The toad from outer space

Faiz Kermani

Let op : Dit is een engelstalig boekje !

Ik mocht weer een boekje lezen van Faiz Kermani. Zoals in de vorige boekjes laat hij de padden en kikkers een leuk avontuur beleven. Deze keer gaat het over de komst van een ruimtepad.

Fizzy Frog Swamp was een heerlijk rustige plaats voor koudbloedige kikkertjes. Ze vonden er alles om goed te kunnen leven.

Maar de vrede in hun huis stond op het punt om verstoord te worden. Snotbubble landt nadat z’n ruimteschip problemen had. Hij is een astronautenpad en is vredelievend. Hij stamt af van een buitenlands amfibieënras en heeft overal in de ruimte gereisd. (Dat vertelt hij hen allemaal…) Zelfs toen hij nog een jong kikkervisje was. Terwijl hij zijn schip zal laten herstellen, wil hij op verkenning gaan. Ze zoeken een veilige plaats voor hem, maar merken gauw dat hij speciaal is.

Hij heeft altijd honger en is zeer lui. Hij snurkt luid en is zeer sluw. Al wat hij doet, is eten en slapen. Zijn verhalen worden saai… Een van de kikkers “Mudball” wil onderzoeken of z’n verhalen echt zijn. Ze ontdekt z’n geheim. Uiteindelijk bekent hij dat hij niet uit de ruimte komt.

Hij woonde op een plaats waar de mensen gebouwen zetten en zo de plek waar hij leefde, vervuilden. Alles ging dood. De dieren vluchtten weg uit deze giftige omgeving. Hij ging op zoek naar bruikbaar materiaal in de vuilnishoop en bouwde een raket uit een wc-pot die hij vond. Daarna vertelt hij hoe hij bij hen terecht kwam en vraagt om vergeving voor zijn leugens. Hij zal altijd de waarheid vertellen indien hij hier mag blijven wonen. De kikkers laten Mudball beslissen. Ze is ontroerd door z’n treurig leven en wil hen laten blijven. Uiteindelijk gedraagt hij zich zo goed en helpt iedereen. Enkele jaren later wordt hij zelfs Swamp President.

Over de auteur :

In zijn vrije tijd schrijft Faiz graag grappige kinderboeken, vooral kikker-thema’s (kikker-vriendelijke fictie).
Deze omvatten My Alien Penfriend, Golbo the Spider’s Amazing Vacuum Cleaner Adventure, The Frog Who Loved Mathematics, The Frog in the Skyscraper, The Frog Who Was Blue en The Toad Who Loved Tea.

Zijn boeken zijn bekroond in de VS en UK en zijn vertaald in het Frans, Duits, Spaans en Russisch. Hij is betrokken bij verschillende alfabetiseringsprojecten met scholen en is altijd blij om van iedereen te horen over ideeën voor educatieve samenwerking.

Hij schrijft op een leuke manier want alle zinnen rijmen. Dat geeft ook grappige klanken. Het lettertype is heel speels en af en toe in verschillende kleuren. Is heel leuk om te lezen. Het verveelt geen moment. Je wilt graag verderlezen. Het is spannend om het geheim van de ruimtepad te achterhalen.

Zoals ik Faiz ken, zit er ook weer een mooie boodschap achter. Hoe de mensheid de natuur steeds meer vervuilt, en de dieren andere en gezondere plaatsen moeten zoeken om te kunnen overleven. Het is een schitterend verhaal om voor te lezen. (Let wel : het is in het Engels!)

Wil je meer weten over Faiz, bekijk dan hieronder mijn vorige recensie met zijn interview.

Over de illustrator :

https://childrensillustrators.com/koreyscott/portfolio

Korey Scott maakt prachtige, kleurrijke tekeningen. Ze geven mij een blij gevoel. Het zijn grappige figuurtjes. Hij kan de emoties goed uitbeelden. Kinderen zullen ze heel aantrekkelijk vinden.

Hieronder vind je een filmpje hoe Korey Scott zijn pad tekent :

Schrijver en illustrator begrijpen mekaar uitstekend en vullen mekaar dan ook goed aan.

Dit boekje is zeker een aanrader voor zowel beginnende lezers in het Engels als om voorgelezen te worden. Hopelijk wordt het nog eens vertaald in het Nederlands.

Hier vind je de recensies van de vorige boekjes en het interview met Faiz.

Hier vind je het gratis kleurboek van het verhaal. Heel leuk om in te kleuren : klik op de link

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=0c92753b0c&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1672935924800155224&th=1737765c29b3ee58&view=att&disp=inline

Als de link hierboven niet zou werken, dan zeker deze hieronder :

http://ibelieveinbookfairies.com/wp-content/uploads/2020/07/A4-Toad-Outerspace-digital-colouring-book-low-res.pdf

Ik wens jullie veel plezier met het lezen van de boekjes van Faiz Kermani !