7 nieuwe kerstfilms op komst

1. Last Christmas

De eerste film is natuurlijk Last Christmas, een echte, grappige, romantische Britse kerstfilm. De film gaat over een jonge aspirant-zangeres, gespeeld door Emilia Clarke, die idolaat is van George Michael. Ze is single, zit niet heel goed in haar vel, werkt in een kerstwinkel en ontmoet in de periode voor kerst een hele leuke jongen. Last Christmas is geen musical, maar de muziek van George Michael beïnvloedt het verhaal.

Er zitten een paar stukken in waarin de acteurs de nummers zingen en scènes waarin je zijn muziek op de voor- of achtergrond hoort. En er zit zelfs een nieuw feestelijk liedje van George Michael in waar hij aan werkte tot vlak voor zijn dood. Het is te horen op het einde van de film en tijdens de aftiteling. Last Christmas is vanaf  8 november 2019 te zien in de bioscoop.

2. Frozen II

Lang verwacht, eindelijk is het zover! Op 20 november 2019 verschijnt het tweede deel van Frozen in de bioscoop. Helaas is er nog niet zoveel bekend over het verhaal van deze tweede winterse film. Zelfs de trailer geeft nog weinig weg. Het lijkt erop dat Elsa’s krachten nodig zijn om de wereld te redden, en dat ze de waarheid moet achterhalen over het verleden. Maar wat precies de dreiging is en wat ze moet doen om het naderende onheil te voorkomen, dat is nog compleet onduidelijk op dit moment! Natuurlijk zal ik deze blog updaten zodra er meer informatie bekend is over Frozen 2!

3. Ailo het dappere rendier

Aïlo is een dapper rendiertje dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Baby rendieren hebben na hun geboorte maar heel weinig tijd. Hij heeft vijf minuten om op te staan en te leren lopen. Samen met de kudde rendieren reist Aïlo met zijn moeder duizenden kilometers om sappig grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat.

Maar het is niet altijd gezellig! Zo moet het rendiertje flink rennen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit. In deze winterse natuurdocumentaire ga je mee op reis met Aïlo en beleef je een fantastisch avontuur in Lapland. Het kinderverhaal wordt verteld door Floortje Dessing. Vanaf 23 oktober in de bioscoop!

4. Cats

Oké, dit is misschien niet echt een kerstfilm. Maar toch kon deze film écht niet ontbreken in dit rijtje. Vlak voor kerst verschijnt namelijk de liveaction-versie van de wereldberoemde Andrew Loyd Webber-musical Cats in de bioscoopzalen (op 19 december 2019 om precies te zijn). De film ziet er magisch uit! En de cast is echt mindblowingly goed. Niemand minder dan Taylor Swift speelt de hoofdrol.

En verder zien we o.a. James Corden, Dame Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Rebel Wilson en Francesca Hayward. Ik waarschuw je wel even, de computergemaakte katten-versies van deze sterrenacteurs zien er wel apart uit. Je moet er echt even aan wennen! Maar het voelt ook wel logisch als je bedenkt dat de film is gebaseerd op de musical waarin acteurs kattenpakken droegen. Het lijkt mij in ieder geval een hele bijzondere film! Leuk om in de kerstvakantie te gaan kijken.

5. Noelle


In ‘Noelle’ moet de dochter van de kerstman (Anna Kendrick) het familiebedrijf overnemen.

6. A Christmas prince : The Royal Baby (op netflix)

Klaar voor een nieuw kerstig tripje naar Aldovia? Netflix kwam gisteren met het heugelijke nieuws dat je favoriete slechte kerstfilm, A Christmas Prince na A Christmas Prince: The Royal Wedding nóg een vervolg krijgt. En, geheel in traditie van het enigzins nabootsen van het liefdesverhaal van Prins Harry en Meghan Markle, gaat de derde film over, jawel, een royal baby.

A Christmas Prince: The Royal Baby

De derde rolprent heet dan ook toepasselijk A Christmas Prince: The Royal Baby, wat alleen maar kan betekenen dat journalist-turned-prinses Amber Moore (Rose McIver) en Prins Richard (Ben Lamb) hun eerste koninklijke spruit verwachten.

In de eerste teaser van Netflix zien we een gefotoshopte echo(!) van de nieuwe troonopvolger, gepaard met de titel A Christmas Prince: The Royal Baby

Dit is de eerste film. Over de derde film met de Royal Baby is er nog op dit moment geen trailer.

7. Lady and the Tramp

Kennen jullie ‘m nog: de tekenfilm uit 1955 met die beroemde spaghetti-scène? In het Nederlandse heette de film ‘Lady en de Vagebond’, in het Engels ‘Lady and the Tramp’. En er komt dus een nieuwe live-action-versie van op Disney+ te staan! De trailer hieronder begint met een heerlijke kerstscène (wie wil er nou geen puppy met kerst!?). Ik heb geen idee of de rest van de film datzelfde kerstgevoel heeft, maar als hondenliefhebber ga ik deze film sowieso kijken! Vanaf 12 november te zien via Disney+.

Er is een plaats waar je ook elke dag een romantische film kan bekijken. Klik op onderstaande link :


https://www.hallmarkchannel.com/

Veel kijkgenot !!! Je zal nu wel een serieus to-watch-list hebben !!!