Blockbusters (Manon Berns)

NIEUW !!!  

Dit is een superspannende Dan Brownachtige reeks voor kinderen vanaf 10 jaar.  Er zijn reeds 3 delen uit.  Je kan ze telkens apart lezen.  Ze brengen de kinderen heel wat bij over kunst en hoe de kunstwereld in mekaar zit.  Echt een tof thema!

De verborgen dromen van Dalí    (Manon Berns)

De verborgen dromen van Dalí is het derde deel in de serie Blockbusters van Manon Berns. Het boek verschijnt in samenwerking met het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

De Blockbusters gaan op vakantie naar Spanje. Jimi, Juul en Lara zijn met Storm en zijn ouders mee om de vergunning voor een schilderij van Dalí te regelen. Storm zit vooral veel op zijn telefoon.

Hij is boos en verdrietig vanwege een foto waarop het lijkt alsof hij met een meisje zoent. Maar dat is niet waar! Hij heeft verkering met Juul en zij is de enige die hij wel zou willen zoenen (maar hoe pakt hij dat aan?).

De Blockbusters bedenken in Spanje een plan om het cyberpesten te stoppen. Ze gaan zelf misleidende foto’s maken, telkens gebaseerd op een werk van Dalí. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen in het Spaanse vissersdorp. Wat hebben die met elkaar en met het schilderij van Dalí te maken?

Titel: De verborgen dromen van Dalí
Serie en deel: Blockbusters 3
Auteur: Manon Berns
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020674958
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Prijs : € 13,99

 

Deel 1 van de Blockbusters : Het Picasso mysterie.

Of Manon Berns nu voor een museum, haar eigen galerie, kunstverzamelaar of krant werkt, in haar banen draait het om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt ze zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai?

Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol. Het Picasso mysterie is haar debuut. Ze werkt ondertussen al aan deel 2: Het geheim van Monet.

Het is een Dan Brown-achtige serie voor kinderen vanaf 10 jaar die superspannend maar tegelijkertijd ook leerzaam is. De boeken gaan over de 11-jarige Storm en zijn beste vriend Jimi. Samen vormen zij de Blockbusters: een geheim genootschap van twee heel nieuwsgierige ontdekkers.

Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In ‘de bunker’, haar atelier aan huis, onderzoekt zij regelmatig wereldberoemde meesterwerken.

Quote Picasso

In Het Picasso mysterie vermoeden de Blockbusters dat het beroemde schilderij ‘De jongedames van Avignon’ van Picasso uit het restauratieatelier van Storms moeder gestolen gaat worden. Hun speurtocht naar de dader leidt hen helemaal tot in Parijs. Zullen ze het mysterie ontrafelen?

ISBN: 9789020674934

Deel 2 : Het geheim van Monet 

De 11-jarige Storm en zijn beste vrienden Jimi en Juul vormen samen de Blockbusters: een geheim genootschap van nieuwsgierige ontdekkers.

Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In haar atelier aan huis onderzoekt zij wereldberoemde meesterwerken.

Lezenderwijs steken kinderen wat van kunst op, maar de boeken zijn vooral heel leuk en spannend. Het geheim van Monet is het tweede deel in de serie. De Blockbusters mogen met Storms moeder mee naar een kunstveiling.

Daar ontdekken ze dat een kartel het gemunt heeft op het schilderij van Monet dat Storms moeder net heeft gerestaureerd. Tijdens een nieuwe missie om het kartel te stoppen, komen de Blockbusters erachter dat Monet een geheim had en ze leren wat het impressionisme en de liefde met elkaar te maken hebben…

ISBN : 9789020674941

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *