Happy Birthday to me

Vandaag is het mijn 56ste verjaardag!  Tja, al heel wat jaartjes loop ik hier rond.  Als ik eens terugkijk, dan zie ik dat dit reeds een heel gevuld leven was met veel ups maar ook enkele downs.  Zoals bij iedereen, denk ik. Ik wil deze keer niet lang blijven stilstaan bij het verleden want ik leef  vooral nu en  een beetje in de toekomst. In een  jaar is er alweer heel veel veranderd.  Onze jongste zoon is ondertussen op kot gaan samenwonen en onze drie zonen leiden hun leven goed.  Ik ben gerustgesteld.  Ze zijn gelukkige mensen en doen wat ze graag doen.  De twee oudsten werken al en de jongste studeert nog.  Ik heb wel meer vrije tijd gekregen en daardoor kan ik meer lezen, schrijven en tekenen….  Allemaal dingen die ik heel graag doe.

Hieronder zie je alvast enkele filmpjes die je heel gemakkelijk op internet kan vinden.  Je kan eigenlijk echt leren tekenen a.h.v. allerlei filmpjes.  Tekenen maakt mij gelukkig.  Ik ben al van kindsaf heel creatief bezig en later als onderwijzeres was dat zeker nodig.  Ook met mijn kinderen thuis heb ik altijd veel geknutseld en getekend.

 

 

Ik vind het heerlijk om jarig te zijn!  Vooral om het uitgebreid te vieren met mijn gezin en ook met mijn vriendinnen.  Met het gezin gaan we meestal lekker eten en genieten we van de rust en het samenzijn.  Het is al een heel werk om een gepaste datum te vinden voor de vier koppels.  Maar het lukt telkens weer en we maken mooie herinneringen.

Ik vier het ook graag met mijn vriendinnen.  Dit jaar vieren we het vandaag op de 28ste. Ik verras mijn vriendinnen graag met iets speciaals.  Ook verwen ik ze graag omdat ik hen dankbaar ben om hun vriendschap die al jaren zo leuk is. Vanavond komen we met een zestal samen om te vieren.  Eén van mijn lieve vriendinnen, Inge, zal een workshop geven om een leuke “neverending card” te maken. We gaan stempelen, knippen, plakken en kleuren. Ik maak enkele quiches met als kers op de taart een chocomousse van het huis.

Ik kreeg ook een prachtige verjaardagskaart via mail van mijn lievelingsleerkrachten Latijn en Grieks uit het middelbaar.  Ik ben hen dankbaar voor deze mooie vriendschap al deze jaren lang.

Lieve Dantje
 
 
Het moeten op je kaart niet elk jaar bloemen zijn.
Een rij IJslandse boeken lijkt ons ook wel eens fijn
Ze laten je verdwalen.
Ze voeren je tot op de hoogste bergen
of naar de diepste dalen.
Veel kunnen ze van je vergen
als de helden mekaar tergen.
Ze spreken je aan in alle talen
en vertellen over schitterende spiegelzalen.
Ze laten je in alle rust een jaartje meer behalen.
 
Zet alle stress aan de kant
en neem maar snel een boek ter hand
 
 
Een warme groet en een dikke verjaardagszoen!
 
Joris en Kathleen
 
 

Ik vond een heel toepasselijk versje in “Daphne’s Diary

Jarig

Vandaag ben jij jarig

alweer een jaar erbij

We eten taart en koekjes

En iedereen is blij

   *

We zingen straks voor jou :

lang zal je leven

Slingers in de kamer

Cadeautjes om te geven

  *

Geniet het is jouw dag

Jaja, je wordt verwend

Want we vieren hier vandaag

dat jij geboren bent

 

Dank aan alle lieve mensen die me heel veel mooie wensen sturen via kaartjes, smsjes, instagram, whatsapp, enz… Ik voel mij gezegend !