Boekenoogst voor januari

Er is weer heel wat moois om ons te verleiden …

Vorig jaar kwam het mooie boekje “Ikigai” uit en nu hebben we een praktisch vervolg erop : “Vind je Ikigai

   

Ik heb reeds een recensie geplaatst over “Ikigai”.  Het is trouwens het eerste boek dat erop staat.   Die vind je via de link :

www.booksandwords.be/grote-boeken/ikigai/

Na het verschijnen van “Ikigai” bleven sommige mensen wat op hun honger zitten.  Ze hadden vragen over HOE je je Ikigai praktisch kan vinden.  En nu is er een duidelijk antwoord op in het vervolg “Vind je Ikigai”.

Ikigai staat al maanden in de Bestseller 60 en er zijn al meer dan 30.000 exemplaren van verkocht binnen een halfjaar.  Ikigai is een wereldwijde hit en verschijnt in meer dan 30 landen.

Vind je Ikigai             Francesc Miralles  en  Héctor García

Breng het Japanse geheim voor geluk in de praktijk

Inhoud : Een praktische gids waarmee je je ikigai kunt ontdekken en activeren, het concept uit de oude Japanse wijsheid die de wereld aan het veroveren is.  Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in Ikigai, “de reden van je bestaan” of je “levenspassie”, keren beide schrijvers terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren.  Want hoe kun je je ikigai precies vinden?  En als we onze ikigai hebben gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft?  In “Vind je ikigai” worden deze vragen beantwoord.   Het boek biedt verschillende routes met praktische oefeningen waarmee je doelen naar de juiste eindbestemming worden gebracht.  En tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat je onderweg naar deze bestemming geluk en welzijn zult ervaren.

In de pers : “We vinden onze ikigai door ons te concentreren op wat belangrijk is, in plaats van op wat dringend is.   Door voortdurend in de gaten te houden wat goed voelt, zijn we in staat te ontdekken waar onze passie ligt.” Mundo Urano

“Ikigai : de wijsheid van hoogbejaarden uit Ogimi, Japan.” Nouveau

“Een schat aan nuttige tips omtrent gezonde gewoonten die aan de basis liggen van een lang en gelukkig leven.” **** Hebban.nl

“Er is geen haast, geen tijdslimiet, er zijn geen voorwaarden of verwachtingen, alles zal zich ontvouwen op het moment dat we goed kijken en luisteren naar wat er al in ons is.” Elephant Journal

Hier vind je de directe link om te bestellen :

https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/psychologie/9789022581698/francesc-miralles/vind-je-ikigai

ISBN : 9789022581698

Publicatiedatum : 11/11/2017
Pagina’s : 192

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Ondertitel : breng het Japanse geheim voor geluk in de praktijk

Uitvoering : Met harde kaft

Prijs : € 15 

*******************************************************************************

“Het geheime leven van kleuren ”        Kassia St Clair

Boek van de maand bij DWDD (De Wereld Draait Door)

Een prachtig full colour boek over de geschiedenis van kleuren – een must voor iedere kunstliefhebber

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.

Te vaak gaan verhalen over kleur – de weinige die er zijnalleen over de meest recente perioden en over kunst, en dat is wel heel beperkt Je kunt de geschiedenis van de schilderkunst vertellen, maar de geschiedenis van de kleuren is een heel ander verhaal – en veel breder. “(Michel Pastoureau, 2015)

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Een kleur is pas echt goed als mensen die hem zien niet weten hoe ze hem moeten noemen.   ( John Ruskin, 1859)

Een voorbeeldje van een kleur die ik graag zie :

FUCHSIA

Fuchsia is een van de vele kleuren die hun naam danken aan een bloem en al kunnen de karakteristieke, dubbelgerokte bloemen van de fuchsia allerlei ballerinatinten hebben – verschillende kleuren wit, rood, roze en paars – uiteindelijk heeft een fel, op blauw gebaseerd roze dat bijna pijn doet aan de ogen die naam gekregen.  Tegenwoordig is dat misschien niet meer echt een compliment – in 1998 werd fuchsia in Groot-Brittannië verkozen tot een van de drie minst geliefde kleuren en het woord is al jaren een kwelgeest voor deelnemers aan spellingwedstrijden.  Toch gaat het verhaal achter de naam van deze bloem eigenlijk over liefde : de liefde voor plantkunde.

