Als we elkaar terugzien

Kristin Harmel

Gastrecensie door Marleen Berton

“Dit is het boek dat me twee dagen in de ban hield.
Het leest als een trein, het stuwt je voort om verder te lezen.”

Inhoud:

Columniste Emily ontvangt van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van haar onlangs overleden grootmoeder. Er zit alleen een handgeschreven briefje bij met de boodschap: “Hij is altijd van haar blijven houden’. Emily gaat op onderzoek uit en komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in Amerikaanse kampen met Duitse krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Door wat ze ontdekt komt ook haar eigen levensverhaal in een ander licht te staan…

  • Productcode (EAN): 9789022583418
  • Verschijningsdatum: 20/02/2018
  • Aantal bladzijden: 384
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Prijs : € 10

Over de auteur :

Kristin Harmel (1979) is een Amerikaans schrijfster van zes romans, waaronder Zolang er sterren aan de hemel staan. Tevens is zij verslaggeefster voor o.a. Men’s Health, Glamour en People. (Onderaan vind je nog een bestseller van haar.)

Eigen mening van Marleen :

Het boek las als een trein. Het hield me zodanig bezig dat ik de dagen liet overgaan in de nacht. Ik vond het ook speciaal dat elke generatie op haar eigen manier met het probleem van gemiste kansen omging. Het zoeken en vinden werd goed uitgelicht, soms mss iets te toevallig?? Ik vond het ook heel erg hoe het leven van mensen door anderen zo kan verprutst worden, hen de kans op een liefdevol leven ontnomen werd. Ik denk dat er in de wereld heel wat mensen zo de kans niet gekregen hebben om gelukkig te zijn.

Citaten en geschreven schilderijen volgens Marleen :

Er zit immers een grens aan hoe vaak een blinde andere blinden kan leiden totdat ze ontmaskerd wordt.

Misschien ben je in het verleden onrechtvaardig behandeld, maar als je geen manier vindt om je wrok los te laten, dan ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je jezelf neerhaalt.

Ze knipperde niet met haar ogen en hij evenmin. In plaats daarvan bleven ze elkaar aankijken, allebei onbeweeglijk, alsof het leven simpelweg op die plek bevroren was.

Misschien is het beter om het verleden het verleden te laten?

Maar het punt is, het verleden blijft nooit echt het verleden,he? Je kunt het wel begraven, maar het heeft overal invloed op.

Je moet je best doen om schade die je hebt veroorzaakt te herstellen. maar daarna moet je ook jezelf vergeven.

Maar Emily, in het leven is er voor elk pad dat je besluit te nemen een pad waarvan je je afkeert. Elke splitsing in de weg leidt ons verder weg waar we begonnen. En je kunt niet terugkijken. Alleen vooruit. Anders kom je niet verder.

Hij zou met zijn gezicht naar de zonsopgang aan het werk gaan, zodat hij kon kijken hoe de lucht allerlei stralende kleuren aannam. Terwijl de zon hoger kwam te staan, werd het heter, de muggen vlogen zachtjes zoemend in zwermen rond en de lucht werd door de vochtigheid zo zwaar dat je er bijna in stikte.

Onze grootste prestatie is niet dat we nooit vallen maar dat we elke keer als we vallen, opstaan.

Veel leesplezier

Marleen


***************************************************

Ik wil nog graag deze bestseller meegeven :

Een aangrijpende roman over keuzes, moed en opoffering in het Frankrijk van de Tweede WereldoorlogChampagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau, als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur, brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.

New York, 2019. Liv Kent heeft juist het dieptepunt van haar leven bereikt als opeens haar excentrieke Franse grootmoeder op de stoep staat. Ze eist dat Liv per direct met haar afreist naar Frankrijk. Onderweg vertelt Livs oma haar over de -tragische geschiedenis van Maison Chauveau, en ontdekt Liv dat ook in haar heden het verleden nooit ver weg is.

  • Productcode (EAN): 9789022588116
  • Verschijningsdatum: 5/02/2020
  • Aantal bladzijden: 396
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Prijs : € 19,99

Staat dus ook op mijn boekenlijstje !