De kikker die blauw was Faiz Kermani

De kikker die blauw was                      Faiz Kermani     (The frog who was blue)

Biriwita, de blauwe kikker, wil graag toegelaten worden op de Kwaakschool.  De beroemdste school voor kikkers in Malawi.  Maar de andere studenten keren hem de rug toe.  Ze vinden hem er gewoon raar uitzien!

 

 

 

Wat is er mis met jou?

Waarom ben je blauw ?

Je bent een kikker zonder fatsoen!

Normale kikkers die zijn groen!

Hoe bestellen ?

ISBN: 9781789017465

https://www.troubador.co.uk/bookshop/young-children/de-kikker-die-blauw-was/

Eigen mening : Het is een leuk boekje met een mooie boodschap : Aanvaard ook wie anders is dan jou.  Laat de ander zijn wie hij wil zijn.  Een simpele boodschap die van zo’n groot belang is in onze hedendaagse wereld waar diversiteit zoveel voorkomt, maar nog steeds heel moeilijk te aanvaarden is voor sommigen.  Als we nu eens van jongsaf aan beginnen met de kinderen zichzelf te laten zijn…  en te tonen dat wij de anderen respecteren.

Het verhaal is vlot geschreven.  Er is goed nagedacht over de kleuren van de bladzijden en van de figuren.  Veel blauw en groen. De gele bladzijden stralen warmte uit.  De tekeningen zijn eenvoudig en leuk.  De sfeer wordt mooi weergegeven.

 

Over de auteur :  (English below)

Faiz Kermani

Faiz houdt ervan om grappige kinderboeken te schrijven.  Al jarenlang werkt hij met scholen samen in leesprojecten voor kinderen.  Hij heeft reeds veel bekendheid in de UK.  Zijn boeken zijn vertaald in het Frans, Spaans, Duits en Russisch.  Af en toe is er eentje dat het Nederlands haalt.  Hij haalt zijn inspiratie uit de alledaagse gebeurtenissen rondom hem.  Ook is hij erg attent op de mensen die hij leert kennen en de situaties waarin ze terecht komen.   Hij vindt het leuk om te schrijven voor zijn familie en vrienden.

Lees dit boek en help het World Medical Fund. Dit boek is gemaakt ter ondersteuning van het World Medical Fund (WMF), een medische liefdadigheidsinstelling die in Afrika werkt.

 

Je vindt hier ook het interview met Faiz, dat ik vorig jaar publiceerde :

Interview with Faiz Kermani (in English)

 

In English : 

Faiz Kermani

Faiz loves to write funny children’s books. Over the years he has been lucky enough to share childrens’ enjoyment in his books when working with schools on literacy and reading projects. He has also received some great reviews, awards and media coverage. His books have been translated into French, Spanish, German and Russian.

Everything in daily life provides some inspiration for the wacky characters in Faiz’s books – even his serious day job. In fact, some of the craziest and funniest ideas have popped into his head while he has been working on something completely unrelated to children’s books!

Faiz enjoys writing about what he thinks his young family and their friends would like and find funny. He hopes that his books help bring the joy of reading to life for children and their families.

Read this book en help the World Medical Fund.  This book has been produced to substain the WMF, a medical institution of charity which is working in Africa.

 

 

Ik recenseerde reeds eerder een heel tof Engels boekje van hem.  Ik had het gewonnen op een giveaway van een leuke blog.

The Toad who Loved Tea. Faiz Kermani