Het hart van Weshley Castle

Marina Folkers

‘Het hart van Weshley Castle’ van Marina Folkers is een roman vol avontuur en romantiek in een historische setting.

Engeland, ten tijde van Hendrik de Achtste. Aleyah is gelukkig met het rondreizende bestaan van haar volk, ook al is dit leven niet makkelijk. Op een nacht slaat het noodlot toe en alleen Aleyah en haar beste vriend Manitas weten te ontkomen aan een brute moordpartij. Ze belanden in een herberg waar Aleyah moet dansen voor de gasten, in ruil voor wat eten en een slaapplek in de stallen. Op een avond ontmoet ze een man die haar niet onberoerd laat. Deze graaf lijkt ook alleen maar oog voor haar te hebben. Maar dan komt Aleyah erachter dat hij de graaf van Weshley is, de man die achter de aanval op haar familie zat. Ze trekt naar Londen, maar de graaf raakt ze niet zomaar kwijt…

Marina Folkers is bekend van haar feelgoodromans met een rauw randje, zoals ‘Ik hou je vast’, ‘Meer dan ooit’ en ‘Onder de sterren van Montpellier’. Dat geldt ook voor ‘Het hart van Weshley Castle’, alleen dan in een historische setting.

  • Productcode (EAN): 9789020544992
  • Verschijningsdatum: 9/11/2021
  • Aantal bladzijden: 320
  • Uitgeverij: Z&K
  • Auteur(s): Marina Folkers
  • Prijs : € 16

Over de auteur :

Marina Folkers is schrijfster van de feelgoodromans ‘Faye en Sean’ en ‘Zoektocht terug’. ‘Onder de sterren van Montpellier’ met Franse joie-de vivre is haar debuut bij Z&K. Daarnaast schrijft ze ook ‘Meer dan ooit’.

Een paar jaar geleden mocht ik haar interviewen :

Over het boek :

Ik mocht dit boek van Marina vooraf lezen om mee te kunnen doen aan de blogtour. Wat voelde ik mij vereerd dat ik dit mocht doen! Ik heb reeds verschillende boeken van Marina gelezen en met dit boek heeft ze maar weer eens getoond dat ze een fantastisch goede auteur is. Ze kan alle genres aan.

Onlangs vroeg iemand mij of ik de cover van een boek belangrijk vond of niet? Wel, ik heb daar een makkelijk antwoord op. Ik ben een heel visueel type en onthoud veel door dingen te zien. Toen ik deze cover zag, werd ik onmiddellijk aangetrokken tot dit boek. Er straalt warmte uit. Dit heideveld waarop een mooie, jonge vrouw zit met gitzwart haar starend naar een kasteel in de verte. Alsof het voor haar onbereikbaar is. En toch vermoedde ik al dat zij daar zou belanden. Maar daarvoor gebeurt er eerst heel veel… Het is een spannend verhaal vol avontuur en mooie romantiek.

De hoofdstukken zijn kort en daardoor gaat het verhaal vlot vooruit. Daar hou ik van. Het speelt zich af in de zestiende eeuw. Marina heeft daar nauwkeurig onderzoek naar verricht. Hoe verging het de minderheidsgroepen in die tijd? Hier zien we hoe een groep zigeuners (‘Egyptenaren’ noemen ze ze) behandeld wordt. Tot die groep behoort Aleyah. Op één nacht verandert haar leven doordat haar hele familie een vreselijk lot ondergaat. Zij ontsnapt als boven wonder samen met een vriend, die voor haar wil zorgen. Na een koude omzwerving, komen ze terecht in een herberg waar ze kunnen verblijven als zij danst voor de klanten. Dat vindt zij helemaal niet leuk, maar doet het toch. Daar leert ze Michael, de graaf van Weshley kennen. Na die gruwelijke scène van haar familie was ik blij om wat heerlijke romantiek te lezen. Er zijn ook enkele goeddoordachte wendingen die zorgen voor een verrassende toets.

In de aangename verteltaal die ze gebruikt, zitten er enkele typische woorden tussen van die minderheidsgroep. Dat trekt je steeds terug naar die eigen sfeer. Je voelt je helemaal in het verhaal opgenomen. Het is alsof je alles meemaakt vanuit het hoofd van Aleyah. Ik kon de geuren in de steegjes als het ware ruiken. Heel echte beschrijvingen. Ook wat doorspekt met humor. Dat maakte het dan weer wat luchtiger. Je voelt ook steeds de spanning tussen Michael en Aleyah. Durven ze toegeven aan hun aantrekkingskracht?

Kortom : Marina heeft zichzelf overtroffen met dit prachtig verhaal. Ikhoop dat er een vervolg komt want ik wil weten hoe het verder gaat met Aleyah en Michael.

Een mooie quote :

p. 41 : Terwijl hij op nog geen twee meter afstand langs haar liep, ontmoetten hun ogen elkaar, voordat hij weer van haar wegkeek. Intens blauwe ogen, die een wonderlijke aantrekkingskracht op haar uitoefenden. Zulke prachtige ogen had ze nog nooit eerder gezien.

Lieve Marina, dit boek is voor mij een schot in de roos. Je maakte er een prachtig verhaal van. Je hoofdpersonages en dan vooral Aleyah blijven nazinderen in mijn hoofd. Ik bewonder haar kracht en overlevingsvermogen. We hebben het allemaal wel eens moeilijk in ons leven en dan staan we er voor. Wat doen we dan? Doorgaan, of course. Ik weet dat je nu ook een moeilijke periode hebt, maar vertrouw erop dat het weer in orde komt. We zijn met heel veel mensen die aan je denken en je graag onze positieve vibes sturen. Dus : geniet maar van je succes met dit fantastische boek.

Liefs, Danielle