Boek in de kijker 40 Tropische Jopie

Tropische Jopie                Jarvis

In Koraalstad wonen de meest flonkerende, flitsende vissen van de HELE oceaan… … en JOPIE natuurlijk! Een flonkerend, flitsend, veelkleurig prentenboek over échte vrienden Jopie is een vrolijk, onopvallend visje dat graag speelt met zijn vrienden Katja de krab en Zeno de zeeslak. Hij is vooral ongelofelijk goed in visstoppertje. Als hij zich verstopt, kan niemand hem vinden. Het liefst zou Jopie bij de kleurige tropische vissen horen, maar die vinden hem maar saai. Dan krijgt hij een idee: hij knutselt met zijn vrienden geweldige vinnen en een staart in elkaar. En zo wordt hij Tropische Jopie. Hij is de meest flitsende vis van Koraalstad – en nu willen de tropische vissen hem maar wat graag kennen! Maar dan komt Adje Aal de stad binnenzwemmen. Een hongerige roofvis die trek heeft in… tropische vissen. En Tropische Jopie kan in zijn outfit niet snel genoeg vooruitkomen. Heeft zijn laatste uur geslagen? Ontdek het in dit verrukkelijke, vrolijke vissenprentenboek in de kenmerkende stijl van Marcs grote, gevaarlijke tanden-tekenaar Jarvis!

ISBN : 9789047710400

Publicatiedatum : 16/07/2018

Uitgever : Lemniscaat B.V., Uitgeverij

Uitvoering : Met harde kaft

Prijs : € 14,95

James Jarvis (geboren in London, 1970) is een Britse illustrator en speelgoed designer, een pionier in de soft vinyl designer toy revolition.

Hij begon ook als designer voor de fashion company Silas.  Nu creëert hij karakters in zijn eigen bedrijf, Amos Toys, elk van die karakters heeft zijn eigen persoonlijkheid en achtergrondwereld.

 

Wat vond ik van dit boek ?

De kleurrijke kaft trekt erg de aandacht.  Het verhaal is heel toepasselijk voor in de klas : iemand die zich niet aanvaardt voelt en denkt dat hij moet veranderen om aanvaard te worden.  Uiteindelijk is het toch best om jezelf te blijven.  Ideaal om in de klas aan te kaarten wanneer er een kindje dreigt uitgesloten te worden.  Er moet niet steeds gekeken worden naar de buitenkant van iemand, maar de binnenkant is ook belangrijk.

 

De tekeningen zijn zeer kleurrijk en trekken volop de aandacht van de kinderen. De tekstjes zijn heel kort en staan tussen de tekeningen door. Ze storen niet echt want ze zijn in het lichtblauw zoals de hele omgeving.  Alles gebeurt natuurlijk in het water.   De zinnetjes zijn kort en eenvoudig te begrijpen.  Er is een leuke woordspeling : visstoppertje i.p.v. verstoppertje.  Ik vind dat heel leuk gevonden.    

 

Dit boek is dus zeker een aanrader vooral voor in de klas.