Boek in de kijker 20 Wat belangrijk is J.K. Rowling

Wat belangrijk is                              J.K.Rowling

Over het belang van verbeelding en waarom fouten maken juist goed is

Wat ik regelmatig doe, wanneer het rustig is in de winkel, is eens rondkijken welke nieuwe boeken er binnen zijn en welke ik zou willen lezen.

Vandaag zag ik dit boekje in de rekken.  Eerst vielen de rode letters me op en toen de naam van de auteur.  Ik dacht bij mezelf, een nieuw boekje van J.K. Rowling.  Lijkt me wel iets.  En toen ik de titel las, was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.

 

 

Ik opende het boekje en was verrast toen ik die typische afstudeerhoedjes zag die de studenten op hun proclamatie in de lucht gooien.

Ik vermoedde dus dat het over studenten zou gaan.

 

 

 

Korte inhoud : J.K. Rowling inspireerde met haar wijze woorden alle net afgestudeerden aan de universiteit van Harvard om na te denken over wat het betekent om “een goed leven” te leiden.    Voor iedereen die op een kruispunt staat in zijn leven is er nu dit prachtige boekje.  Rowling vraagt zich twee dingen af in haar indrukwekkende speech : hoe kunnen we falen omarmen? En hoe kunnen we onze verbeeldingskracht gebruiken voor het goede? Op basis van verhalen uit haar eigen leven bespreekt de wereldberoemde auteur een paar van de belangrijkste kwesties van het leven op een scherpzinnige en emotionele manier.     

 

Over de auteur : J.K. Rowling is de auteur van de Harry Potter-serie.  Wereldwijd werden meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht, in meer dan 200 landen, in 80 verschillende talen.  “Een goede raad” was haar eerste roman voor volwassenen en onder het pseudoniem Robert Galbraith schreef ze een succesvolle thrillerserie.

 

 

Quotes :

Omdat ze klassieke talen gestudeerd heeft, gebruikt ze af en toe een quote van een persoon uit de oudheid die haar geïnspireerd heeft.

p. 67 : Plutarchus : “Wat we innerlijk bereiken, zal de realiteit van de buitenwereld veranderen.”  …. het feit dat we levens van anderen raken, eenvoudigweg door te bestaan.    Ik vind dat persoonlijk een hele belangrijke denkwijze.  Jouw manier van  leven raakt andere levens. Je beïnvloedt mensen. En jij wordt door andere mensen ook beïnvloed.  Dat brengt hele mooie vriendschappen mee, en soms ook wat minder aangename situaties mee. Dat noemen we ” het leven.”

p. 71 : We hebben geen magie nodig om onze wereld te transformeren; alles wat daarvoor nodig is, dragen we al bij ons.  Dat doet toch wel eens goed nadenken.  We moeten in onszelf geloven… 

 

Eigen mening : Deze afscheidsrede is de mooiste en boeiendste die ik al gehoord of gelezen heb.  Het is doorweven met haar eigen ervaringen : mislukkingen in haar eigen leven EN de verbeeldingskracht die we kunnen hebben als we die in ons leven toelaten.   Dit boekje is een mooi geschenk voor Rowlingliefhebbers maar vooral voor afstudeerstudenten.  Zij kunnen hun weg gaan met deze goeie raadgevingen.

ISBN : 9789022583708

Publicatiedatum : 04/05/2018
Pagina’s : 80

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Gewicht : 249 gr

Uitvoering : Met harde kaft

Afmetingen : 210 mm x 130 mm x 10 mm

Editie : 1e editie

Prijs : € 10