Nieuwe boeken voor april

 

Nieuwe boeken voor april

Het eerste boek is een boek waar we al lang op wachten.  Het is namelijk het derde deel van een trilogie.

De boeken van Santa Montefiore zijn heerlijke boeken om op regenachtige dagen op de zetel onder een dekentje met een kop thee te lezen .

Natuurlijk ook heel aangenaam om mee te nemen in de vakantiekoffer.  Ik heb veel mensen in de winkel die mij al kwamen vragen wanneer dit boek zou uitkomen.  Iedereen is vol spanning.  Ik ook.  En de zomer is niet compleet zonder een nieuwe Santa Montefiore!

De laatste roos van de zomer   Santa Montefiore

Ondanks alles wat ze in het verleden hebben gedeeld, botsen de drie vrouwen van Deverill telkens weer als het gaat over de toekomst van hun geliefde kasteel. Intussen wordt Kitty’s leven op zijn kop gezet als haar vroegere geliefde terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen, en ze ontdekken dat hun levens wel veranderd zijn maar hun gevoelens niet. Hebben ze de kracht om elkaar te weerstaan, of zetten ze alles op het spel voor een paar gestolen momenten samen? En er bloeit nóg een liefde op die alles oneindig veel ingewikkelder zal maken: Jack Deverill is verliefd geworden op een mooi Amerikaans meisje dat hij in Dublin heeft ontmoet. Ze is in Ierland om haar biologische moeder te zoeken en hij is vastbesloten haar ten huwelijk te vragen, zich niet bewust van het drama dat hij daarmee over zich afroept. Iemand zal de kluwen van geheimen en misverstanden moeten ontrafelen, wil er ooit rust komen op kasteel Deverill…

SBN : 9789022574669

Wordt verwacht : 04/04/2017

Pagina’s : 480

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 19,99

Santa Montefiore
De 2 andere boeken van de trilogie zijn : 
Deel 1 : “De vrouwen van kasteel Deverill”

Als jongste dochter van een afstandelijke moeder en een vader die zijn kasteel ontvlucht en troost zoekt bij de jacht en zijn maîtresse, trekt Kitty Deverill naar haar grootmoeder, bij wie ze de liefde vindt waaraan het thuis ontbreekt. Het is ook haar grootmoeder die Kitty verhalen vertelt over vorige generaties Deverills, over de geschiedenis van het roemruchte kasteel en over het leven op het ruige, maar lieflijke Ierse platteland. Ondanks het verschil in afkomst is Bridie, de dochter van de kokkin op het kasteel, Kitty’s dierbaarste vriendin en trouwste bondgenoot, samen met Celia Deverill, het nichtje uit Londen dat de zomers steevast in Ierland doorbrengt.

Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van de drie meisjes. Hun ooit zo hechte band dreigt verloren te gaan. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen.

Prijs : € 7,50

Deel 2 : “Als de rododendron bloeit”

De vrouwen van kasteel Deverill proberen zich staande te houden in de roerige jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Kitty wordt verscheurd door haar liefde voor Ierland en de wens haar leven met Jack te delen. Celia is vastbesloten kasteel Deverill in zijn oude glorie te herstellen en stort zich vol overgave op de renovatie, zich niet bewust van de rampspoed die onafwendbaar op haar af komt. Bridie probeert wanhopig over het verlies van haar zoon heen te komen, die ze bij zijn geboorte moest afstaan, en verzint de wildste plannen om hem terug te krijgen. Ondertussen groeit er in Amerika een eenzaam meisje op, dat niets weet van haar familie…

De drie vrouwen staan voor belangrijke beslissingen in hun leven, beslissingen die hen ver weg kunnen voeren van Ierlands groene kusten en het kasteel dat hen zo veel jaren heeft verbonden. Is liefde alleen genoeg om de zware tijd die hun te wachten staat het hoofd te bieden?

Prijs : € 12,50

Voor wie houdt van historische romans !!!  “De koffiedief “(Tom Hillenbrand)

1683. Heel Europa is in de ban van koffie. Maar het is verschrikkelijk kostbaar: het Ottomaanse Rijk heeft het monopolie op de productie en distributie van koffiebonen. Op het smokkelen van koffie staat de doodstraf, maar een jonge Engelsman, Obediah Chalon, is bereid om zijn leven op het spel te zetten. Obediah was een tijdlang succesvol op de Londense beurs, maar zijn laatste zaak is spectaculair ten onder gegaan. Nu is hij bijna bankroet en heeft hij niets te verliezen. Hij vlucht naar Amsterdam en wordt gerekruteerd door de Nederlandse Oost-Indische Compagnie; met een team van internationale geleerden zal hij het geheim van de koffie proberen te veroveren. Even lijkt alles als gepland te gaan, maar dan loopt het mis…

Over de auteur : (°1972) heeft Europese politicologie gestudeerd en was jarenlang online chef van Spiegel.  Eerder schreef hij non-fictie en thrillers, waarvoor hij diverse prijzen won.  De koffiedief is zijn eerste historische roman.

