Nieuwe boekenoogst voor dit najaar

(September en oktober)

Bloemen voor mijn dochter

Sarah Jio

Twee vrouwen zijn met elkaar verbonden door de oorlog, de stad Parijs, een mysterieuze stapel liefdesbrieven en door de tijd.

Een vrouw komt bij in het ziekenhuis, ze is in de war en lijdt aan geheugenverlies. Ze krijgt te horen dat ze Caroline heet en al jaren een eenzaam en teruggetrokken leven leidt in een appartement aan de Seine. Verder is het enige houvast dat ze heeft wat vage flarden van herinneringen aan een man en een jong kind, en Caroline probeert uit alle macht haar verleden terug te krijgen.

Als Caroline naar huis mag, vindt ze daar in een kast een stapel brieven van ene Celine, een jonge weduwe die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader en dochter in hetzelfde appartement woonde en die werkte in een bloemenwinkel. Geschokt leest ze over de nazicommandant die Celine chanteerde met haar Joodse afkomst en haar dwong zijn minnares te worden. Over de afschuwelijke dingen die Celine moest doen om haar innig geliefde dochter te beschermen. Naarmate Caroline verder leest, komen er steeds meer herinneringen boven, en langzamerhand realiseert Caroline zich hoe sterk de overeenkomsten tussen haar en Celine zijn.

Een schitterende roman voor de lezers van “De nachtegaal” en “Haar naam was Sarah”

‘Sarah Jio staat garant voor meeslepende romans vol spanning en romantiek.’ Libelle

 • ISBN-nummer: 9789022587287
 • Verschijningsdatum: 10/10/2019
 • Aantal bladzijden: 336
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 19,99

Over de auteur :

Sarah Jio is een New York Times-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en heeft ze geschreven voor onder andere Glamour, The Oprah Magazine en SELF. Haar romans worden in 27 landen vertaald.

Nog enkele boeken van Sarah Jio :

*******************************************************

Kerstmis in het Duincafé

Debbie Johnson

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

 • ISBN-nummer: 9789022586730
 • Verschijningsdatum: 10/10/2019
 • Aantal bladzijden: 240
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 15,99

Over de auteur :

Debbie Johnson is een bekroonde auteur die woont en werkt in Liverpool, waar ze haar tijd verdeelt tussen schrijven, zorgen voor een kleine stam kinderen en dieren, en niet het huishouden doen. Ze schrijft romantiek, fantasie en misdaad, wat net zo verwarrend is als het klinkt! 

Haar best verkochte boeken voor HarperCollins zijn onder meer The Birthday That Changed Everything , Summer in het Comfort Food Café , Christmas in het Comfort Food Café, Cold Feet at Christmas en Pippa’s Cornish Dream . 

Debbie schrijft ook urban fantasy, die zich afspeelt in het moderne Liverpool. Dark Vision en de opvolger Dark Touch worden uitgegeven door Del Rey UK en verdienden haar de titel ‘a Liverpudlian Charlaine Harris’ van de Guardian . 

Nog een leuk boek van haar :

****************************************************

De dirigent

Maria Peters

Willy Wolters wil orkestdirigent worden. Er is één probleem: het is 1928 en Willy is een vrouw. In haar tijd worden vrouwen zelden toegelaten tot het conservatorium, laat staan dat ze orkestdirectie mogen studeren. Maar Willy is vastbesloten. Ze heeft een bijbaantje in het Concertgebouw, studeert dagelijks piano en reist stad en land af om een dirigent zover te krijgen dat hij haar lesgeeft. Tijdens haar zoektocht komt ze Frank Thomsen tegen: een steenrijke, aantrekkelijke man met connecties in de muziekwereld. In eerste instantie moeten de twee niks van elkaar hebben, maar uiteindelijk worden ze smoorverliefd. Intussen timmert Willy flink aan de weg. Maar als ze haar dromen wil najagen, zal ze Frank moeten achterlaten om onder de naam Antonia Brico succesvol te worden.

 • ISBN-nummer: 9789022588680
 • Verschijningsdatum: 15/10/2019
 • Aantal bladzijden: 256
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 19,99

Over de auteur :

Maria Peters (1958) is filmproducent, filmregisseur en scenarioschrijver. Ze zette meerdere gouden (vanaf 100.000 bezoekers) films en platina (vanaf 400.000 bezoekers) op haar naam, waaronder Kruimeltje (1999), Pietje Bell (2002) en Sonny Boy (2011). Na het filmen van De dirigent (2018) liet Antonia Brico haar niet los, wat haar aanzette haar verhaal uit te werken tot een roman. Vijftien jaar deed regisseur Maria Peters erover om het leven van de vrouwelijke dirigent Antonia Brico te verfilmen. ,,Deze film komt echt uit mijn tenen. Ik wilde dit verhaal per se vertellen.’’