En zo gaat het verhaal verder met een bekende plantkundige in de 16e eeuw.  Er werd al sinds de 5de eeuw voor christus gezocht naar alle planten die ook konden dienen in de geneeskunde.  In alle volgende eeuwen geraakten ze niet zo ver.  Toen Leonhart Fuchs, die in Beieren voor arts studeerde, bijna 600 jaar later zelf onderzoek naar planten ging doen, was er op dat terrein nauwelijks vooruitgang geboekt.  Om daar verandering in te brengen legde Fuchs een tuin aan waarin hij elke plant zette die hij maar te pakken kon krijgen.  (Alle afbeeldingen van hem uit die tijd tonen een man met een plant in zijn hand en een bijzonder aandachtige uitdrukking op zijn gezicht.)  Hij deed een beroep op vrienden in heel Europa, en vrienden in de Nieuwe Wereld gingen nieuwe streken verkennen, om hem monsters of beschrijvingen te sturen van planten die ze tegenkwamen.  Het resultaat was dat hij bij de 400 wilde en 100 gekweekte planten in zijn boek kon opnemen.  Hij gaf ook speciale namen aan de planten.  Vreemd genoeg heeft hij zelf nooit de plant gezien die nu zijn naam draagt.  Die komt tegenwoordig overal ter wereld voor, maar het eerste exemplaar waarmee Europeanen kennismaakten, werd pas in 1703 gevonden – ruimschoots na de dood van Fuchs – en groeide in het wild op het Caribische eiland Hispaniola.  De man die hem vond was de botanicus père Charles Plumier en om zijn grote voorbeeld te eren, noemde hij de plant naar Fuchs.

Ik vind dat een mooi verhaal rond de kleur “fuchsia”.   En zo zijn er nog heel veel in dit boek.

Ook is het leuk om te zien welke namen er allemaal zijn voor een bepaalde kleur : bv. wit : Loodwit, ivoor, zilver, kalkwit, Izabel, krijt, beige.  Het verhaal van de Izabelkleur is echt heel leuk om te lezen.  Maar dat zul je zelf moeten ontdekken… bv. geel : Blond, loodtingeel, Indisch geel, acidgeel, Napelsgeel, chroomgeel, Guttegom, orpiment, keizerlijk geel, goud.    bv. rood : scharlaken, cochenille, vermiljoen, rosso corsa, hematiet, kraplak, drakenbloed.  bv. blauw : ultramarijn, kobalt, indigo, Pruisisch blauw, Egyptisch blauw, wede, elektrisch blauw, hemelsblauw.    En zo kunnen we blijven voortdoen.  Het is echt heel boeiend.   Natuurlijk lees je dit boek niet in één keer uit, je moet het “degusteren”.  Af en toe lees je een kleur.  Zo onthoud je ze ook beter.

Over de auteur : Kassia St Clair studeerde in Bristol en Oxford en is journaliste.  Ze schrijft o.a. voor The Economist, 1843 en Quartz over cultuur en design.  Ze heeft een column over kleur in Elle Decoration.

