Entre nous

Ivonne Schouten-Hoek

Architecte Fenna heeft ogenschijnlijk een onbezorgd leven, tot blijkt dat haar man Maxime vreemdgaat. Fenna lijkt er in de echtscheidingsprocedure bekaaid vanaf te komen, maar haar advocaat bedenkt een list en stuurt haar met een ongebruikelijke opdracht naar Zuid-Frankrijk.

Twee vriendinnen van Fenna hebben hun eigen problemen. De keurige Anne Fleur gaat de strijd aan met de minnares van haar echtgenoot en gooit alle remmen los.
Kunstenares Joyce houdt niet van dingen die perfect zijn en haalt inspiratie uit haar schildersleerlingen, vier eigenzinnige tachtig-plussers. Ze lijkt happy als single, maar is ze dat wel?

De drie vrouwen zoeken ieder een oplossing voor de tegenslagen in hun leven. Hierbij hanteren ze niet-alledaagse methoden, wat leidt tot verrassende wendingen.
Zullen hun inspanningen het gewenste resultaat hebben, of heeft het lot iets
anders voor ze in petto?

Entre Nous is een roman met humor en passie waarin vriendschap en liefde centraal staan en waarin de hoofdpersonen laten zien dat er meer mogelijk is dan je denkt.

  • ISBN-nummer: 9789083005508
  • Verschijningsdatum: 17/04/2019
  • Aantal bladzijden: 336
  • Uitgeverij: Heart For Books
  • Prijs : € 20

Over de auteur :

Auteur feelgood roman Entre Nous, eigenaar uitgeverij Heart for Books, voormalig familierechtadvocaat en mediator (VFAS), Spreker op het gebied van relaties en communicatie, optimist en levensgenieter ondanks ME/CVS. Meer info op www.heartforbooks.nl

Entre Nous (Onder Ons), is een feelgood roman met humor en passie die zich afspeelt in Zuid Frankrijk en waarbij verleiding wordt ingezet als instrument bij scheidingsonderhandelingen. Vrouwen maak er gebruik van en mannen wees voorbereid!

Naast het schrijven en uitgeven van haar boek, verkoopt ze de kunst van Yvonne Kerbusch (www.yvonnekerbusch.nl) (Yvonne Kerbusch is haar moeder, heeft een boeiende biografie en maakt mooie, kleurrijke schilderijen.) De moeite om eens op te zoeken via de link.  Ze geeft ook lezingen en trainingen op het gebied van relaties en communicatie. Over dit laatste kun je ook meer lezen op www.heartforbooks.nl

Over het boek :

Allereerst bekeek ik de kaft. Die trok mij al van bij het begin erg aan. Ik hou erg van Zuid-Frankrijk. Toen de jongens klein waren, zijn we vele jaren naar de Provence getrokken met hen. Ze vonden het fantastisch. We bezochten mooie dorpjes, aten lekker fruit en groenten, eten klaarmaken is er een plezier met al die lekkere dingen. We genoten ook erg van het mooie zomerse weer. Nu zijn we al tweemaal in de Lot-et-Garonne geweest. Wat groener, maar ook zo mooi. Dit prachtige huis op de cover doet mij dromen. En die lange tafel met lekker eten en blije mensen lijkt me uitermate gezellig. Zo wil je toch wel je vakantie doorbrengen…

En nu over de inhoud : het boek leest heel vlot en aangenaam. Het is echte feelgood! Het verhaal van die drie vrouwen zou evengoed dat van jou kunnen zijn. Die vrouwen staan heel dichtbij en ik vond ze direct heel sympathiek. Twee vrouwen staan op het punt om te scheiden. De derde vrouw is nog steeds op zoek naar haar grote liefde, maar haast zich niet echt. Het komt wel. Ondertussen doet ze verder met haar kunst. Ik moest regelmatig lachen met wat die drie soms uitstaken. Fenna krijgt hulp van een hele toffe en directe advocate. Die stuurt haar naar Frankrijk met een boeiende opdracht want ze is architecte en kan daar een villa renoveren. Ze doet dat met hart en ziel. Ondertussen leert ze Loulou kennen. Een negentigjarige kranige dame die heel mooi oud is geworden. Ze houdt er wel heel speciale ideeën op over hoe je kan winnen van je ex-man. Hier moest ik toch ook wat glimlachen. Echt goed gevonden. Ik ga wel niet scheiden maar de verleidingstactieken zijn wel leuk om op te volgen. Fenna leert er ook een hele leuke man kennen. Ik wou steeds maar verder lezen om te weten hoe ze nader bij elkaar kwamen.

