Aftellen tot Kerstmis : 3 december

Dag 3 van de adventskalender :

Deze keer is het een liedje : ‘Mijn mama heeft geen slurf.‘ Help het aapje zijn moeder vinden in dit vrolijke lied, gebaseerd op het beroemde prentenboek ‘Mijn mama heeft geen slurf’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler.

Julia Donaldson zingt het liedje met de gebarentaal Makaton :

Je vindt allerlei liedjes en nieuws op https://www.gruffalo.com/

Terwijl ik dit boekje bekijk, drink ik een lekker theetje van Thélene : Magical Christmas. Een vruchteninfusie met als smaak framboos en gebakken appel. Mmmm, inderdaad, ik kon dat gekarmeliseerde wel smaken. En koud is het ook heel lekker. Een aangename nasmaak.

De happy stone is een guitige pinguin in de donkere nacht. Wanneer ik als kind aan de winter dacht, dan dacht ik aan sneeuw en ook aan pinguins. Hoe dat komt, weet ik niet echt… maar het lijkt me een beetje logisch want pinguins houden van sneeuw.

Ken je de pinguindans al ? Je kan ook meezingen… hieronder zie je de tekst :

Handjes in de lucht en schudden met die billen
Handjes op de tenen en draaien in het rond
Handjes omhoog
Handjes omlaag
Stampen met die voeten en spring spring spring

Heel grappig wat hier nu volgt :

Een aap of pinguin

en mijn mama heeft geen slurf

Magical Christmas

#haiku