Zalig Pasen 2021

Ik vind het altijd gezellig om paaslelies uit de tuin op tafel te zetten. Deze keer vergezeld met een 3D-geprint konijntje van Loïc, mijn jongste zoon. Hij maakt prachtige dingen met zijn 3D-printer.

Pasen is het feest van nieuw leven! Als je rond je kijkt, zie je overal nieuw groen aan de bomen en de zon die weer meer gaat schijnen. De natuur spreidt haar mooiste kleed open vol prachtige bloemen. Ik hou van al die mooie kleuren die we nu kunnen ontdekken. Ik word er blij van en zeker in deze coronatijd heb ik dat meer dan nodig.

Dat we de hoop mogen koesteren om elkaar terug te kunnen ontmoeten en samen gewoon wat te babbelen op een terrasje of eens te gaan winkelen.

Pasen wordt dit jaar nog een lange afstandsfeest maar volgend jaar gaan we weer samen eitjes rapen…

Voor mij is Pasen dit jaar heel speciaal : onze kleindochter Free is geboren. Nieuw leven : het mooiste dat ons gegeven kan worden. Free is nu al een maandje oud en groeit en bloeit naar hartenlust.

Pasen is eerst en vooral een christelijk hoogfeest 

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. De christelijke wereld viert op deze dag vanuit hun geloof dat Jezus is verrezen, opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. In België en Nederland vinden nauwelijks commerciële activiteiten plaats op Pasen. (Alhoewel dat al wat veranderd is.) Ook op Paasmaandag is dit het geval, het is één van de wettelijke feestdagen. Op Eerste Paasdag (Paaszondag) houdt de Paus in Rome bij de Sint-Pietersbasiliek een toespraak, geeft zijn zegen, Urbi et Orbi en wenst iedereen een zalig paasfeest in meer dan zestig verschillende talen.

Ik wens jullie allen een Zalig Paasfeest !!! 

Mijn paascadeautje voor jullie zijn enkele grappige tekenfilmpjes om samen een gezellig momentje te hebben met je kindje of kleinkindje.

Zou gaat op zoek naar de paashaas

En last but not least ons lievelingskonijntje : Pieter konijn (is wel in het Engels, maar eigenlijk geen probleem, de beelden spreken voor zich.)

Figaro hielp mij met het schrijven van deze paaspost. Altijd gezellig met ons tweetjes.

Geniet van jullie paasvakantie !

Nog wat creatief aan de slag :

Kunstvolle eitjes kleuren

Een heerlijke paasbrunch klaarmaken … en petit comité…

Lees ook mijn paashaiku’s

http://www.booksandwords.be/paashaikus-2021/