Ken je deze kattenfilms?

Minoes

Verlegen journalist Tibbe krijgt hulp van Juffrouw Minoes, een kat in het lichaam van een vrouw, en samen worden ze een succesvol journalistenduoBeginnend journalist Tibbe staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofredactrice geeft hem nog één kans. Terwijl Tibbe tobt waarover hij een goed verhaal kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest en ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten praten. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. 

De Aristokatten

Een deftige dame woont in Parijs met haar raskatten. Als haar butler erachter komt dat ze al haar bezittingen wil nalaten aan de dieren, is hij woedend. Hij moet en zal die erfenis krijgen en verzint een plan om van die rotkatten af te komen door ze te ontvoeren. Hoe zal deze romantische Disney-klassieker aflopen?

Tom en Jerry

Tom en Jerry  is een Amerikaansetekenfilmreeks rond een kat (Tom) en een muis (Jerry), geproduceerd door Metro-Goldwyn-Mayer en geschreven en geregisseerd door William Hanna en Joseph Barbera.

The Lion King     De nieuwe film komt uit deze zomer !!!

The circle of life : dat vond ik al altijd een prachtig lied !!!

Kedi

Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. In Istanboel zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven.

De gelaarsde kat       (Puss in boots)

De Gelaarsde Kat, wereldwijd bekend als durfal, charmeur en supercoole vogel, was niet van jongs af aan voorbestemd om uit te stijgen boven z’n halve meter lengte en uit te groeien tot een legendarische held. Kat groeide op in een klein weeshuis, met als enige vriend het ondeugende ei Humpty Alexander Dumpty. Samen beleven ze allerlei doldwaze avonturen, waardoor Kat, aanvankelijk een doodgewone kwajongen, uiteindelijk op de lijst van gezochte schurken belandt. Maar Kat neemt zijn lot in eigen klauw en merkt jaren later, tijdens een avontuur waarin hij een megagroot probleem moet zien op te lossen, dat hij moet afrekenen met oude vijanden, maar dat hij ook ook nieuwe vrienden maakt. Maar bovenal komt hij erachter dat dit zijn kans is om de allerberoemdste gelaarsde held ter wereld te worden.