 In de pers : Over Het geheime leven van kleuren

‘Een geestverruimende reis rond de wereld zonder van je schildersezel te hoeven wijken. Elke kleur heeft een verhaal en in dit boek zijn de meest betoverende, schokkende en tot nadenken stemmende verzameld. Het wordt nog lastig je gang zomaar magnoliawit te schilderen na het lezen van dit inspirerende palet aan verhalen.’ Simon Garfield, auteur van Precies mijn typeOp de kaart en Mauve

‘Prachtig uitgegeven. Goed vertaald. Hartstikke origineel. Heerlijk boek.’ DWDD-boekenpanel

“Het geheime leven van kleuren’ geeft een nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur.’ Het Parool

Met oog voor detail, prachtig uitgegeven.  En dat geldt ook voor de inhoud.  Daily Mail

UITGAVE: Gebonden omplakte band

PRIJS: € 24,99

Een nieuwe magistrale rusland-roman van Simon Sebas Montefiore

De rode dageraad 

Een gepassioneerd verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Simon Sebag Montefiore is de echtgenoot van bestsellerauteur Santa Montefiore.

De geschiedenis komt tot leven in het schitterende drieluik SashenkaEen koude winternacht en nu De rode dageraad

Korte inhoud : De zwarte aarde dampte al, terwijl de zon nog maar net was opgekomen. De mannen klommen op hun paarden en reden over de steppe, in de richting van de vuurrode horizon.

Benya Golden is gevangengezet in de goelag voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Hij sluit zich aan bij een strafbataljon, opgebouwd uit kozakken en veroordeelden, om te helpen de nazi’s te bevechten. Benya tekent bij de Russische cavalerie, en op een hete dag in juli 1942 wordt hij achter de vijandelijke linies gedropt. Maar wie kan hij vertrouwen in deze hel, deze haast onmenselijke periode in de geschiedenis?

De rode dageraad is het magistrale verhaal van een gewone man, Benya, zijn strijd op de steppes van Zuid-Rusland en zijn intense liefde voor een Italiaanse verpleegster. Daarnaast biedt het een ongekende inkijk in de plannen van Stalin zelf in het Kremlin, en de romance tussen zijn dochter en een journalist aan het oostfront. De personages worden op meesterlijke wijze vervlochten met de geschiedenis en vormen zo een prachtig meeslepend boek over passie, moed en overlevingsdrang.

Over de auteur :  Familie

Stephen Eric Sebag-Montefiore, de vader van Simon, was chirurg en stamde af van Sefardische Joden die in de 18e eeuw vanuit Italië naar Engeland waren geëmigreerd en daar fortuin hadden gemaakt; de sheriff van Londen, bankier en filantroop Moses Montefiore was zijn oudoom. Simons moeder Phyllis April Jaffé komt uit een familie van berooide Litouwse joden. Haar ouders waren rond 1900 het antisemitisme in het Russische Rijk ontvlucht. Ze hadden kaartjes gekocht voor een overtocht naar New York, maar werden bedrogen en strandden in Cork in Ierland. Daar ontsnapten ze in 1904 aan de pogroms door naar Engeland te vluchten.

De dubbele achternaam Sebag-Montefiore is ontstaan toen Simons overgrootvader Joseph Sebag, de oudste zoon van Solomon Sebag en Sarah Montefiore, op koninklijk gezag in 1885 de namen van zijn ouders samenvoegde. Sarah was de oudste zuster van Moses Montefiore, die zelf geen kinderen had. Simon Sebag Montefiore, die zijn eigen naam zonder koppelteken schrijft, is getrouwd met de schrijfster Santa Montefiore, geboren Palmer-Tomkinson. Het paar heeft twee kinderen en woont in de Londense wijk Kensington. De auteur Hugh Sebag-Montefiore is zijn broer.

Werk

Sebag Montefiore studeerde geschiedenis aan het Gonville and Caius College van de Universiteit van Cambridge. Als buitenlandcorrespondent voor verschillende kranten ondernam hij vele reizen naar de Kaukasus, Oekraïne, Centraal-Azië en andere plaatsen in de voormalige Sovjet-Unie. Hij was in Rusland ten tijde van het uiteenvallen van de unie. Hij schrijft onder meer voor The Sunday Times, The Spectator en The New York Times. Sinds 2003 is hij Fellow van de Royal Society of Literature. Hij onderhoudt vriendschappelijke banden met prins Charles.

