Interview met Katrien Noyen van Pixiejewelcrafts

Katrien met één van haar schatten…

 1) Welke juweeltjes maak je?  Enkel juweeltjes?

Ik maak voornamelijk hangers, oorbellen en sleutelhangers. Maar andere zaken komen ook aan bod. Een paar voorbeelden zijn bladwijzers, theelichtjes, onderleggers en sneeuwvlokvormen om in de kerstboom te hangen.

   

       

2) Welk materiaal gebruik je?  Hoe ga je tewerk?

Ik werk met een hars die uithardt onder UV-licht. Het is een visceuze vloeistof die ik in een bepaalde mal giet, en waar ik dan meestal iets aan toevoeg. Soms zijn dat bloemen, soms een kleurstof of kleurstoffen. De volgorde van aanpak verschilt telkens. Soms heb ik bijvoorbeeld een bloem, waar ik dan de juiste bijhorende mal bij zoek om een hanger of
oorbellen of zo van te maken. Afhankelijk van de bloem en de mal, kan ik daar achteraf al dan niet nog een aparte metalen achtergrond aan vast maken, wat een heel ander beeld geeft.
Andere keren start ik met een bepaalde mal, waarna ik dan beslis of ik er iets bepaalds inbed, of dat ik er een kleur aan toevoeg, of misschien één van de soorten glitter. Misschien meerdere kleuren, of een combinatie met iets anders zoals bloemen. Ik kan kiezen om de kleur egaal te mengen onder de hars, of dat niet te doen waardoor er een variatie in kleursterkte ontstaat, al naargelang hoe ik de kleur verdeel.
Eens ik klaar ben, meestal na nog een boel luchtbellen uit de hars verwijderd te hebben, kan het geheel onder de UV-lamp, om daar uit te harden. Of in de zomer kan ik ze gewoon buitenleggen, dan is er buiten ook gewoon genoeg UV hiervoor.

Dit beertje hangt aan mijn handtas (Danielle)3) Waar haal je je inspiratie vandaan?

Goede vraag, moeilijk om te beantwoorden. Soms zie ik wel eens ergens een bepaald voorbeeld waarvan ik denk dat ook eens te willen proberen, of een variant ervan.
In de meeste gevallen ga ik aan tafel zitten met al mijn werkgerei rond me, en denk ik  – wat zal ik nu eens maken. Er komt altijd wel iets boven wat ik wil doen.4) Maak je juwelen op bestelling?

Meestal maak ik gewoon waar ik zin in heb, maar als iemand een verzoek heeft, wil ik daar met veel plezier op ingaan. Sommige dingen zijn niet altijd mogelijk, maar meestal komt dat wel in orde. Het is vooral leuk als iemand iets vraagt met bijvoorbeeld een bepaalde kleurcombinatie, waar ik zelf nog niet eerder aan gedacht heb.

Deze boekenlegger heb ik (Danielle) bij haar gekocht. Is echt leuk en mooi om te gebruiken.


5) Via welke weg maak je publiciteit?

Voornamelijk via Instagram, verder is het gewoon mond-op-mond reclame.

Deze kocht ik voor één van mijn schoondochtertjes


6) Hoe lang doe je dit al?

Precies weet ik het niet meer, maar ergens eind augustus. Nog maar een paar maanden dus. Ik bleef het doen omdat het zo leuk was, maar ondertussen zit je wel met veel meer creaties dan dat je zelf kan gebruiken. Iemand stelde voor om een Instagram pagina aan te maken, en daar ben ik dan halverwege september mee begonnen.


7) Is elk juweel uniek?

Ja, of zo goed als. Soms vragen mensen wel eens eenzelfde item zoals eentje dat al verkocht geweest is. Ik kan dan wel een nieuwe maken, maar die zijn altijd net een beetje anders. Een uitzondering zijn de éénkleurige witte en zwarte items. Als ik die opnieuw maak, zijn ze zo goed als identiek. Bij elke andere kleur of bij glitter zal de mix elke keer net een beetje anders zijn, en het resultaat dus ook. En natuurlijk zeker als er bloemen bij te pas
komen, zelfs al zijn het dezelfde soort bloemen, dat ziet er altijd anders uit.
Maar zowiezo, dezelfde dingen maken doe ik alleen als er iemand specifiek naar vraagt.
Wanneer ik zelf kies, zal het altijd minstens een variatie op het thema zijn.8) Wat is je doel met deze juweeltjes?

Geen specifiek doel. Ik doe het graag, en ik maak regelmatig mooie dingen die ik graag deel met anderen. (de mislukkingen krijgt natuurlijk niemand te zien haha). En het is een heel goed gevoel als iemand blij is wanneer ze hun bestelling ontvangen. Zeker in de huidige omstandigheden kunnen we wel wat blijheid gebruiken.


9) Heb je lessen gevolgd?

Nee, Sommige dingen lukten meteen, andere heb ik mezelf geleerd met vallen en opstaan (en dan nog een paar keer vallen) . Na een tijdje krijg je het wel wat in je vingers en mislukt er heel wat minder.10) Geef je workshops?

Daar ben ik niet echt toe bevoegd. Ik heb zelf het gevoel dat ik nog heel wat te leren heb.11) Op je instagram zag ik dat je veel van katten houdt.  Hoeveel heb je er?

Haha, ik hou inderdaad van katten. Ik heb er vier. Ik herinner me nog heel goed dat ik rotsvast van plan was om ooit maar 1 kat tegelijk in huis te hebben.
Dat is mislukt :-).
Maar ze zijn een fijn groepje en het is een plezier om ze rond me te hebben.
Maar ik ben niet enkel een kattenvriend. Algemeen een dierenvriend eerder. Ik heb verder nog een aquarium, kippen (die ik elk afzonderlijk als huisdier beschouw), een wimpergekko, een baardagaam (hagedis), een hoornkikker, en een aantal soorten slangen. Elk dier heeft
zijn eigen aantrekkelijkheden (en elk heeft zijn/haar eigen naam) !


https://www.instagram.com/pixiejewelcrafts/

Katrien woont in België.

Beste Katrien, ik heb via instagram kennis gemaakt met de prachtige juweeltjes die je maakt. Het zijn leuke hebbedingetjes die niet duur zijn. Het is gemakkelijk te bestellen via instagram. Je reageert altijd vlug. Ook de verzending gaat zeer vlot. Het betalen gaat via overschrijving. Ik heb reeds een nieuwe bestelling geplaatst voor Kerst. Het is leuk dat je telkens heel enthousiast je nieuwe creaties op instagram toont. Ik wens je nog veel succes met je juweeltjes. En geniet van de vriendschap en de liefde van al je diertjes.

Deze sneeuwvlokken zijn 5 cm groot
Geschenkjes pakt ze steeds mooi in.