Liefde heeft geen kleur

Een verhaal over een verboden liefde in de onderwereld

Miranda Vos – Damen

Twee levens, één verhaal. Een geheime romantische liefde tussen een zwarte man en een blanke vrouw. Als hun families daar lucht van krijgen breekt er een ware oorlog uit. Zwart tegen blank en blank tegen zwart. Daarbij leven beide families in de onderwereld. Wanneer de Italiaanse maffia om de hoek komt kijken, krijgt het verhaal een andere wending. Het is een strijd van leven op dood.

  • Productcode (EAN): 9789082991581
  • Verschijningsdatum: 31/07/2020
  • Aantal bladzijden: 204
  • Uitgeverij: Stefan Vos
  • Afmetingen: 147 mm x 208 mm
  • Prijs : € 18,50

Over de auteur :

Mijn naam is Miranda Vos-Damen, geboren in 1973. Van jongs af aan ben ik al bezig met het schrijven van gedichten en verhalen. Door de jaren heen heb ik mijn eigen schrijfstijl ontwikkeld en ben ik gegroeid in de manier van schrijven. Alles wat ik schreef, heb ik bewaard. Mijn droom was om eens een boek uit te geven met daarin verhalen en gedichten die ik jarenlang op de plank had liggen. Met trots kan ik dan ook zeggen dat mijn droom is uitgekomen. Al mijn werk heb ik in boeken kunnen bundelen.

Natuurlijk ben ik nog lang niet klaar met schrijven en richt ik me nu meer op het schrijven van spannende verhalen.

https://mirandasboekencorner.nl/

https://www.instagram.com/mirandas.boeken.corner/

Over het boek :

Het is een doorleefd verhaal. Ik voelde mij even ondergedompeld in de onderwereld. Leest heel vlot mede dankzij de korte hoofdstukken. Ook de afwisselende personageperspectieven vind ik aangenaam. Ik kon de gedachten en de gevoelens goed volgen. De namen van Mitchell en Amanda wisselden mooi af. Dat deed het verhaal vlot vooruit gaan. Miranda heeft een vlotte schrijfstijl.

Ik voelde veel sympathie voor de twee hoofdpersonages die zo voor hun liefde willen vechten. Ik heb reeds heel wat films gezien over blank-zwart en vind dit heel erg. Ook vandaag zijn er zulke situaties en moeten mensen voor hun liefde vechten. We worden er nog steeds mee geconfronteerd. We kunnen het volgen in de Media. Ik wist ook niet zoveel over maffiapraktijken maar in deze reeks maak je kennis met de verschillende maffia’s die onze wereld beheersen en sterk beïnvloeden.

Dit is het eerste deel van een boeiende reeks over een verboden liefde die heel wat meemaakt. Telkens opnieuw mag die liefde er niet zijn en toch komt die steeds weer boven. Zal de liefde uiteindelijk alles overwinnen? Er zijn zes delen die ons telkens verder meenemen in dit spannend liefdesverhaal. De covers hebben telkens een andere kleur die wel past bij het verhaal. Zo krijg je een mooie reeks.

Tweede deel :

Het liefdespaar is getrouwd en heeft een huis laten bouwen op de plek, waar voorheen hun geheime ontmoetingsplek was, diep in het bos. Ze hopen hier samen een rustig leven op te gaan bouwen, maar dat is alles behalve waar. Er is namelijk nog iemand in het bos aanwezig. Een voortvluchtige seriemoordenaar. Het leven voor hun wordt alsmaar heftiger. Het is angstig, gevaarlijk en bloedstollend. Wanneer er familieleden verdwijnen, zullen beide families moeten ingrijpen.

Derde deel :

Mitchell en Amanda worden beide wakker op een andere plek. Er wordt hun verteld dat hun partner niet meer leeft. Ze zijn radeloos en beide willen daarom kost wat kost achter de moordenaars aan en achter de waarheid komen. Mitchell gaat terug naar het getto. Amanda stort zich in een motorclub en in de onderwereld. Ze gaat samenwerken met de Yakuza tegen de Russische maffia. Wanneer Mitchell en Amanda elkaar opnieuw vinden, blijkt de waarheid dichterbij te zijn dan ze dachten. Alleen zit Amanda dan al te diep in de problemen. Ze brengen de wintermaanden daarom door in Lapland, maar wanneer ze terugkomen, begint de ellende pas echt.

Vierde deel :

Zon, zee en strand. Een nieuw begin, een nieuwe start. Amanda en Mitchell zijn voor de Yakuza gevlucht en willen ergens anders een nieuw leven opbouwen. Ze huren een huisje aan het strand. Naast hun staat een gigantisch groot strandhuis. Al gauw komen ze in contact met de bewoners van dit huis. De man blijkt Mitchells baas te zijn waar hij voor is gaan werken in de autogarage om auto’s te pimpen voor illegale straatraces. Amanda kan het goed vinden met de vrouw van het strandhuis en gaat er als schoonmaakster werken. Maar zijn die mensen wel zo aardig als dat ze zich voordoen? Ze doen steeds meer ontdekkingen over hun en belanden in een benarde situatie. Wanneer ze van het ene verlost worden, liggen er nieuwe gevaren op de loer als ze denken veilig terug te kunnen gaan naar het bos.

Vijfde deel :

Terwijl de ene opnieuw op een roze wolk leeft, raakt de ander steeds dieper in de ellende. De ooms van Amanda willen Mitchell vermoorden. Terwijl iedereen denkt dat hij vermoord is, is hij gevlucht naar een andere stad en probeert daar een nieuw leven op te bouwen. Amanda klimt uit een diep dal en komt in de armen van Kenzo terecht. Ze denkt opnieuw gelukkig te kunnen worden. Mitchell wordt achtervolgd door zijn verleden en raakt bij een nieuwe bende betrokken. Hun levens lijken ver van elkaar verwijderd.

Zesde deel :

‘Japanse bloesem’ is het zesde en tevens laatste deel in de serie ‘Liefde heeft geen kleur’. Amanda en Gina moeten met Kenzo mee vluchten naar zijn familie in Japan. Waar hij met zijn broers nieuwe plannen moet maken. Mitchell verlaat huis en haard en gaat naar Japan om Amanda te bevrijden van de vreselijke familie. Hij verblijft in een hotel midden in een drukke stad van Japan. Het theehuis onder de Japanse bloesembomen wordt hun geheime ontmoetingsplek. Op het juiste moment zullen ze moeten vluchten naar een andere plek in de wereld, maar waar?

Miranda heeft nog heel wat andere boeken geschreven. Wil je die eens van dichterbij bekijken, surf dan naar haar website : https://mirandasboekencorner.nl/

Nu ik de smaak te pakken heb gekregen, zal ik de andere delen ook graag lezen.