De zeven zussen Schaduw Lucinda Riley

 

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan van Flora MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Over de auteur : Lucinda Riley  woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft.

 

 

 

Enkele quotes : p. 465 : “Muziek is liefde op zoek naar een stem.” Tolstoi

Prachtige beelden uit de natuur die de gevoelens weergeven :

p. 470 : Ik keek door het raam naar de rivier die onophoudelijk en onbelemmerd bleef stromen.   En ik voelde de beschermende dam die ik om mijn hart had opgetrokken afbrokkelen.  Toen ik hem weer aankeek, voelde ik de liefde eindelijk door de scheurtjes sijpelen.  Hopelijk zou het op een dag een vloedgolf worden.  (Terwijl je dit leest, zie je het beeld van de dam met barsten voor je.)

Ik vond het heel mooi dat Flora een vriendin werd van Beatrix Potter.  Ik ben een hele grote bewonderaarster van Beatrix en haar “Peter Rabit.”

Er staan nog enkele hele mooie zinnen in maar als ik die hier nu schrijf, spoil ik het verhaal.  En dat wil ik niet.

Eigen mening : Het is een heel mooi en spannend verhaal waar we in Engeland terecht komen , vooral in Londen.  De cover sprak me erg aan : een cottage op het Engelse platteland…

De vorige delen waren :

deel 1 : Maya (Brazilië)

deel 2 : Ally (Noorwegen)

deel 3 : Star (Engeland)

Er wordt telkens goed aangeduid over welke periode het gaat : heden (over Star) of verleden (over Flora).  Het verhaal zit ingenieus in elkaar.  Telkens wanneer je iets vermoedt, draait het toch nog ietsjes anders uit.  Je krijgt een goed gevoel bij dit verhaal.  En net zoals bij de 2 vorige delen, maken we kennis met de volgende dochter : hier is dat Cece. Dit is een voorproefje dat je al zin geeft om het volgende boek te lezen.

ISBN : 9789401608718

Publicatiedatum : 26/04/2018
Uitgever : Xander Uitgevers B.V.

Titel serie : De zeven zussen

 Prijs : € 19,99

 

Deel 4 zal verschijnen rond september.  Ik wou dat het vlugger was…

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen.

Wanhopig verlaat ze Engeland in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden en kalksteenrotsen van het Thaise Krabi, reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Dit wordt dus het nieuwe verhaal.  We gaan op reis naar Australië.  Zal boeiend worden.