Bulletjournal februari – maart

Even een terugblikje naar februari : de periode van Valentijn inspireerde mij.

En ook de winterse koude deed me denken aan de dieren…

En toen zag ik op internet een leuke doodle over puzzelstukjes en dat gaf mij de inspiratie om er een week aan te besteden in mijn bujo.

Zoals je weet, lees ik graag en veel.  Daarom heb ik deze “spreads” gemaakt om er al mijn boeken in te schrijven.  Ondertussen zijn er nog wat boeken bijgekomen.  De recensie kun je steeds lezen op mijn blog onder de titel van “Grote boeken” of “Boek in de kijker”.

Hier zie je doodles getekend door Sarah.  Ik volg haar al een tijdje want ze heeft echt goede ideeën en geeft veel filmpjes uit.  Die macarons die ze tekent vind ik super!  Ik ben ook zot op macarons, dus zal die zeker eens tekenen.

Hieronder zie je hoe je een bepaald thema helemaal kan uitwerken in een maandspread.  Hier gaat het over “bokalen en andere potjes”.  Is ook leuk om te tekenen.

De tekeningen van deze planning zijn al wat moeilijker maar als je het filmpje regelmatig stopzet, dan lukt het wel.

Ik had reeds mijn maand maart al uitgetekend.  Die vind je hieronder :

Het voorblad om de maand aan te kondigen en ook een beetje het thema van bloemen.

De verjaardagen op een leuke manier uitgebeeld met ballonnen en lekkere taartjes.  Zo vier ik mijn verjaardag ook graag!

Week 10 van het jaar 2018.  In vele bujo’s zie je dat de weken geteld worden.  Dat is wel praktisch.  Hier heb ik me toch weer wat laten gaan met de hartjes.  Ik was die quote ergens tegengekomen en vond hem zo mooi.

De lente is in aantocht!  Er komt weer veel meer groen in de natuur.  Daarom de eerste blaadjes…

Dit is mijn lievelingsweek : de week waarin de lente haar intrede doet.  Omdat ik erg hou van de “Sakura” in Japan, heb ik overal bloesems gestempeld.  Ik heb vorig jaar 2 stempels laten maken met een eigen tekening bij Alfa Papyrus in Brugge.  Ze zijn zeer goed gelukt.

Hier zijn we al in de laatste week van maart beland.  Weer het thema van ontluikende bloemen en op 1 april de visjes…    Pasen valt dit jaar ook op 1 april maar dat thema gebruik ik pas in april.

Ziezo, weer wat ideetjes bij voor jou!  En nu ook aan de slag!