Voor haar hoofdrol koos Peters bewust geen bekende actrice uit het Nederlandse taalgebied. De keuze viel op Christanne de Bruijn uit Tilburg die tot voor kort vooral in musicals was te zien. ,,Zij is een frisse verschijning die ook muzikale ervaring had, wat zeker een voordeel was.’’

Peters moest in haar film soms bepaalde situaties comprimeren. Zoals de scènes met de muziekleraar van Antonia die haar probeerde te verleiden. ,,Het is in zekere zin een #MeToo-moment. Maar ik heb het toch iets afgezwakt in de uiteindelijke versie. Ik zie Antonia vooral als een vrouw die ook haar privéleven opofferde om haar passie voor klassieke muziek te volgen. Ze trouwde bijvoorbeeld nooit, maar wilde vooral dirigeren. Ze richtte in Amerika zelfs een orkest op met werkloze musici. Haar wil om ondanks alle tegenwerking altijd voor de kunst te kiezen raakte mij het meest in haar levensverhaal.’’

*******************************************

Aan het einde van de wereld

Kristin Hannah

Een prachtig en spannend verhaal over liefde, verlies en het gevecht om het bestaan te midden van de oerkrachten van de natuur Voor een gezin in crisis wordt hun emigratie naar Alaska, de laatste échte wildernis van Amerika, de ultieme test 1974. Ernt Allbright keert terug uit Vietnam, waar hij krijgsgevangene was – een ervaring die hem psychisch heeft beschadigd. Als hij zijn zoveelste baantje kwijtraakt, neemt hij een impulsieve beslissing: hij verhuist met zijn gezin naar Alaska. Zijn dertienjarige dochter Leni, die zich staande probeert te houden ondanks de stormachtige, moeilijke relatie van haar ouders, hoopt dat een nieuw thuis ook een nieuw begin kan betekenen. Haar moeder is bereid alles te doen voor de man van wie ze houdt, zelfs als ze hem moet volgen naar het einde van de wereld. Aanvankelijk lijkt Alaska alles te zijn waarop ze hoopten; ze worden er opgenomen in een kleine gemeenschap van sterke, onafhankelijke pioniers. Maar als het winter wordt en een maandenlange duisternis over de staat neerdaalt, verslechtert Ernt’s toch al kwetsbare psychische toestand. Het gezin moet alles op alles zetten om de uitdagingen buiten én binnen de muren van hun huis het hoofd te bieden. 

 • ISBN-nummer: 9789022573792
 • Verschijningsdatum: 1/10/2018
 • Aantal bladzijden: 528
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 21,99

Over de auteur :

Kristin Hannah is New York Times-bestsellerauteur van meer dan twintig romans. Haar grootste bestseller “De Nachtegaal” is vertaald in 39 talen, werd verkozen tot boek van het jaar door o.a. Amazon en The Wall Street Journal, en wordt verfilmd. Hannah woont afwisselend aan de Amerikaanse westkust en op Hawaï.

**********************************************

Begin again

Mona Kasten

‘Lachen, huilen en verliefd worden. Mona Kasten heeft een boek geschreven dat je niet kunt neerleggen!’ Anna Todd, auteur van de After-serie

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.


Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel. Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan de regels van Kaden kan houden.

Deel 1 van de vierdelige Again-serie

Voor de lezers van de After-serie van Anna Todd

 • ISBN-nummer: 9789022582527
 • Verschijningsdatum: 9/10/2019
 • Aantal bladzijden: 528
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Reeks: AGAIN DEEL 1
 • Prijs : € 15,99

Over de auteur :

Mona Kasten werd geboren in 1992 en studeerde bibliotheek- en informatiebeheer voordat zij zich volledig toelegde op schrijven. Ze woont samen met haar man en haar twee katten, evenals een oneindig aantal boeken in Hamburg. Ze houdt van koffie en chocolade, lange boswandelingen en dagen waarop ze alleen kan schrijven. Ze vlogt ook over boeken, films en alle andere dingen waar ze van houdt.

***************************************************

Het begin

Nora Roberts

Het begin kwam op 1 binnen op The New York Times bestsellerlijst. Het begon allemaal op oudejaarsavond. De ziekte kwam plotseling en verspreidde zich snel. De angst verspreidde zich nog sneller. Binnen een paar weken viel alles uiteen: het elektriciteitsnet haperde, de overheid en rechtsstaat vielen om, en meer dan de helft van de wereldbevolking was dood. Waar orde was, is nu chaos. Waar de macht van wetenschap en technologie afbrokkelt, komt magie in hun plaats. Soms goede, zoals de magie die Lana Bingham gebruikt in de loft waar ze met haar geliefde Max woont. Soms ondenkbaar kwade magie, die overal kan huizen – om de hoek, in stinkende tunnels onder de rivier – of in degenen van wie je het meest houdt. Met niemand om te vertrouwen behalve elkaar, ontvluchten Lana en Max het vernielde New York. Ze zijn niet de enigen. Over het hele land proberen reizigers naar het westen te vluchten. Maar in een wereld van overlevenden waar iedere vreemde een vriend of vijand kan zijn, weet niemand precies waar ze naartoe vluchten, of waarom. En er wacht hen een doel dat hun levens, en de levens van alle overlevenden, voorgoed zal veranderen. Het einde is gekomen. Nu gaat het beginnen.

