Een huis voor Harry Leo Timmers

 

Een huis voor Harry                        Leo Timmers

Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen die

morgen beginnen.

Korte inhoud : Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Mijn mening : Het is een heel mooi boekje met prachtige kleurrijke tekeningen.  Ze hebben een hoge aaibaarheidsfactor.  Ze zien er zo zacht en lief uit.  Het is een wereld met lieve dieren. Overal zoekt hij naar een gepast huisje : je kan je het maar niet inbeelden waar : hij ziet zoveel andere huizen dan het zijne: kleine zoals voor slakken, hoge voor vogels, lage voor duizendpoten. Al die gezellige huisjes die Harry vindt (een kartonnen doos, een boom en onder een auto), zijn geen succes. En het hondenhok is helaas al bewoond. In een rijtje vuilnisbakken treft Harry nog meer katten: groezelige straatkatten, die hem echter helpen.  Zij zoeken Vera voor hem op en brengen zo Harry terug, langs de zuil, langs de schutting, over de dak.  De details onderweg zijn heel kunstig geschilderd.  Ook de affiches op de zuil zijn erg mooi.  Het verhaal eindigt goed zoals we wel verwachten. Dit is echt een goed-gevoelboekje !

ISBN : 9789045121284
Publicatiedatum : 10/08/2017
Pagina’s : 56
Uitgever : Querido Kinderboek
Uitvoering : Met harde kaft
Prijs : € 15,99

Over de auteur : Leo Timmers begon op zijn twaalfde strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen (KnackHumoDe Standaard), maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Blij met mij, bekroond met een Boekenpluim, was het eerste prentenboek dat hij ook zelf heeft geschreven.

Voor het woordenloze Boem kreeg hij zowel de Boekenpauw als de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Die laatste prijs ontving Leo Timmers al zeven keer, in 2017 voor Garage GustWij samen op stap won een Zilveren Griffel. Van verschillende van zijn boeken worden ook animatiefilms gemaakt.

Enkele van zijn boeken :

Ook een prachtboekje met een knipoog naar René Magritte.  Alles wat meneer René schildert lijkt net echt. Op een dag wordt het ook allemaal echt! Een appel, een auto, een cruise-schip, een vliegtuig… Meneer René blijft maar schilderen. Er is zoveel wat hij hebben wil!  (Ik ben een grote fan van René Magritte en toen ik dit boek in de winkel zag, kocht ik hem direct.  Een boek dat René Magritte brengt op niveau van de kinderen, met als het ware een knipoogje.  De tekeningen zijn subliem en waarachtig.  Wat leuk als je alles wat je wilt, zou kunnen tekenen…)

http://www.leotimmers.com/

Een Huis voor Harry (ook) als app

(tekst bookstart.nl)

Wil je tijdens De Nationale Voorleesdagen iets extra’s doen met het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’? Haal dan niet alleen het aantrekkelijk geprijsde miniboekje in huis, maar kijk ook eens naar de speciale app die Stichting CPNB van dit heerlijke prentenboek van Leo Timmers maakte.

Als Harry tikkertje speelt met Vera raakt hij hopeloos verdwaald. Maar hoe komt hij nu weer thuis? Met deze app kun je Harry’s wereld echt tot leven laten komen. 

  • Met de ingebouwde AR-functie in de app kan je allerlei leuke animaties ontdekken op de pagina’s van het boekje. Vind je ze allemaal?
  • Laat je voorlezen in zes talen: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks, Spaans en Frans.
  • Zing luidkeels het fijne liedje ‘Waar is Harry?’ mee in de app.

Om de app volledig te benutten is het aan te raden om een mini-editie van Harry te halen bij je boekhandel of bibliotheek. Je kunt de app vinden in de App Stores van Android en Apple.

Download de app

Vertalingen
In de app wordt Een huis voor Harry voorgelezen in zes verschillende talen, namelijk in het Nederlands, Engels, Arabisch, Turks, Spaans en Frans. Zo kunnen ook ouders en kinderen met een andere thuistaal meedoen aan deze nationale voorleescampagne. De vertalingen kwamen tot stand dankzij steun van de Leescoalitie en het Nederlands Letterenfonds.​

Boek :

ISBN : 9789045120393

Publicatiedatum : 17/03/2017

Pagina’s : 40

Uitgever : Querido Kinderboek

Uitvoering : Met harde kaft

Prijs : € 15,99