Boek in de kijker 4 De stem van het hart

Boek in de kijker 

De stem van het hart                              Jan-Philipp Sendker

Los te lezen vervolg op de internationale bestseller Wat het hart kan horen

Er is bijna tien jaar verstreken sinds Julia Win als een ander mens terugkeerde uit Birma, het geboorteland van haar vader. Ze vond er een broer en raakte bezield door een prachtig liefdesverhaal. Maar het gewone New Yorkse leven is doorgegaan en ondanks haar succesvolle carrière als advocaat in Manhattan, is Julia niet gelukkig. Haar vriend heeft haar onlangs verlaten en haar riante salaris kan niet goedmaken dat ze geen voldoening uit haar werk haalt. Julia voelt zich verloren en uitgeput.

Dan ontvangt ze een raadselachtige brief van haar broer U Ba. Kort daarna begint een innerlijke stem tot haar te spreken, wat haar zeer in verwarring brengt. Door deze gebeurtenissen besluit ze terug te keren naar Birma; niet alleen om haar broer bij te staan, maar vooral ook om de onrust in haar hoofd te sussen. In Birma ontmoet ze een moeder wier leven een dramatische wending kreeg door de onafhankelijkheidsoorlog, waarin ze een onmogelijke keuze moest maken. De ontmoeting tussen Julia en de Birmese vrouw is voor beiden het begin van een reis vol zelfontplooiing, liefde en vergeving.

De pers over “De stem van het hart”

‘Sendker opent je de ogen voor een wereld vol verborgen leed.’ Publishers Weekly

‘Een prachtig verhaal over emotie, magie en geloof, over de vele gezichten van liefde, en over hoop.’ RT Book Review

‘Een boek dat je in een ruk uit wilt lezen en dat je zuchtend en dromend achterlaat. Julia moet leren wat echt belangrijk is… Een levensles voor ons allemaal.’ BookDragon

 

Een aanrader : Ik las vorig jaar het vorig boek.  Je kan ze dus wel apart lezen.  “Wat het hart kan horen” was een prachtige reis naar Birma en ik leerde veel over die prachtige mensen die er leven.  Je leert een hele andere cultuur kennen.  En je wordt als het ware de hoofdpersonage.  Ik voelde en leefde met haar mee.  Ik kon mij haar leven voorstellen.  En ook dat van haar vader…     Je vindt de recensie van “Wat het hart kan horen” bij “Grote boeken”.

Daarom ga ik deze week nog beginnen met dit tweede boek.  Ik zet zo gauw mogelijk ook een recensie hierop.

ISBN : 9789022580868

Publicatiedatum : 07/09/2017
Pagina’s : 350

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Ondertitel : Een ontroerend verhaal over de vele gezichten van liefde

Prijs : € 17,50