Zeerozen

Irene Hannon

In ‘Zeerozen’ neemt Irene Hannon ons mee terug naar het romantische kustplaatsje Hope Harbor, waar twee nieuwe personages de liefde vinden.

Eric Nash keert na een pijnlijk ontslag terug naar het dorp waar hij opgroeide. Daar blijkt het huis van zijn ouders te worden verbouwd tot een bed & breakfast. In plaats van rustig na te denken over zijn carrière, wordt hij constant afgeleid door herrie, chaos – en een knappe vrouwelijke architect. Zij probeert de chagrijnige zoon van haar opdrachtgever zoveel mogelijk te negeren, maar als hij zijn hulp aanbiedt bij een project dat haar persoonlijk raakt, ziet ze hem van een heel andere kant.

‘Zeerozen’ is het tweede deel van de Hope Harbor-serie, en is los te lezen van het eerste deel ‘Cranberryzomer’.

  • ISBN-nummer: 9789029728645
  • Verschijningsdatum: 10/12/2019
  • Aantal bladzijden: 368
  • Uitgeverij: Kokboekencentrum Fictie
  • Reeks: Hope Harbor-romans
  • Nummer in reeks: 2
  • Prijs : € 21,99

Over de auteur :  Irene Hannon

In boekhandels vind je mijn romans in de sectie Christelijke fictie. Om eerlijk te zijn, toen ik mijn carrière als romanschrijver meer dan 50 boeken geleden begon, wilde ik nooit een schrijver van “christelijke fictie” worden. Ik ben niet zo van labels, wat beperkend kan zijn. Plus, mijn geloofsinhoud is aan de subtiele kant. Maar zoals ik ontdekte, christelijke fictie niet alleen gekoppeld aan mijn wereldbeeld, het is de thuisbasis van een rijk en divers spectrum van tot nadenken stemmende, opbeurende en vermakelijke romans. 

Wat vind ik van dit boek?

De cover en de titel trokken mij direct aan : een mooi huis op een idylische plaats aan zee en mooie “zeerozen” op de voorgrond. Het verhaal begint met hun eerste kennismaking. Valt niet zo goed mee. Zo krijgen ze beiden een verkeerde indruk van mekaar. Ze komen dan vlugger weer in contact dan ze dachten. Ik vind het een romantische setting. Zij die als architect het huis van zijn vader tot een B & B verbouwt. Ze zien mekaar regelmatig en leren mekaar zo beter kennen. Ze moeten hun mening over elkaar herzien. BJ heeft zijn hulp nodig voor Helpende Handen. Daardoor komt hij nog dichter bij haar en ziet hij wat voor goed werk ze levert buiten haar werkuren. Hij wil ook meewerken wanneer ze hem dat vraagt. Hij haalt zijn schilderstalent weer boven en wordt daar eigenlijk steeds gelukkiger mee. Vooral nu hij zijn werk kwijt is. Irene Hannon brengt haar personages als hele menselijke en vriendelijke karakters. Ze hebben een christelijke inborst en veel respect voor mekaar. Het is aangenaam om eens een verhaal te lezen zonder intriges en slechte mensen. Overal voel je positieve energie. Ik wil zeker nog zulke boeken lezen.

Enkele mooie quotes :

p. 26 : Soms komen goede dingen op ons af als we openstaan voor nieuwe kansen.

p. 53 : Het was prettig als het leven zich in een voorspelbaar patroon ontvouwde.

p. 154 : (over God) : Het is zo lang geleden dat Hij iets van me heeft gehoord, dat ik eraan twijfel of Hij mijn stem nog zou herkennen.

p. 155 : Je kunt altijd de tijd vinden om dingen te doen die belangrijk voor je zijn.

p. 180 : Mensen praten, ik luister. Je komt veel meer te weten door je oren te openen dan door je mond te openen.

p. 191 : Je leven betekenis geven door een beetje blijdschap te brengen in de levens van anderen.

p. 237 : De omstandigheden die tot mijn besluit hebben geleid, waren niet prettig, maar ik zie wel Gods hand in de uitkomst. Mijn bestemming ligt hier.

p. 290 : Verandering van spijs doet eten. Te veel van hetzelfde kan je gezichtspunt scheef trekken.

p. 330 : Een man moet een krachtige reden hebben om de droom van zijn jeugd te herzien. En niets is zo krachtig als een menselijke band.

Eerste deel maar afzonderlijk te lezen :

Cranberryzomer’ van Irene Hannon is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in de romantische kustplaats Hope Harbor. De frisse bries die door Hope Harbor waait, brengt genezing, hoop en… romantiek. Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te houden. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen. Maar wanneer Tracy hem uit de brand helpt, is het daarna zijn beurt om haar te helpen met de cranberryboerderij. Al snel waait er een frisse wind door Hope Harbor, die genezing, hoop en liefde brengt in vele levens – inclusief die van Tracy en Michael. Irene Hannon schrijft graag verschillende genres, maar blinkt uit in romantische, gevoelige christelijke romans vergelijkbaar met de romans van Deborah Raney. ‘Cranberryzomer’ is het eerste deel van een serie draaiend om het romantische plaatsje Hope Harbor.

Veel leesplezier !!!