 • ISBN-nummer: 9789022581575
 • Verschijningsdatum: 2/08/2018
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Reeks: BOEK 1 VAN DE BRON
 • Prijs : € 17,99

Over de auteur :

J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D. Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

************************************

Het vijfde meisje

J.D. Barker

Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

 • ISBN-nummer: 9789022585276
 • Verschijningsdatum: 3/10/2019
 • Aantal bladzijden: 496
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 15,99

Over de auteur :

J.D. Barker (1971) begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. In 2012 schreef hij zijn eerste roman : Forsaken, die een grote hit werd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Barker woont in Amerika met zijn gezin.Hij is een internationale bestseller-Amerikaanse auteur van spannende thrillers, vaak met elementen van horror, misdaad, mysterie, sciencefiction en het bovennatuurlijke. 

Zijn vorig boek :

*************************************************

De schoonmoeder

Sally Hepworth

Vanaf het moment dat Lucy haar schoonmoeder Diana ontmoet, weet ze dat het nooit echt zal klikken. Als voorvechtster van vrouwenrechten geniet Diana veel aanzien en ze is zeer beleefd en keurig. Maar ze is ook heel afstandelijk, en absoluut niet de schoonmoeder op wie Lucy had gehoopt. Andersom lijkt Diana zich ook een andere ideale schoondochter te hebben voorgesteld.

Tien jaar later wordt Diana dood aangetroffen. Naast haar ligt een briefje waarin staat dat ze niet meer verder kon met haar door kanker verwoeste lichaam. Maar als de autopsie plaatsvindt blijkt dat Diana helemaal geen kanker had. Wel zat er gif in haar bloed. Wat is er gebeurd? En wie weet er meer van? De breekbare familieverhoudingen, onderhuidse spanningen en lang verborgen geheimen komen langzaam aan de oppervlakte.

Voor de lezers van Liane Moriarty en Megan Abbott

 • ISBN-nummer: 9789022588093
 • Verschijningsdatum: 9/10/2019
 • Aantal bladzijden: 336
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

Over de auteur :

Sally Hepworth is de bestsellerauteur van The Family Next Door en The Mother’s Promise. Ze woonde lange tijd in Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Inmiddels is ze terug in haar geboorteland Australië, waar ze woont met haar man en drie kinderen.

************************************************

De gelukkige

Nicholas Sparks

The Lucky One werd verfilmd met Zac Efron en Taylor Schilling in de hoofdrollen

‘Zet je tissuebox maar klaar, want tranen gegarandeerd!’ ????? Chicklit.nl

Als marinier Logan Thibault tijdens een missie in Irak een foto vindt van een glimlachende jonge vrouw, stopt hij die in zijn zak om hem terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Maar zolang niemand zich meldt, houdt hij de foto bij zich. Na een tijdje begint het Logan op te vallen dat hij meer geluk heeft dan anders: hij wint het ene na het andere spelletje poker, en bij een hevig gevecht komen twee collega’s om, maar blijft hij gespaard. Zou de foto werken als een soort geluksamulet?

Terug in Colorado kan Logan de foto – en de vrouw die erop staat – maar niet uit zijn hoofd zetten en hij besluit haar te gaan zoeken. Als hij haar vindt, wordt hij totaal overrompeld door de enorme aantrekkingskracht die hij voelt. Elizabeth, een kwetsbare maar sterke gescheiden moeder van een zoontje, is zonder twijfel de vrouw van zijn dromen. Ze krijgen een gepassioneerde, stormachtige relatie, maar Logan zwijgt over het bestaan van de foto. Die beslissing zal hij al snel betreuren, want als de waarheid aan het licht komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

 • ISBN-nummer: 9789022588536
 • Verschijningsdatum: 7/11/2019
 • Aantal bladzijden: 400
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 19,99

Over de auteur :

Nicholas Charles Sparks werd op 31 december 1965 geboren in Omaha, Nebraska, als de tweede zoon van Patrick Michael en Jill Emma Marie Sparks. Als kind heeft hij in Minnesota, Los Angeles en Grand Island, Nebraska gewoond, voordat hij met zijn familie op achtjarige leeftijd in Fair Oaks, Califonië belandde. In 1984 behaalde hij zijn diploma van de middelbare school als valedictorian, de beste student uit zijn jaar. Hij ontving vervolgens een volledige studiebeurs voor de Universiteit van Notre Dame in de Verenigde Staten. 
Na het verbreken van het schoolrecord als onderdeel van het estafette team, raakte Sparks gewond. Tijdens zijn revalidatieproces begon hij met het schrijven van zijn eerste boek, hoewel dat nooit uitgegeven werd. Sparks studeerde cum laude af in Business Finance in 1988, waarna hij zijn vrouw Catherine ontmoette tijdens een vakantie. Ze trouwden in juli 1989. Hij schreef een tweede boek, dat ook niet werd gepubliceerd. Sparks had in de jaren daarna de meest uiteenlopende banen tot hij op 28-jarige leeftijd in zes maanden tijd The Notebook schreef. Hierna volgden nog vele verhalen. In oktober 2015 kwam zijn achttiende boek, See Me, uit. Niet alleen zijn boeken zijn een groot succes, ook zijn films doen het erg goed. In 2016 is alweer zijn elfde boek verfilmd. 

Nicholas Sparks is de auteur van talloze bestsellers, waaronder The Notebook, Message in a Bottle, Dear John en Zie mij en kan met recht een van de meest geliefde verhalenvertellers ter wereld worden genoemd. Zijn boeken zijn in meer dan dertig landen vertaald en negen van zijn romans werden met groot succes verfilmd. 

************************************************

Achter de wolken

Catherine Cookson

Hamilton verschijnt voor het eerst in Maisies leven als ze zeven jaar is. Haar bestaan is hard en liefdeloos, maar in haar gedachten staat een wel heel bijzondere vriend haar altijd bij, in voor- en tegenspoed.

De donkere wolken boven Maisies leven lijken eindelijk op te lossen: het boek dat ze over haar leven en haar beste vriend Hamilton schreef is een enorm succes geworden, ze heeft haar afschuwelijke eerste huwelijk achter zich kunnen laten, en ze staat op het punt te trouwen met een warme, genereuze man die in alles het tegenovergestelde is van haar vorige echtgenoot. Maisie voelt zich voor het eerst van haar leven sterk en optimistisch, en ze zal al haar kracht nodig hebben, want de haat en afgunst van een oude bekende dreigt haar leven wederom te overschaduwen.

 • ISBN-nummer: 9789022566657
 • Verschijningsdatum: 5/11/2019
 • Aantal bladzijden: 304
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 22,99

Over de auteur :

Catherine Cookson (1906 – 1998) begon pas te schrijven op haar vierenveertigste, maar ze groeide uit tot een van de meest gelezen en succesvolste schrijvers van romantische boeken ter wereld, met een oeuvre van meer dan honderd titels.

*************************************************

Het Duitse meisje

Armando Lucas Correa

Voor de lezers van De bibliothecaresse van Auschwitz van Antonio Iturbe en De bakkersdochter van Sarah McCoy

Een aangrijpend Holocaust-verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen

Voordat alles veranderde had de Joodse Hannah Rosenthal een heerlijk leventje. Maar nu, in 1939, zijn de straten behangen met rood-wit-zwarte vlaggen; de bezittingen van haar familie zijn ingenomen en ze zijn niet langer welkom op plekken die vroeger aanvoelden als een tweede huis. Dan dient zich een uitweg aan: de SS St. Louis, een oceaanstomer die Joden een veilige overtocht vanuit Duitsland biedt. Het lukt de Rosenthals een plaats te bemachtigen en ze vertrekken op het luxe schip richting Havana. Maar al snel zorgen onheilspellende geruchten ervoor dat de voorzichtige hoop van de passagiers plaatsmaakt voor angst. Het schip dat hun redding leek te zijn, wordt hun noodlot.

Zeventig jaar later, in New York, ontvangt Anna Rosen voor haar twaalfde verjaardag een raar pakketje van haar oudtante Hannah. De inhoud van het pakketje zorgt ervoor dat Anna en haar moeder naar Havana reizen om de waarheid te achterhalen over het mysterieuze en tragische verleden van hun familie.

 • ISBN-nummer: 9789022581483
 • Verschijningsdatum: 1/03/2018
 • Aantal bladzijden: 352
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Reeks: PUUR LITERATUUR 2018
 • Prijs : € 20,99

Over de auteur :

Armanda Lucas Correa is naast auteur ook een succesvol journalist met vele prijzen op zijn naam. Hij is de hoofdredacteur van People en Español. Het Duitse meisje was zijn debuutroman en is een internationale bestseller. Daarna volgde De verloren dochter.

**********************************************