Love Stories For girls only

Love Stories         For girls only      Hetty van Aar en Danny De Vos

 

Korte inhoud : Kato en Charlie.   Kato ontmoet Charlie.  Charlie ontmoet Kato.    Is het liefde op het eerste gezicht?  Wordt dit de one and only love story van Kato en Charlie?  Dat is nog maar de vraag.  Meestal geeft Kato meer om chocola dan om jongens.  Verliefd zijn is zo’n gedoe, vindt ze.  Bovendien heeft ze weinig tijd, ze is druk met haar kleine broertjes.   Charlie heeft alleen maar een jongere stiefzus, Darlene.  Zij is een eersteklas lastpost die altijd haar zin krijgt.  Door haar is Charlie allergisch voor klein grut.  Van het grote nieuws in het gezin bij zijn papa wordt Charlie dus écht niet blij…

Eigen mening : 

Dit is een fantastisch mooi en romantisch boek voor jongeren vanaf 11 jaar. Nochtans kun je er als volwassene ook van genieten.  Ik las het met veel plezier!  Het is spannend om te zien hoe Kato en Charlie mekaar leren kennen en dan verder evolueren.  En wat ik vooral heel tof vond, is dat ze het hebben over 100 % slaafvrije chocolade.  Wij eten al geruime tijd die chocolade thuis, maar ik had eigenlijk nooit gelezen wat er op het papier stond.  Ik vind het een leuk boek met een supermooie boodschap voor de jongeren die dit boek lezen.  Je zou zin krijgen om ook zo’n actie te organiseren.  Stond ik nog in klas, dan zou ik dat boek zeker voorgelezen hebben of laten lezen hebben door de vluggerds (ik stond in het 3e leerjaar).  Dan zouden we ook gezocht hebben naar een originele actie om deze chocolade meer bekendheid te geven.

Hopelijk kan ik nu langs mijn blog om ook wat reclame maken voor deze 100 % slaafvrije chocolade.

Ik heb de website opgezocht en vond enkele interessante filmpjes.  Die staan hieronder.  Als je nog meer wilt weten, bezoek dan ook eens de site.  Een aantrekkelijke site trouwens.

 

 

Enkele mooie quotes : 

p. 28 : Tony’s maakt bewust ; Tony’s geeft het voorbeeld ; Goed voorbeeld doet volgen.

p. 28 : Eerst moet je begrijpen wat er mis is.  Dan laat je zien hoe het wel moet.  En als iedereen dat ook doet, komt het allemaal goed.

p. 40 : De vogels floten alsof er een zangwedstrijd was.

p. 90 : Tot Mark leukemie kreeg.  In mijn gedachten noemde ik dat naremie, want er was echt niets leuks aan.

p. 97 : Wees blij met wat je hebt, want als het morgen weg is dan ga je het heel hard missen.

Nu even over de technische zaken : het boek heeft een harde kaft, telt 184 bladzijden die telkens wit of grijs zijn naargelang wie aan het woord is : Kato of Charlie.  Opzij staat ook telkens het hoofdje van Kato of Charlie.  Echt gemakkelijk om te volgen over wie het op dat moment het gaat. Er staan hier en daar kleine tekeningetjes bij.  Heel plezant en luchtig. Er wordt ook gebruik gemaakt van de moderne social media : er zijn smsjes.  Verschillende lettertypes maken de tekst ook lichter.  Echt leuk om te lezen. Een echte aanrader en zeker voor kinderen die niet zo graag lezen.

Dit boekje werd dus geschreven door twee schrijvers : Wat Kato zegt en doet, werd door Hetty geschreven en wat Charlie zegt en doet, door Danny. Ze pingpongen met elkaar zoals Danny me dat zo mooi zei.  Hetty begint met een hoofdstuk Kato, mailt het door en dan vult Danny aan met een hoofdstuk Charlie. Ze hebben wel vooraf het verhaal wat vastgelegd.  Toch fantastisch hoe ze dat zo kunnen doen.  Ze hebben nog andere boeken samen geschreven in die reeks van Love Stories.

ISBN : 9789002266836

Publicatiedatum : 03/12/2018

Pagina’s : 184

Uitgever : Standaard Uitgeverij – Algemeen

Titel serie : For Girls Only!

Prijs : € 13,99

Over de auteurs : 

Wil je meer weten over hen?  Bekijk dan deze links :

Interview Danny De Vos

Interview met Hetty Van Aar

Ik ging al eens op onderzoek op de website van Tony’s Chocolonely.  Heel interessant.  Zeker nuttig om eens te bekijken en misschien krijg je zin om ook deel te nemen.  De chocolade is in elk geval al heel lekker.

 

 

 

 

https://tonyschocolonely.com/be/nl

Dit boekje is een ideaal geschenkje voor wie graag leest maar ook voor kinderen die minder graag lezen.  Het is heel aantrekkelijk met alle kleine tekeningetjes erin.  Het verhaal vlot goed en er wordt geen moeilijke taal gebruikt.  Er zit ook een boodschap in.  Dat is mooi meegenomen!