De pers over de boeken van Simon Sebag Montefiore

 

‘Montefiore heeft veel kennis van zaken. En hij slaagt er meesterlijk in de spanning over het lot van zijn heldin tot bijna de laatste pagina te bewaren. Het romandebuut van Montefiore is zonder meer geslaagd… Een aangrijpende kennismaking met een wereld vol willekeur, angst en moed.’ NRC Handelsblad

‘Meesterlijk… Hoe Montefiore een totaal paranoïde samenleving creëert, waarin niemand elkaar nog kan vertrouwen, hoe zijn spionnen alles over iedereen te weten komen en hoe hij genadeloos afrekent met zogenaamde tegenstanders, zonder oog voor de verwoestende gevolgen. Een verslavende historische roman.’ Metro

‘Een hartverscheurend verhaal vol passie en verraad.’HP/De Tijd

‘Méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.’ Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

‘Leest als een spannende roman […] Gefascineerd uitgelezen.’ Arie Storm in TROS Nieuwsshow

Gaan zitten, lezen en heel, heel erg genieten.’ Libelle

PUBLICATIEDATUM: 30-01-2018
ISBN: 9789402309713

Uitgeverij : Meulenhoff-Boekerij

Prijs : € 19,99

***************************************************************************

Een tuin vol bloemen                      Katie Fforde

Verlang je naar de zon? Met Een tuin vol bloemen lijkt het altijd zomer!

Een verborgen tuin op een Engels landgoed zorgt voor heel wat verwikkelingen voor de pijlen van Cupido doel treffen

Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-‘t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna’s verleden, Philly’s veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

Over de auteur : Katie Fforde is pas later in haar leven gaan schrijven en heeft in de loop der tijd een grote schare trouwe fans gekregen.  Al haar boeken bevatten een heerlijke mengeling van herkenning en verrassing en staan in Engeland dan ook wekenlang in de bestsellerlijsten.

De pers over de boeken van Katie Fforde

‘Een verrukkelijk boek.’ Sunday Express

‘Warm, briljant en vol liefde. Opkrullen op de bank en lezen maar!’ Heat

‘Een zalig boek van de koningin van de eigentijdse romantiek. Een onweerstaanbaar verhaal over liefde, familie en moderne problemen.’ The Lady

‘Het beste leesvoer voor een avondje me-time. Zalig.’ Cosmopolitan

‘Heerlijke boeken: precies de goede hoeveelheid humor en liefde.’ The Sunday Times

ISBN : 9789022581445

Publicatiedatum : 28/01/2018
Wordt verwacht : 28/01/2018
Pagina’s : 320
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 19,99
******************************************************************************
Eens gegeven                              Charlotte de Monchy
De toptitel voor Valentijnsdag 2018 !!!
Vrolijk, romantisch, verrassend en meeslepend : Charlotte de Monchy is de ster van de Nederlandse feelgoodroman.
Libelle-lezeressen zijn ook dol op haar : in januari verschijnt haar vorig boek : Enkeltje Ierland als Libelle Bookazine.
Feline heeft geen geld om haar vervallen huis op te knappen, tot een verrassende nacht alles verandert.

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Over de auteur : Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA.  Ze schreef eerder twee goed ontvangen romans : “Zes maanden zonder” en “Enkeltje Ierland”.  Ze woont met haar gezin op Bali.

