Het weesmeisje Anne Jacobs

Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie voegt zich als keukenmeid bij het personeel van het imposante landhuis van de familie Melzer, die in de textiel hun fortuin hebben verdiend. Tussen de hardwerkende bedienden probeert Marie haar plek te vinden. Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, bereidt zich op datzelfde moment voor op het balseizoen. Einde- lijk zal ze aan de buitenwereld worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München… totdat hij Marie ontmoet. Het weesmeisje is een heerlijke reis naar een prachtige villa uit de vorige eeuw, waar tussen de keurig gedekte tafels en de chic geklede dames liefdes, intriges en geheimen broeien.

ISBN :9789401610117 Publicatiedatum :25/01/2019 Uitgever :Xander Uitgevers B.V Prijs : 21,99

Over de auteur :

Anne Jacobs (Nedersaksen, Duitsland) studeerde muziek en talen en werkte na haar studie als lerares op een middelbare school.

Ik ben geboren en opgegroeid in het prachtige Nedersaksen, later viel het lot in de Taunus, waar ik me nu al jarenlang heel comfortabel voel.

Ik kwam relatief laat aan het schrijven. Eerst studeerde ik muziek en talen, behaalde het eerste en tweede staatsexamen als leraar op de middelbare school, werkte in een boekhandel, trouwde en kreeg twee kinderen. Maar op een gegeven moment heerste de vaderlijke nalatenschap (mijn vader, Kurt Sellnick, schreef toneelstukken) en begon ik met zorgvuldige schrijfpogingen. Eerst gedichten en korte verhalen, later romans. Het was een lange, doornige weg tot de eerste release, maar iedereen die echt geobsedeerd is met schrijven geeft niet op. Daarom ben ik ervan overtuigd dat elk manuscript, zelfs als het voor de la was geschreven, zijn betekenis had, omdat het me wat verder bracht.

In tussentijd heb ik ongeveer twintig romans gepubliceerd via verschillende grote uitgevers, die werken met een literair bureau en van schrijven leven. Het is een geweldige baan die me veel vrijheid geeft, maar tegelijkertijd harde zelfdiscipline vereist. Zes tot acht uur per dag zijn gewijd aan schrijven, zelfs in het weekend, zelfs op feestdagen.

Daarom, na een voltooide roman, sta ik mezelf toe een pauze van een of twee weken te nemen voordat ik het volgende project ga aanpakken.

De familiegeschiedenis van de Melzers in de “Tuchvilla” is een van mijn favoriete projecten. Hoe ben ik hiertoe gekomen? Welnu, mijn grootvader had vele jaren geleden een fabriek in Kassel. Ze maakten geen textiel, maar sommige interne onderdelen voor koperen spoelen. Helaas bestond de fabriek niet lang en moest snel worden verkocht, maar mijn vader vertelde me er steeds over. Zelfs van de mooie villa die mijn grootvader destijds had gebouwd en die vandaag nog steeds bestaat …

Er bestaan nog twee boeken in die reeks over die Villa, maar die zijn nog niet vertaald.

Wat vind ik ervan ?

Ik las dit boek heel graag. Het verhaal gaat vlot vooruit en er zijn vele mooie beschrijvingen. Je kan het verhaal voor je ogen zien. De personages hebben elk hun eigen karakter. De hoofdpersonages wekten mijn sympathie. Het verhaal geeft een goed beeld over de periode juist voor de eerste wereldoorlog. De hoofdstukken zijn niet te lang. Je kan dus regelmatig ophouden en later verderlezen. Wanneer ik het einde las, had ik het gevoel dat het net een verhaal was als van Assepoester. Tot het einde is het spannend want dan doet de vader een grote bekentenis. Ik had zoiets wel verwacht. Op het boek staat de sticker “Voor lezers van Lucinda Riley.” Ik kocht het boek daarom en ook omdat de cover mij aantrok. Maar het is toch wel anders dan de boeken van Lucinda Riley. Hier wordt er niet naar het verleden teruggekeerd. Het lijkt me meer een verhaal à la Downton Abbey. Zeker de moeite waard om te lezen.