Gaby Rasters Follow-Like-Share

Follow – Like – Share                       Gaby Rasters

Ik leerde een leuke schrijfster kennen via een vriendin die haar trilogie reeds gelezen had.  Toen ik de titels hoorde, dacht ik direct aan “internet.”   Ik ben zelf heel actief op facebook en instagram in verband met mijn boekenverslaving (hahaha).  Het is verrassend en vernieuwend om eens een feelgood roman te lezen over wat er op het internet gebeurt.  Ikzelf heb ook al wat ervaring met mensen die je leert kennen via facebook en instagram.  De meeste ervaringen waren positief.  Toch heb ik ook negatieve ervaringen opgedaan.  Het internet is niet zonder gevaren!  De personages in die trilogie lijken levensecht en je kan ze zelfs volgen op facebook.  Dat is iets heel speciaals.  Je kan dus met ze communiceren.  Ben je benieuwd naar die spannende en romantische ervaringen?  Lees dan deze boeiende trilogie.  De personages laten je niet meer los.  Ik zal deze boeken zeker nog lezen en dan maak ik er een recensie over.  Ook heb ik al contact gehad met Gaby en ik mag haar een interview sturen.  Ik doe dat altijd via mail.  Dus jullie hebben nog heel wat tegoed van mij : recensies en een interview met Gaby.  Ik ben zeker dat we nog veel van haar zullen horen.

FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet. Hmm… Extra tof aan FOLLOW is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media.

 

De crossmediale trilogie van Gaby Rasters gaat verder! Na FOLLOW, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier LIKE. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app. LIKE van Gaby Rasters is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet. #mustread!

SHARE van Gaby Rasters is het laatste deel in de trilogie, na FOLLOW en LIKE. Er is wat tijd verstreken en de personages zijn gegroeid, zowel letterlijk als figuurlijk. Met een nieuwe generatie – Laurie en Hannah zijn nu jongvolwassenen – komen ook nieuwe relaties, carrières en twijfels. Tegelijkertijd worden de verhalen van onder anderen Mila, Lucien, Roos, Thomas en vele anderen op een mooie manier afgerond. Want ook al gaat het leven door, aan ieder goed boek komt een einde. Zelfs als het er drie zijn: FOLLOW, LIKE en SHARE.

Wie is Gaby Rasters?

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, nieuwe manieren van samenwerken en het stimuleren van innovatie. Dit is terug te zien in haar Follow-trilogie, waarvan de personages te volgen zijn op social media.

 

Dit zijn nog drie andere boeken van haar.  Ik zou ze ook graag willen lezen.

Wanneer Daan van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te nemen in de wereld achter de bekende datingsite voor “overspel”, vraagt ze zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Zijn eenvoudige verklaring is dat ze net een muurbloempje is en misschien zo iets wereldser gaat worden. Muurbloem is de naam waaronder ze haar eerste stappen binnen deze datingsite voor “vreemdgangers” zet. Van gezellige gesprekken met eeuwenlang getrouwde mannen tot pure vunzigheid belandt Daan al heel snel in een film waarin ze liever niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze Muurbloem gemunt en al snel kan Daan niemand meer vertrouwen. Het omgekeerde is ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege haar vreemde gedrag. Maar is het Daan wel die zich zo vreemd gedraagt? In de wereld van het internet is niks meer wat het lijkt, maar ook in de fysieke wereld is Daan niet meer veilig.
Tegelijkertijd maken we kennis met meneer Stevens. Zijn handpalmen boren zich tijdens een sessie altijd in de stoel van psycholoog Patrick. Dat meneer Stevens een probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die problemen en wat is de oorzaak hiervan? Zijn moeder hield in ieder geval niet van vrouwen met te korte rokjes…

 

Hoofdpersoon Louise uit ‘Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf. ‘Nooit meer bang’ is Gaby Rasters’ eerste standalone, na de trilogie ‘FOLLOW’, ‘LIKE’ en ‘SHARE’

 

‘Een spannend en mysterieus boek. Je vraagt je tot op het laatste moment af hoe het ziet en wat er met de tweeling gebeurt. Gaby Rasters schrijft heel beeldend en wat me in dit boek het meeste raakte was het morele dilemma: wil je een perfect kind of niet? En zo ja, hoe ver mag je gaan uit liefde voor je kind?’ – Maria Genova, journalist en bestsellerauteur

‘Julia en Julia is verrassend en vooral origineel! Spannend, ontroerend, angstaanjagend en laat zien wat een onzichtbare band tussen twee vrouwen teweeg kan brengen. Een aanrader voor zowel thrillerliefhebbers als romanlezers!’ – Patrice van Trigt van De Perfecte Buren

Is zopas verschenen !!!