Matsuri Gent Festival !!!   28 april 2018

Matsuri Gent Festival !!!   28 april 2018

Had je mij 7 jaar geleden verteld dat ik mij zo zou interesseren in de cultuur van Japan, dan zou ik je niet geloofd hebben.  Okay, ik merkte wel dat onze tweede zoon Tanguy erg geïnteresseerd was in de manga’s en de typische kalligrafische karakters, maar dat was zijn hobby.  Ik hoorde en zag af en toe iets over die cultuur.  Maar naarmate de jaren vorderden, werd Tanguy’s interesse steeds groter en zette zich dat over op mij.  Ik kwam steeds meer boeken tegen op mijn werk in verband met Japan.  Het was alsof het zo moest zijn.  Tanguy ging uiteindelijk Japanologie studeren en bracht de hele cultuur binnen in ons huis.  Ik luisterde graag naar zijn verhalen en bekeek de beelden over die mooie en fijne cultuur.  Meer en meer geraakte ik geboeid door de waarden en levenswijsheid van die mensen.  Ik begon boeken te lezen o.a. Ikigai van Francesc Miralles  (over hoe je lang en gelukkig kan leven )en Héctor García ; Kintsukuroi (Accepteer je imperfecties en word een gelukkiger mens) van Tomas Navarro ;  Shinrin-Yoku (Hoe bomen je kunnen helpen gezond en gelukkig te worden) van Dr. Qing Li,…

En gisteren heeft hij samen met 2 Japanse uitwisselingsstudenten en Tomo No Kai, de studentengroep van de Japanologen in Gent, een prachtig Japans festival georganiseerd.  Deze Matsuri ging door onder en naast de stadhal.  Het weer wou niet echt meespelen, maar daarom genoten we niet minder van al deze leuke, mooie en lekkere kraampjes.  En dan nog die prachtige optredens!!!  Deze getuigden van zeer hoge kwaliteit!

Hieronder zie je enkele foto’s :

De opening om 11.00 gebeurde plechtig met twee interessante speeches van de ambassadeur van Japan en professor Niehaus (professor Japanologie).  Ze waren beiden heel enthousiast over de ondernemingszin van de studenten.

Deze dames speelden op de fluit en de koto, een traditioneel Japans snaarinstrument met 17 snaren.

 

Dan was er een hele groep die hun kracht loslieten op die grote trommels.  Heel indrukwekkend, zowel om te horen als om te zien.

Tussendoor kon je ook een initiatie volgen met de trommels.

De ambiance zat er goed in!  Er was ook voortdurend heel lekker en vers eten te verkrijgen bij de kraampjes.

 

 Dit alles werd ter plaatse vers klaargemaakt.  Mijn vriendin en ik smulden van deze vis- en groentenballetjes.

 

Tussendoor zijn we even een warme wafel gaan eten bij Max.  Dat adresje raad ik iedereen aan!  Is supergezellig.  Je waant je in het oude Parijs.  De pannenkoeken en de wafels zijn er heerlijk.  En het personeel is heel vriendelijk.

!

Om 17.30 was er een kalligraaf die in het groot woorden kalligrafeerde op het decor en terzelfdertijd maakte hij ook een heel expressieve dans.

Als slot kwamen de drie voortrekkers van dit festival op het podium om de mensen te bedanken en wat uitleg te geven over het doel waar het geld naartoe zou gaan.

Twee Japanse exchangestudents en onze Tanguy!  Ik was heel trots op mijn zoon.  Hij is daar al 6 maanden mee bezig en het is allemaal goed afgelopen.  Tussendoor moest hij toch ook naar de lessen en papers schrijven…  Je moet het maar doen…

 

Er zullen in de loop van de week nog meer foto’s op fb verschijnen.  Ik zal ze telkens delen.  Er was nog veel meer dan wat je hier ziet…

Hopelijk heb je genoten van de kleine Japanse trip.  Volgend jaar gaan we naar Japan want Tanguy zal er zijn laatste studiejaar doorbrengen.

Nog enkele sfeerbeelden om af te sluiten :