 

 

 

 

De pers over de boeken van Charlotte de Monchy

‘Zes maanden zonder is een vrolijk en ontspannend boek dat je het liefst in één keer uitleest.’ Flair

‘Een heerlijk feelgoodverhaal. De personages zorgen voor een lach op je gezicht en door de Ierse omgeving ben je even in een andere wereld.’ Hebban.nl

‘Zoek je een boek waar je vrolijk van wordt? Dan raad ik Enkeltje Ierland aan.’ Pluizenbol.nl

‘Een heerlijk luchtig en humoristisch verhaal dat leest als een trein.’ NBD Biblion

‘Een lekker boek om bij weg te dromen. Goed lopend verhaal met snelheid maar toch ook beeldend geschreven zodat het lijkt alsof je zelf in de cottage verblijft. Gewoon precies goed.’ Boekhandel Boek & Co

‘Een heerlijke chicklit die je moeiteloos in één adem uitleest!’ TheSword.nl

Verschijnt in januari 2018
Aantal pagina’s 320
Laatste editie 09 januari 2018
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN : 9789022580561
Prijs : € 15
***********************************************************
Twee prachtige historische romans van internationale bestsellerauteur Sarah McCoy, voor maar € 7,50 per stuk

De bakkersdochter

 Korte inhoud : Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent. El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren. Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.
https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/vertaalde-literaire-fictie/9789022565568/sarah-mccoy/de-bakkersdochter

Het oude huis

Korte inhoud  : West Virginia, 1859. Sarah Brown heeft de bijzondere gave kaarten te tekenen en zo slaven te laten ontsnappen. Het is een veelbewogen zomer: Sarah is na een ziekte onvruchtbaar geworden en de oktoberopstand doet het kruitvat van de Burgeroorlog ontploffen. Maar het grootste conflict speelt zich af in haar hart. Ze is hartstochtelijk verliefd op Freddy maar hoe kan ze zijn aanzoek accepteren nu ze weet dat hun huwelijk kinderloos zal blijven? Honderdvijftig jaar later verhuizen Jack en Eden Anderson naar West Virginia om een gezin te stichten. Hoewel Eden alles heeft geprobeerd om zwanger te worden, wil het niet lukken. Op een dag vindt ze een vreemde pop in de kelder. Wanneer ze de herkomst probeert te achterhalen, gaan heden en verleden steeds meer door elkaar lopen…

https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/vertaalde-literaire-fictie/9789022572450/sarah-mccoy/het-oude-huis

Over de auteur : Sarah Mc Coy bracht haar jeugd in Duitsland door en studeerde aan Virginia Tech en Old Dominion University.   Zowel haar debuut “De bakkersdochter” als haar tweede roman “Het oude huis” was internationaal zeer succesvol.

 

 

 

De pers over haar boeken : 

“Boeiend en emotioneel geladen.  De boodschap in het hart van het verhaal is dat het leven dat we zouden willen niet altijd het leven is dat we krijgen.” Kirkus Reviews

“Het oude huis is niet alleen een eerbetoon aan de heldendaden van een onbekende vrouw, maar laat ook op knappe wijze zien hoe het lot ons soms in een heel andere richting voert dan we voor onszelf hebben uitgestippeld.” Washington Post

*********************************************************************************

Het meisje in het ijs                                 Robert Bryndza

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen.

Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Over de auteur : Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren en woont tegenwoordig in Slowakije.   Hij is acteur en schrijver.

Lezersreacties op Goodreads

‘Een uitzonderlijke thriller die de hype meer dan waard is.’

‘Boeiend, beschrijvend, en spannend. De plot is superstrak en hield me wakker!’

‘Het meisje in het ijs v is de beste Britse politiethriller die ik in tijden heb gelezen.’

‘Inspecteur Erika Foster is geweldig, en het boek wordt met de bladzijde spannender.’

‘Een geweldige crime-thriller, met veel onverwachte wendingen die de lezer steeds op het verkeerde been zetten.’

‘Een briljant knappe thriller. Een absolute must voor alle crime fans.’

ISBN : 9789022582022

Publicatiedatum : 28/01/2018
Pagina’s : 336
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 15
**********************************************************************
Dit is het voor vandaag !   Veel leesplezier !