De stijl is luchtig en grappig. Vlotte zinnen met hier en daar wat Franse woorden. Die dragen toe aan de Franse sfeer die je voelt. Er zijn heel veel korte hoofdstukken. Daardoor gaat het verhaal vlug vooruit. De auteur beschrijft ook de natuur en de omgeving heel goed, zodanig dat je alles als in een film voorbij ziet komen. Van film gesproken : dit boek zou echt mogen verfilmd worden. De moeite waard. Ondanks dat het nu al wat herfstweer is, voelde ik de zon op mijn huid schijnen. Een hele mooie aanrader !!!

Wat ik ook tof vind, is de epiloog op het einde. Dat springt een jaar. Ik vind het altijd fijn om te weten hoe de personages verder evolueren en wat met hen gebeurt.

In het boek haalt Ivonne de column van Daphne Deckers aan. Ik ben altijd nieuwsgierig om te weten of die dan echt bestaat en wat die schrijft. Ik zocht ze dus op en vond dit : Ze is een schrijfster en presentatrice.

Deze zou ik ook wel eens willen lezen.

Enkele mooie quotes uit het boek “Entre nous”:

p. 17 : Soms zijn tegenslagen nodig om een nieuwe weg in te slaan.

p. 22 : Kijk niet naar wat je niet meer hebt, maar richt je uitsluitend op wat je nodig hebt om gelukkig te worden in de toekomst.

p. 26 : Ik voelde me als Assepoester die door de goede fee werd voorbereid op het bal.

p. 32 : Zelfmedelijden wordt niet geaccepteerd. We stimuleren elkaar te overleven met humor en kennis.

p. 33 : Geen idee wat je met een oorkonde penismassage moet trouwens, maar elke zichzelf respecterende cursus sluit af met een certificaat of diploma, dus deze ook. (In dit hoofdstuk kreeg ik de slappe lach…)

p. 39 : Kom op! Zingen is goed voor de ontspanning en we staan niet in het concertgebouw.

p. 144 : (over mannen) : Tot nu toe heeft geen enkele man je kunnen temmen. “Ze lijken allemaal best leuk als ik een borrel op heb”, zei Joyce “maar als ik weer nuchter ben, vallen ze zo tegen.”

p. 147 : Sexappeal bestaat volgens Sophia Loren voor vijftig procent uit wat je hebt en voor vijftig procent uit wat mensen dénken dat je hebt.

p. 172 : Koop nooit huidkleurige lingerie, dat is de beste vorm van anticonceptie die er is en je weet ‘s ochtends nooit hoe je dag verloopt en wie je tegenkomt. (Ik heb dus nog nooit die kleur gekocht. Ik vind dat zeker niet sexy. Ik hou van felle kleurtjes…)

p. 181 : Oud worden wil iedereen, maar oud zijn niet.

p. 231 : Ze pakte haar parfum en dacht aan een uitspraak van Coco Chanel. Op de vraag waar je parfum het beste kunt aanbrengen, had ze geantwoord : Overal waar je gekust wilt worden. (Suuuuuper !!!)

Beste Ivonne, ik kwam je boek tegen en we werden vriendinnen op facebook. We appreciëren mekaar en vinden het fijn om naar mekaars pagina te kijken. Ik heb je leren kennen als een hele fijne en charmante dame. Af en toe chatten we via instagram. Is leuk! Nog iets grappigs : Nu weet ik wat een teendecolleté is. Interessant! Ik heb veel bijgeleerd over hoe je een man kan benaderen. Niet dat ik naïef ben, maar toch…  Dank voor dit mooie boek.  Ik kijk uit naar je volgend boek.