3 x non-fictie voor oktober

Het kleine boek over kleur

De kracht van kleur in je leven. Karten Haller

Hoe meer je leert over kleur, hoe meer je het kunt gebruiken om je leven te verbeteren. Het kleine boek over kleur zal je volop inspireren. Of je nou extra hulp wilt bij het samenstellen van outfits, je beter wilt focussen, je relaties wilt verbeteren of je gewoon beter wilt voelen: de psychologie van kleur kan je helpen om jezelf nog beter te leren kennen. Zo kan kleur je bijvoorbeeld helpen om meer in het moment te zijn, of om je zelfvertrouwen te vergroten.

Een kleurrijk leven helpt je allerlei aspecten van je leven te ontwikkelen – van slaapkamer tot corner office. O, en het betekent trouwens niet dat je je ook heel kleurrijk moet kleden. Het gaat juist over trouw zijn aan jezelf en uitdrukken wie je werkelijk bent, wat je kleuren ook zijn. Vind de unieke combinatie die speciaal voor jou is. Het is tijd om je leven kleur te geven!

 • ISBN-nummer: 9789022588253
 • Verschijningsdatum: 8/10/2019
 • Aantal bladzijden: 272
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 17,99


Over de auteur :

Karen Haller is een toonaangevende internationale autoriteit op het gebied van toegepaste kleurenpsychologie, gespecialiseerd in zakelijke merkkleur, interieurs, gezondheidszorg en welzijn. Na meer dan 20 jaar kleur te hebben bestudeerd, begrijpt ze hoe kleur ons beïnvloedt en hoe bedrijven en ontwerpers het kunnen gebruiken om gedrag te beïnvloeden.

Karen raadpleegt, traint en leidt kleurcampagnes voor prestigieuze wereldwijde merken zoals Farrow & Ball, Dove, Dulux, Orange Mobile, Logitech, Fiat, BASF in de VS en Ascot Races.

Het begon allemaal met kleurpotloden die tonen hoe
Karen al van kleur houdt sinds ze een klein meisje was. Ze kan zich nog levendig een tijd in de kleuterschool herinneren toen ze voor potten met verf en kleurpotloden zat en buitengewoon opgewonden was omdat ze al deze kleuren had om mee te spelen. Haar grootste uitdaging was om te beslissen welke kleuren ze het eerst moest gebruiken!

Vanaf dat moment was ze verslaafd – en sindsdien voelt het alsof ze kleur in haar aderen heeft gehad.

“Het geheime leven van kleuren” is ook heel leuk om te lezen. Over elke kleur wordt er een geschiedenis verteld. Zo boeiend om te lezen. Er is een verhaal achter elke kleur.

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk. Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn. 

*****************************************

Leven in een mindful universum

Eben Alexander (met Karen Newell)

Dr. Eben Alexander, auteur van de internationale bestseller Na dit leven (meer dan 50.000 exemplaren verkocht in het Nederlands), deelt de volgende fase van zijn reis

Verruim je geest en ontdek de kracht van het hart om je gezondheid te verbeteren, je relaties, je creativiteit en nog veel meer

Neuropsychologie & neuroscience en mindfulness & spiritualiteit gecombineerd

In 2008 raakte het brein van neurochirurg Eben Alexander zwaar beschadigd door een heftige hersenvliesontsteking. Hij overleefde op miraculeuze wijze en wat hij leerde van zijn bijna-doodervaring, veranderde alles wat hij wist over de hersenen, de geest en het bewustzijn. Hij besefte dat je eigenlijk zo’n ervaring nodig hebt om de kracht van onvoorwaardelijke liefde volledig te kunnen begrijpen en dat deze kracht ons allemaal verbindt en bovendien een bron van genezing is. Door gebruik te maken van verschillende tools op het gebied van meditatie en mindfulness, kan ook jij toegang krijgen tot die oneindige oorsprong van weten die zo belangrijk is voor ons allemaal.

Dit radicaal nieuwe wereldbeeld vormde het startpunt van Eben Alexanders onderzoek naar niet-lokaal bewustzijn. Onderweg ontmoette hij Karen Newell, een expert op het gebied van geluid en het brein. Met dit boek leren ze je hoe je je geest kunt verruimen en de kracht van het hart kunt aanboren om elk facet van je leven te verrijken.

 • ISBN-nummer: 9789022588901
 • Verschijningsdatum: 8/10/2019
 • Aantal bladzijden: 368
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 20

Over de auteur :

Eben Alexander was meer dan 25 jaar werkzaam als neurochirurg waarvan 15 jaar bij Brigham and Women’s Hospital, Children’s Hospital en Harvard Medical School of Boston. Hij heeft een passie voor natuurkunde en kosmologie. Hij is de auteur van de bestsellers “Na dit leven” en “De hemel in kaart.”

************************************************

Bumper de politiepup

Koen van Santvoord

Voor het eerst leidt de politie in Rotterdam zelf een pup op tot politiehond. Bumper krijgt direct Stephan als vaste trainer toegewezen en dat blijkt een gouden match. Wanneer een collega vervolgens een foto online zet van een piepjonge Bumper met een Danoontje op zijn snuit, gebeurt er iets wonderlijks. Bumper gaat viral en wordt op slag beroemd. Sindsdien volgen vele duizenden fans zijn avonturen via social media.

In Bumper, de politiepupvolg je de opleiding van Bumper op de voet. Van stoere trainingen met de ME tot een bijzonder bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het boek geeft een uniek kijkje achter de schermen van de soms harde politiewereld, compleet met nieuw fotomateriaal. Zo leer je Bumper nóg beter kennen en leer je samen met Bumper alles wat een echte politiehond moet kunnen.

De politie staat haar royalty’s af aan het door de politie verkozen goede doel: Stichting Hulphond Nederland.

 • ISBN-nummer: 9789022588918
 • Verschijningsdatum: 29/10/2019
 • Aantal bladzijden: 304
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 12,99

Over de auteur :

Journalist Koen van Santvoord schreef voor Boekerij drie bestsellers met boswachter Arjan Postma : “Buiten !”, “Buiten met je hond” en “Buiten gebeurt het.”

********************************************