn lieve kat Figaro spelen, tekenen, schilderen, … meestal creatief bezig zijn.  Daar hou ik van.

Ik vind die posters van Loesje altijd zo gevat en leuk.

 

 

 

 

 

Ik vond een leuk gedichtje daarover :

Een dagje niks

Vandaag doe ik het anders.

Ik neem een dagje vrij.

Geen afwas en geen strijk

geen boodschappen voor mij.

Ik kom niet in de keuken

en maai vandaag geen gras.

Ik laat de boel de boel

en doe niets aan de was.

Probeer het maar eens uit.

Gewoon zo nu en dan.

Je zult dan zelf zien

dat zo’n dagje best wel kan.

Vandaag is het zaterdag : een dagje om misschien niets te doen???