4 oktober Werelddierendag

Op donderdag 4 oktober is het Werelddierendag en ik ben heel benieuwd naar jouw huisdier. Heb jij de meest shiny goudvis ooit? Kan je hond high five’en? Doet je hamster extreem spectaculaire stunts in z’n rad?  Maak  een selfie met jouw huisdier en denk na waarom hij/zij het allercoolste beest aller tijden is.

Ik schreef een brief aan mijn liefste Pluis die twee jaar geleden gestorven is.  Ik denk nog elke dag aan haar.  Hier vind je de link naar mijn brief :

Onze Pluis

Gelukkig heb ik nog onze Figaro !!! Hij is nu veel affectiever en troost  mij door zijn grote aanwezigheid.  Wanneer ik nu aan het werk ben aan mijn laptop, komt hij ook naast me liggen.  Dat deed hij vroeger nooit.  Het is net alsof hij enkele maniertjes overgekregen heeft van onze Pluis…

https://schooltv.nl/video/dierendag-4-oktober-is-ook-een-dag-van-een-katholieke-heilige/

Jaarlijks op 4 oktober wordt met Dierendag (ook: Werelddierendag) overal ter wereld stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving.

Dierendag is door de internationale verenigingen van dierenbescherming ingesteld als wereldthemadag om het publiek bewust te maken van het idee dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. Het verschijnsel themadag of dag in het teken van een bepaald idee bestond in 1929 nog relatief kort. Het was een nieuw middel om te wijzen op de ondergeschikte positie van bepaalde groepen en op veronachtzaamde vraagstukken in de samenleving. Dierendag sloot als betrekkelijke nieuweling in de reeks aan bij (inter)nationale dagen als de Dag van de Arbeid (1890), Vrouwendag (1910), Moederdag (ca. 1914) en Boomplantdag (1919).

 

Heel veel boeken over dieren voor kinderen !!!!

 

Over Poeski en Moeski staan er twee post op mijn blog.  Hier vind je ze :

Poeski en Moeski Nathalie Maes

Interview met Nathalie Maes Poeski en Moeski

En een heleboel boeken over dieren !!!!

   

     

En dit is niet alles !  Stap eens een boekhandel binnen en je vindt er een heleboel dierenboeken.  Of ga eens naar de bibliotheek, daar hebben ze ook heel wat boeken over onze dierenvrienden…    Veel plezier met lezen!