Aftellen tot Kerstmis : 23 december

Dag 23 van de adventskalender

We zijn de dag voor Kerstmis !!! Daarom sta ik graag even stil bij wat er nu allemaal in de wereld gebeurt. We zijn reeds twee jaar in de ban van een kwaadaardige virus : Covid 19… Ik heb die negatieve situatie zo positief mogelijk proberen op te vangen in mijn leven. Ik bleef veel contact houden met mijn kinderen en vriend(inn)en via Whatsapp en de vele telefoongesprekjes. Dit jaar zagen we mekaar weer veel meer alhoewel we steeds voorzichtig waren in de omgang met andere personen. Ik merkte ook dat ik de tijd en de kans kreeg om iets te doen aan mijn gezondheid. Dankzij mijn vriendin Sonja schreef ik mij in bij de Weight Watchers. Ondertussen ben ik 17 kg afgevallen. Het was niet makkelijk maar dankzij de steun van Bernard en de vele complimentjes van onze jongens, kon ik dat aan.

Deze periode van Lockdown bracht mij nog meer : een nieuwe hobby. Ik ontdekte het plezier van het beschilderen van de Happy Stones. Ik heb altijd heel graag getekend en nu had ik plots zoveel tijd om dat te doen. De inspiratie begon te borrelen en ik vond rust in het schilderen en tekenen. Wat ik ook heel leuk vond, was dat ik die steentjes overal kon leggen en zo kinderen én volwassenen kon blijmaken. Daarom noemen we ze ook ‘Happy Stones.’ Dus wanneer je een steentje vindt met #danielle123 op facebook #happystonesbelgium, meld het dan, indien je wilt, met een fotootje van jou met de steen en tag mij met #danielle123 #happystonesbelgium. Voor wie dit fenomeen nog niet kent, het gaat wereldwijd !

De happy stone van vandaag is een lief meisje dat een regenboog schildert. Voor mij het beeld van verdraagzaamheid en liefde voor je medemens. Zo zou ik graag mijn kleindochtertje zien opgroeien : als een lief, empathisch en verdraagzaam meisje. Iemand die geen verschil zal maken in kleur, godsdienst, gender enz… Het zijn niet de verschillen die groot zijn, maar vooral de gelijkenissen. We hebben als mens veel meer gemeen met mekaar dan dat we denken. En dat moet reeds van heel klein in de opvoeding meegegeven worden. Zo kun je een mooie en leefbare wereld voor iedereen opbouwen. Een wereld waar ieder mens zichzelf kan zijn.

Ik zal die steen aan Free geven en haar later uitleggen wat het voor mij betekent. Nu kan ze alvast genieten van de mooie kleurtjes.

Uit de vorige dagen kennen jullie al het verhaal van ‘Het Kind van de Gruffalo.’ Maar voor wie nu pas kijkt, zet ik even een filmpje met het verhaaltje erbij.

Toch een leuk verhaal, hé. Hoe mooi is het om ook al ben je zo klein, maar ook slim, om toch jezelf te kunnen zijn.

In dit kleine adventsboekje krijg je heel wat tekeningen te kleuren. Hieronder zie je er enkele.

En ik sluit af met een lekkere thee van Thelene : ‘Chakra Chai’ een chai thee met als smaken kaneel, gember en kaneel. Is heel zoet en je smaakt er goed de gember in. Een feestelijk smaakje in mijn lievelingskopje van Tealicious.

Ik wens jullie nog een fijne dag! Tot morgen voor ‘The big day’