Hoe een quote handletteren?

 

Het is leuk om als je wat verder bent in je handlettering,  zelf quotes te verwerken.  In het begin teken je best wat voorbeelden over om de vormen in je hand te krijgen.  Na een tijdje surfen op internet, pinterest, Fb en instagram vind je veel verschillende lettertypes die je kan gebruiken.  Zo kan je zelf aan de slag met improviseren.

Mijn voorbeeldjes :

 Dat was mijn allereerste keer !

Deze heb ik uit een boekje van “Hemelsblauw” gehaald.  Maar eenmaal je de techniek kent, kun je er vanalles in schrijven en andere vormen gaan gebruiken.

 

 

 

 

Hier was ik eigenlijk een beetje gemist.  Ik was gewoon begonnen met schrijven en had niet juist uitgerekend hoe ver ik mocht komen dus dan heb ik de drie laatste letters maar klein getekend.

Ook op zwart is het mooi om te werken met felle kleurtjes.

 

 

 

 

Deze maakte ik in putje winter.  Het is ook mooi om binnen een cirkel te werken.   Het is een beetje speels.

 

 

 

 

 

Hier deed ik mee aan een uitdaging op Fb.  Elke dag woorden handletteren met een bepaalde letter.  Hier was het duidelijk de F.

 

 

 

Deze vond ik op instagram en tekende ik op mijn manier na.  Soms is het heel mooi om gewoon fijn en simpel te werken.  Less is more.

 

In dit filmpje zie je dat ze alweer werkt met carbonpapier.  Ik heb dat 1 keer gedaan en dat lukt goed, maar het vraagt veel tijd en werk.  Ik had daar eerlijk gezegd niet altijd het geduld voor.  Dus ik werk al direct in heel licht potlood en heb een goeie gom.

Heel dikwijls zie ik  ideeën op internet en dat inspireert mij om dingen te combineren.  Zo kom ik tot eigen quotes.

 

 

 

Was een voorbeeldje voor Valentijn.

 

 

 

 

 

 

Hier was het een complimentje van de dag.

 

 

 

 

 

 

Dit tekende ik voor een nieuw thema op mijn blog.

Hier werkt ze een gebloemd kaartje uit en ze tekent ook de bloemen verder op de envelop.  Zo krijg je een eenheid.  Dat vind ik heel leuk.  Dat zal ik onthouden voor met Kerst bijvoorbeeld.

Deze vind ik persoonlijk heel mooi omdat het eenvoudig is en toch met veel verschillende lettertypes.  Je kan ook steeds bepaalde woorden benadrukken door ze groter of dikker te tekenen.

 

 

 

 

Deze quote vond ik heel grappig.  Ik werkte het uit met mijn kleuren en vormen.

 

 

 

 

 

 

Deze hier onder zijn ook enkele van mijn eerste quotes…

Deze was weer voor een “interviewchallenge”.  Er werd gevraagd welke stad je favoriete stad is.  En ik woon heel graag in mijn geboortestad, dus was dat Oostende.

 

 

Deze 2 maakte ik voor mijn vereniging Tea & Books.  Als je meer wil weten daarover, dan kan je dat terugvinden op mijn blog.

Tea & Books : eerste keer

 

Deze drie zijn van in het begin.  Ik vond dat been met die mooie quote schitterend en heb hem nagetekend.

En nu aan jouw beurt om aan de slag te gaan.  Laat je niet ontmoedigen.  Je leert het al doende.  Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt.  Dat heb ik zelf ondervonden.   Veel succes !!!