ISBN : 9789022580011

Wordt verwacht : 17/04/2017
Pagina’s : 448

Uitgever : Boekerij

Prijs : € 19,99

 

“Een zomer zonder einde. “(Marcia Willett)

Mungo, een gepensioneerd acteur, trekt zich terug in een klein dorpje in Devon. De prachtige verbouwde smidse is een perfecte plek voor zijn vrienden als ze even aan Londen willen ontsnappen. Een van hen is Kit, die erg van streek is nadat ze een brief heeft gekregen van haar grote en enige liefde Jake, na jaren van taal noch teken. Hij wil haar graag weer zien, en Kit weet niet meer wat ze moet doen. De warme nadagen van de zomer worden versplinterd door geheimen uit het verleden die de rust in het slaperige dorp dreigen te verstoren. Mungo en Kit zullen zich moeten realiseren dat je de toekomst alleen kunt omarmen als je het verleden het hoofd durft te bieden. Maar zullen ze op tijd zijn?

ISBN : 9789022580011

Wordt verwacht : 17/04/2017
Pagina’s : 448

Uitgever : Boekerij

Prijs : € 19,99

De pers over het boek : Een goed uitgewerkte familiegeschiedenis, mooie natuurbeschrijvingen en sfeerbeelden maken het geheel zoals we van de veelgelezen auteur gewend zijn.( NBD Biblion)

 

 

“Casa Familia.”   (Nathalie Pagie)   Literaire thriller !  Speelt zich af aan de Spaanse kust.  Voor de lezers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.

Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten. Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

ISBN : 9789022577929

Wordt verwacht : 13/04/2017
Pagina’s : 272

Uitgever : Boekerij

Prijs : € 10

 

Bij zonsondergang” (Nora Roberts)

Alice Bodine heeft er geen zin meer in. Altijd de regeltjes volgen, altijd aan verwachtingen voldoen en altijd vergeleken worden met haar perfecte oudere zus Maureen. Dus op de dag dat Maureen gaat trouwen, loopt Alice weg van de familieranch. Maar de vrijheid die een tiener voor ogen heeft is heel anders dan de vrijheid die ze krijgt. Twee jaar later wil ze terugkeren naar haar liefhebbende familie – ouder, wijzer, en vooral nederiger. Maar dan wordt ze ontvoerd, en vervliegt alle hoop dat ze haar familie ooit terug zal zien. Vijfentwintig jaar later gaat het goed met de ranch. Maureen, haar man en drie kinderen hebben een zeer succesvol bedrijf opgezet en alles lijkt in orde. Maar het verdriet van de verdwijning van Alice is er nog steeds en overschaduwt het geluk en succes. Tot op een dag een mishandelde vrouw langs de kant van de weg wordt gevonden en naar het ziekenhuis wordt gebracht. De vrouw blijkt Alice te zijn, en langzaam begint haar weg terug naar herstel. Maar degene die Alice al die jaren geleden ontvoerde is nog steeds op vrije voeten…

Over de auteur : (1950) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld.  Van haar ruim 200 boeken werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.  Als J.D. Robb schrijft ze ook de populaire politieserie over Eve Dallas en haar geliefde Roarke.   

ISBN : 9789022576373

Wordt verwacht : 04/04/2017
Pagina’s : 448

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 15

De strijd om Verona” (Melinda Taub)
Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijft de vete toch steeds weer opborrelen. Escalus, de prins van Verona, is de wanhoop nabij. Hij bedenkt een plan wat de Montecchi en de Capuletti eindelijk moet verenigen: een huwelijk.
Rosalina is een nicht van de Capuletti. Er wordt haar opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze hopen dat als ze een andere manier vinden om de vete te beëindigen, ze onder het verplichte huwelijk uit kunnen komen. Maar waar moeten ze beginnen?
 ISBN : 9789021405148
Wordt verwacht : (Onbekend)
Pagina’s : 304
Uitgever : Q
Uitvoering : Met harde kaft
Prijs : € 15
De man die de tijd meenam” (Elan Mastai)

 Tom Barren, de mislukte zoon van een supergenie, woont in een wereld waarin in 1965 een alles veranderende ontdekking is gedaan; luchtvervuiling, grensconflicten en milieukwesties zijn verleden tijd en het 2016 van die wereld is schoon, vredig en gelukkig. Maar in die wereld verloor Tom ook zijn moeder en vriendin.

Hij is vastbesloten terug te gaan naar 1965 om de uitvinding – en daarmee de dood van zijn moeder en vriendin – ongedaan te maken. Dat mislukt echter, en hij komt terecht in ons 2016 – een voor hem bizarre, vervuilde wereld, maar wel een waarin hij de familie en de liefde heeft die hij in zijn eigen 2016 moet missen.

Wat nu? Bouwt hij hier zijn leven op, of gaat hij terug naar zijn utopische 2016?

ISBN : 9789402721003
Publicatiedatum : 14/02/2017 (reeds verschenen)
Pagina’s : 416
Uitgever : HarperCollins
Prijs : € 19,99
Ziezo, dat is het voor nu.  Ik hoop dat deze boeken in de smaak vallen.
Smullen maar nu!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *