Aftellen tot Kerstmis : 17 december

Dag 17 van de adventskalender

Vandaag een doeboekje gebaseerd op ‘Mijn mama heeft geen slurf’

Cover van boek Mijn mama heeft geen slurf

Kleine aap is mama kwijt en vlinder helpt haar terug te vinden. Alleen luistert vlinder niet zo grondig naar de omschrijvingen en komt ie steeds met een verkeerde moeder op de proppen. Eerst denkt vlinder dat olifant de juiste mama is, dan volgt nog slang, spin, papegaai, kikker en vleermuis. Op het einde ontdek je samen de ware reden waarom vlinder er zo vaak naast zit.

Uitbundig prentenboek met tekst op rijm, met fijne weetjes over de dieren en een boeiende pointe op het einde.

Nog enkele foto’s van de leuke spelletjes in het boekje :

En nu een lekkere thee van Thelene : ‘Merry Cranberry’ is een vruchten infusie met een pittige smaak van veenbessen en eierpunch. Natuurlijk in mijn lievelingskopje van Tealicious.

En nu mijn happy stone !

Zoals jullie weten (of niet weten) heb ik een zwarte kat : Figaro. Hij is al 16 jaar mijn trouwste kameraad. We houden veel van mekaar en tonen dat regelmatig. Ik streel hem veel, knuffel hem en zorg dat hij op tijd zijn eten krijgt. Men zegt dat zwarte katten magisch zijn… wel, ik denk dat ook. Als hij naar mij kijkt en luistert, is het net alsof hij mij begrijpt. Toen mijn ouders 10 jaar geleden stierven, was hij samen met Pluis, mijn ander katje dat helaas al 5 jaar heengegaan is, mijn grote troost. Ik hoop dat ik hem nog lang bij mij kan houden.

Ik heb 3 hele leuke boekjes gekregen van de auteur Sandra J. Paul over haar zwart katje Hamley. Het is zo’n grappig en slim katje, dat je wel van haar moet houden. Het is een avontuurlijk katje dat mensen verstaat. Ik recenseerde ze reeds alle 3.

Ik toon jullie graag deze boekjes, omdat ze een sprankelende cover hebben, heel vlot lezen vanaf 8 jaar en prachtige illustraties hebben. Ik zal de hele serie verzamelen voor Free. Wanneer ze wat ouder is, zal ik ze voorlezen en dan kan ze ze later zelf lezen.

Hier vind je de recensie : https://www.booksandwords.be/hamley-is-jarig/

https://www.booksandwords.be/hamley-in-de-sneeuw/

Fijne dag, allemaal !!!