Boek in de kijker 23 Die ene plek onder de zon Nora Roberts

Die ene plek onder de zon                            Nora Roberts

Korte inhoud : Twee klassieke Nora Roberts-verhalen, geschreven met humor en vaart zoals alleen deze meesterverteller dat kan.

VERRUKKELIJKE VERRASSING Wanneer Nathan Powell uitgeput thuiskomt van een lange reis, wil hij niets liever dan in bad, zijn bed in duiken en slapen. Maar hij is de drempel nog niet over of hij voelt dat er iets mis is. Er zijn dingen verplaatst en er staat ineens een vaas met bloemen die hij er niet had neergezet. De grootste verrassing zit echter in het bad waar hij zo naar uitkeek: een onbekende vrouw…

EXPLOSIEVE GEVOELENS Architect Cody Johnson is een dromer, terwijl bouwkundig ingenieur Abra Wilson juist heel praktisch is. Wanneer ze samen moeten werken om een ontwerp van Cody uit te voeren, zijn de botsingen dan ook niet van de lucht. En als twee sterke karakters zo vaak botsen en er ook nog andere gevoelens mee beginnen te spelen, kan een explosie niet lang uitblijven…

Eigen mening : Ik vind de cover heel mooi.  Er spreekt een zekere rust van uit.  Je krijgt zin om in die stoel te gaan zitten. Waar kun je beter zijn om een boek te lezen?  In een goede stoel met een prachtig zicht.  A chair with a view…  De titel kan verwijzen naar de plek waar je zou kunnen zitten om dit boek te lezen…  Maar hier kan je het ook zien als die ene plek waar je die ene persoon kan tegenkomen.  Die ene persoon die alles voor je kan betekenen.  De titel sprak me ook aan.  En natuurlijk, de auteur, Nora Roberts, die schrijft hele mooie verhalen.  Ik dacht eerst, twee verhalen in één boek.  Tja, het zullen kortverhalen zijn.  Maar het is veel meer dan dat.  Het gaat over twee architecten, totaal verschillend, die een goede samenwerkingsband hebben.  Elk verhaal gaat over één van die twee architecten.  De taal is soms serieus maar ook heel gevat, heel grappig.  Ik moest dikwijls eens glimlachen.  Je vraagt je ook steeds af hoe het zal eindigen, alhoewel er toch een beetje voorspelbaarheid in zit.  De twee delen zouden eigenlijk één geheel kunnen vormen.  Het zijn eenvoudige rechtlijnige verhalen.  Heel aangenaam en licht om te lezen. Ze schrijft ook hele mooie beeldende zinnen.  Ik las het alleszins heel graag.

Enkele mooie of leuke quotes :

p. 136 : Weet je, ik heb nog nooit iemand horen filosoferen over T-shirts.

p. 144 : Beter één keer in je leven ondersteboven van iemand dan nooit.

p. 144 : Als hij bij me was gebleven, had ik nooit dezelfde vrouw, dezelfde moeder kunnen zijn.

p. 180 : Hoewel hij een keurig driedelig pak aanhad, was het vest losgeknoopt en hing zijn das op halfzeven. (grappige manier van zeggen)

p. 196 : Binnen streed een tweetal draagbare ventilators zonder veel succes tegen de hitte.

p. 257 : Beide keren had hij na terugkomst voorzichtig een teen in de wateren van Abra’s humeur gestoken, om helaas te moeten ontdekken dat de temperatuur nog steeds ijzig was. (beeldend verteld)

p. 294 : Het was alsof zich, in die paar weken dat elkaar kenden, een berg verlangens had opgestapeld die nu als lawine naar beneden kwam tuimelen. (hier zie je ook duidelijk de beelden)

 

ISBN : 9789402700916

Pagina’s : 384

Uitgever : HarperCollins

Ondertitel : Verrukkelijke verrassing ; Explosieve gevoelens

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 15

 

Over de auteur : Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de ‘in Death’ serie.

Eén van haar bestsellers werd ook verfilmd en is schitterend!   A romantic suspence !!!  Hieronder zie je het boek (in het Engels) en een interview waar ze vertelt over dit verhaal : Midnight Bayou

“A lawyer (Jerry O’Connell) moves into a New Orleans plantation manor rumored to be haunted, and soon starts hearing voices and seeing apparitions. He seeks the help of an attractive local (Lauren Stamile) and her grandmother (Faye Dunaway) to investigate the manor’s history, and together they uncover a century-old secret that links them all to the estate and each other.”