Ik ben Emma

Kristien Hemmerechts schrijft moderne versie van Emma

Bron : janeausten.nl

Kristien Hemmerechts schrijft moderne versie van Emma

Hoe zou Emma Woodhouse’s leven eruit zien als ze nu zou leven? Die vraag beantwoordt Kristien Hemmerechts in haar nieuwe roman Ik ben Emma, die vanaf 8 september in de boekhandel ligt.

Dat Kristien Hemmerechts een Janeite is, wisten we al door het radioprogramma Looking for Jane dat zij voor de Vlaamse zender Klara maakte (hier nog steeds te beluisteren). Maar we wisten niet dat ze met een boek bezig was dat gebaseerd is op Austens meesterwerk Emma. Hemmerechts’ nieuwste roman Ik ben Emma is een moderne versie van de klassieker, waarmee Hemmerechts onderzoekt hoe anders het leven van Emma Woodhouse (hier Emma Houthuys) zou zijn wanneer ze in onze tijd zou leven.

Looking for Jane : De 5 podcasts zijn heel aangenaam te beluisteren. De muziek en de natuurgeluiden brengen je in de sfeer van de tijd van Jane Austen.

Over Ik ben Emma

De flaptekst van Ik ben Emma luidt als volgt:

Emma Houthuys heeft alles wat een jonge vrouw zich kan wensen: geld, een mooi huis, liefhebbende ouders, leuke stiefbroers, looks. Wanneer een lang vergeten stiefzusje weer komt opdagen, lijkt haar geluk compleet. En dan krijgt ze er nog een stiefbroer bij, zo eentje voor wie iedereen valt. Emma’s voornemen om altijd single te blijven wankelt. Welke keuzes moet ze maken?
Ruim twee eeuwen geleden publiceerde Jane Austen Emma. Roman én hoofdpersonage werden wereldberoemd. Hoe zou Emma’s leven eruitzien als ze nu leefde? Die vraag stelt Kristien Hemmerechts zich in Ik ben Emma. Ze ontdekt dat de wereld onherkenbaar veranderd is, maar sommige dingen veranderen nooit.

Dit is een boek dat ik zeker wil lezen !!! Kristien Hemmerechts zal terug uitblinken! Emma doen herleven in onze tijd is een leuk idee… Ik ben benieuwd.

  • Productcode (EAN): 9789044543919
  • Verschijningsdatum: 8/09/2020
  • Aantal bladzijden: 352
  • Uitgeverij: De Geus
  • Prijs : € 22,99

Bij Standaard Boekhandel vond ik een andere cover :

Hieronder vind je de link naar een interview met Kristien Hemmerechts over haar nieuwste boek : Ik ben Emma.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/kristien-hemmerechts-is-schrijver-van-de-verhalen-die-mensen-niet-willen-horen~b192a229/